Mit csinálnátok? Szoci otthon vagy korház?
Apám demens,anyám mélydepressziós.
Minden héten 1x látogatom őket,csekkeket elviszem,takaritok,postára járok és az összes ügyeiket én intézem.
Utóbbi időbe feltűnt hogy anyàm nem eszik!Egésznap fekszik.
Apám vagy eleszi tőle a kaját, vagy odaadja neki anyám…Anyám fogyása látványos kb 6hónap alatt 25kg!
Családsegítővel felvettem a kapcsolatot ő kapásból szociális otthont mondott.
Én még kerülöm ezt a dolgot egyenlőre,mit csinàlnátok a helyembe?
Kedves 4.-es válaszoló.
Sajnos már egyke vagyok,de viszont a szülők önkormányzati lakásban élnek.
Valami más rokon? Testvéreik vannak? Idősek? Szüleik, mármint te nagyszüleid?
Nagyon nagyon sajnálom ezt a helyzetet, biztosan nem könnyű.
Érdemes összeadni az összbevételüket, meg te ha tudsz valamennyit nélkülözni, ami nem veszélyezteti a megélhetésed és még valamennyi élő rokont megkeresni, és abból milyen otthont tudnátok fedezni.
Csak én vagyok nekik,még bírom egyenlőre de nekem is családom van.
Össz bevételük 175.000ft
Szerintem a duplája is kevés lenne hogy el tudjam helyezni őket egy olyan otthonba,ahol tudom hogy megfelelő ellátás kapnak.Sajnos 200-250e ft-ot nem tudok a családomtól elvenni.
Próbàlom tartani ezt a heti 1 látogatást,takarítok amit tudok,boltba jàrok,csekkeket intézem+gyógyszereket.
Jobban aggaszt anyám nem evése…valahogy rá kéne jöjjön ő hogy ez hosszútávon nem működik!
Kezelve volt 2017 juliusában,zárt osztályon is volt.Majd 6-8hónapig hangulatjavító gyogyszereket kapott,utána indult el lejtőn érdektelen lett és igénytelen!
Nagyon sokat beszéltem erről vele,de mindig helyeselt tudta hogy rossz amit csinál,de most ezzel az “éhségsztrájkkal” kicsapta nálam a biztit!
A pszihiháter nem tartotta szükségesnek a további kezelést,megszűntek a tünetek!
Helyette sajnos mélydepresszió alakult ki,az elmúlt 6hónapban ágyból nem nagyon kel ki,apám demens így csak kiröhögi a dolgokat,családsegítő próbál segíteni,de minden idő!
Korházba beteszem attól félek apám dohányos lévén kárt tesz magában!
Nekem is családom van,dolgoznom kell a megélhetésért,amit tudok megteszek a szülökért,de érzem ebben a formában kevés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!