Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hiszik azt a szülők,...

Miért hiszik azt a szülők, hogy a gyerekük nem hazudik olyan dolgokban, amikből biztosan problémát csinálnának, ha megtudnák?

Figyelt kérdés
2022. dec. 26. 18:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleimnek is ilyen hajlamaik voltak. Apámnak időnként voltak bekattant időszakai, és akkor feltett szándéka volt, hogy addig fog püfölni, amíg mosolygós, aranyos, szófogadó kisfiú nem leszek. Helyette depressziós kisfiú lettem, aki rettegett a szüleitől, és ahol lehetett, kerültem őket. De a többi felnőtt is folyton meg akarta nekem magyarázni, hogy én bizonyos érzelmekről le vagyok tiltva, olyat nekem nem szabad, mert egy ilyen szép kisfiú legyen mindig vidám! Az egyik gyökérnek sem jutott eszébe, hogy megkérdezze, egy gyerek miért szomorú mindig, miért bújik el folyton, és miért nem akar megszólalni. Annak a generációnak még az volt a rögeszméje, hogy a gyereket ütjük-vágjuk és ordítunk rá, amíg meg nem javul...

Ezt a lelki terrort igazából csak úgy lehet elviselni, ha megtanulsz nekik hazudni. Hazudnod kell, hogy jól érzed magad, hogy nincs semmi baj, de legfőképpen hogy nincs okuk megint ordítozni és verni téged. Igyekeztem, hogy semmit se tudjanak az életemről (amennyi egy gyereknek van), hogy kik a barátaim, hová mentem velük, mit csináltunk. Persze egy idő után feltűnt nekik, és akkor nekiálltak szabályosan vallatni, minden percemről kikérdezni. Akkor jól jött, hogy tudtam hazudni.

Például két-három évig azt hazudtam nekik, hogy kedden és csütörtökön tömegsporton vagyok az iskolában. Dehogy voltam! Átmentem valamelyik barátomhoz, akinek normális szülei voltak, és ott egy kicsit tudtam végre gyerek lenni.

2022. dec. 26. 21:34
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
22, ígérem, nem írok többet, nem akarom szétfirkálni a kérdést, de talán az egyetlen dolog amit tudtam irigyelni, ha valaki tudott hazudni. Volt egy olyan bűnös gondolatom gyerekként, ha lenne olyan szakkör ahol megtanítanak hazudni, oda beiratkoznék. Hatalmas, nem? :) Viszont, olyan egészen más felnőtt lettem, soha senkivel nem teszek olyasmit ami nekem fájna, remélem, neked is jól alakult. Bocsi, kérdező, befejeztem.
2022. dec. 26. 21:47
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

23-as, a hazugsággal csak az a baj, hogy meg kell tanulni jól csinálni, és egy jó darabig mindenre rájönnek. Ettől persze csak elszáll az agyuk, beképzelik, hogy egyrészt az ő nagyszerű eszükön nem lehet ám túljárni (ez később amúgy jól jön, amikor már belejössz), másrészt elkönyvelnek hazug, becstelen alaknak, és úgy is kezelnek.

Az én apám megdögléséig sunyi szarházinak tartott és így is szólított, mert nyolcéves korom körül hazugságon kapott. Tizen- és huszonéves koromban szentül meg volt győződve, hogy bűnöző vagyok, titokban betörni járok, és azért nincs munkám, mert mindenki tudja, hogy lopok, olyan hírem van. Soha életemben nem loptam, kivéve tőlük. Később megtudtam egy pszichológustól, hogy a gyerekek mindig azért lopnak, mert a szeretethiányt próbálják kompenzálni, és nem azért, mert született tolvajok.

2022. dec. 26. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!