Szerintetek mennyi idő kell a szülővé váláshoz?
Ha úgy vesszük akkor a gyerek születése óta szülő egy ember.
De ez az egész téma ember függő. Önbizalom nélkül nehéz elhatározni, hogy készen állsz-e arra, hogy szülő légy.
Szülővé váláshoz 9 hónap kell. :)
JÓ szülővé váláshoz megfelelő személyiség, tenni és fejlődni akarás kell, talán egy élet sem elég rá.
16 évesen egyszer egy hétig azt hittem, terhes vagyok. Nem merült fel senkiben, hogy ne tartsuk meg, de nyilván nem így terveztük, gyógyszert is szedtem. Mégis amin legjobban meglepődtem, miután kiderült, hogy nem terhesség, hogy abban az egy hétben nagyot változott a gondolkodásom.
Azóta lettek gyerekeim, de mivel mindig is szerettem volna anya lenni, nem érzem, hogy hatalmas változást igényelt volna. Teljesen felkészülni úgysem lehet, inkább ez időközben jön magától. Több dolog volt, kisebbek-nagyobbak, amikről előzőleg el se tudtam képzelni, hogy fogom megoldani, amikor pedig meg kellett, akkor már nem tűnt ördöngösségnek. Egyrészt az anyai ösztönök sokat segítenek, másrészt meg persze a muszáj nagy úr.
A hozzám közel álló embereken sem tapasztalom azt, hogy lehetne általánosítani. Inkább azt, hogy a felelősségteljes gondolkodás, viselkedés és a gyerek iránti vágy egyáltalán nem jár együtt.
9 hónap? Szerintem a fogantatástól az.
Nektek sem tanítottak felelősségvállalást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!