Mit csinálnátok? Szoci otthon vagy korház?
Apám demens,anyám mélydepressziós.
Minden héten 1x látogatom őket,csekkeket elviszem,takaritok,postára járok és az összes ügyeiket én intézem.
Utóbbi időbe feltűnt hogy anyàm nem eszik!Egésznap fekszik.
Apám vagy eleszi tőle a kaját, vagy odaadja neki anyám…Anyám fogyása látványos kb 6hónap alatt 25kg!
Családsegítővel felvettem a kapcsolatot ő kapásból szociális otthont mondott.
Én még kerülöm ezt a dolgot egyenlőre,mit csinàlnátok a helyembe?
Mind 2 szülőt?
1. Nagyon sok idő!
2. kisnyugdíjasok
Akkor rámegy az életed. Te döntesz.
Eladjátok a házukat és abból fedezitek.
Egyke vagy?
Figyelembe véve, hogy már a megfizethetetlennek tűnően drága otthonoknál is várólisták vannak, milyen lehetőségek vannak helyben?
Házigondozás és szociális étkeztetés nem jöhet szóba? Akkor legalább hétköznap rájuk néznének, nem lennének annyira egyedül. Te sem tudsz egyszerre dolgozni és őket is ellátni.
Ráadásul az otthoni elhelyezés sem egyszerű, ha nem akarnak menni, és nincsenek gondnokság alatt.
Az a baj, hogy otthonba nem lehet csak úgy betenni őket, még ha nincs várólista akkor sem, mert önkéntes.
Demens beteggel ráadásul nem is foglalkozik minden otthon.
Van olyan ismerős, ahol a demens anyukát el helyezték sos otthonba, mert a két szülő már állandóan marta egymást, nem tudtak együtt élni, apukája másik otthonba van várólistán. Szeretné őket egy helyre tenni, de azt az otthont, ahol az anyukája van, két főre nem tudná finanszírozni, a másik (olcsóbb hely) viszont nem fogad demens beteget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!