Külföldre költözött családban az egyik szülő menne vissza Magyarországra?
#40 A lepontozók cáfoljanak meg nyugodtan, a kérdező már feketén-fehéren leírta, hogy ez a helyzet.
Egyébként az nem család, ahol valaki szenved és tönkreteszi az életét, a többi meg vastagon szarik rá, csak hozza a pénzt haza.
A 40-esnek amúgy igaza van, itt ebben a sztoriban kb. az a lényeg, hogy anyukának ne nagyon kelljen dolgoznia, otthon is a férje tartotta el, mielőtt kimentek volna, külföldön is erre rendezkedett be, neki ez a kényelmes, nem akar ezen változtatni.
Ha a gyerek írta ki a kérdést, akkor ő meg nyilván fél, hogy mi lesz velük, ha az apjuk elmegy, az anyjuk meg nem dolgozik rendesen, végül is gyerek, megértem, hogy neki ez stressz, pláne ha még iskolás.
De ettől függetlenül tény, hogy itt senki nem a család széthullása vagy a boldogsàg miatt izgul, csak az apuka bevételét féltik, mert abból élnek, anyuka azt akarhatja elkerülni, hogy el kelljen mennie dolgozni teljes állásban a gyerekek meg azt akarják elkerülni, hogy nekik kelljen eltartani az anyjukat és a nagyanyjukat (nem tudjuk ugye, melyikük írta ki).
Az a gond, hogy hosszútávon ez nem megoldás, lehet, hogy most még apukát visszatartja az, hogy nem akar kicseszni a gyerekeivel, de mihelyst kirepülnek otthonról, haza fog menni, nem lesz, ami visszatartsa. És akkor jön, amit írtam, vagy anyukának kell elmenni dolgozni vagy a gyerekeknek eltartani őt, ettől félnek itt igazán.
"Elmondanám, hogy az én anyám teljes munkaidőben dolgozik, úgy látja el az ugyanilyen állapotban lévő nagymamámat/édasanyját."
Érdekes lehet, ha anyád egyszerre két helyen tud lenni. Egy idös ember ellátása sok esetben napi 24 órás jelenlétet igényel, emellett még munkába járni is kizárt dolog.
"Már több munkahelye is volt kint, de egyikkel sem volt olyan elégedett"
"apa is heti 4×8 órát dolgozik"
De azért az apa a szent, a mártír, akinek a teljes családról gondoskodni kell, ugye...? Otthon mennyivel lesz jobb, 6 év kihagyás után?
44!
Annyival, hogy otthon lesz. OTTHON, és nem külföldön. Plusz 5 ember helyett egyet kell majd eltartania
#43 Nincs benne semmi érdekes, mi lenne ebben érdekes?Nem sok esetről van szó, hanem egy konkrét esetről.
A kérdezőnek válaszoltam, nem tudom olvastad-e egyáltalán mit írt.
Ezt írta:"ápolja ott kint a mozgásában korlátozott nagymamát (segíteni kell neki minden lefekvéskor, felálláskor, az öltözködésnél, besegíteni a tusolóba)"
Na, hát az én nagymamám pont ilyen állapotban van.Annyi, hogy fel tud magától kelni, de nem tud semmit csinálni.Neki is ugyanúgy segít anyám felöltözni, fürdeni, bekötözni a lábait, mindent mellé készít, ha nem tud kimenni a wc-re van szobawcje.Ő is korlátozott a mozgásában, nem csinál egyedül semmit.
Igaz, ő szellemileg friss, és fel tud ülni egyedül, ha nagyon muszáj 2-3 métert képes egyedül megtenni járókerettel mondjuk 10 perc alatt.
Egy szóval nem mondtam, hogy szellemileg le van épülve és hogy teljesen le lenne bénulva.
De egy 8 órás munkaidőt kibír.
#49, fentebb írta a kérdező, hogy "az idősebb már dolgozik". És sehol nem írta, hogy a mamának ne lenne nyugdíja.
A 17 éves - értelemszerűen - maradna és ott eresztene gyökereket. Mi a francért jönne haza ebbe a elzüllesztett országba..?
Itt anyukát lehet max. szidni, hogy miért nem keres 8 órás munkát. De az apát is, hogy miért nem keres heti öt napos munkát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!