Külföldre költözött családban az egyik szülő menne vissza Magyarországra?
Addig egyet is értek, hogy apuka várjon egy évet, amíg a kisebbik gyerek is nagykorú lesz, és elvégzi a középiskolát. De onnantól már tényleg nem értem, miért kőbe vésett törvény, hogy neki kell a feleségéért áldozatot hozni azzal, hogy kint marad. Ugyanezzel az erővel a felesége is meghozhatja azt az áldozatot, hogy hazajön vele. Vagy hazaköltözik egyedül, nem muszáj attól még rögtön elválni.
A nagyi ápolására meg fel lehet fogadni segítséget, ez nem kifogás.
Vagy anyuka barátnője, húga ilyesmi. Azt nem hinném, hogy az anyja, mert akkor azért szurkolna, hogy jöjjenek haza.
És én is annak adok igazat, aki szerint tök mindegy, miért akar hazajönni. Honvágya van, kész. Ennél reálisabb ok nem kell. Nem mindenkinek van, aki külföldre költözik, de akinek igen, annak megkeseríti az életét, és nem lehet vele mit csinálni.
Írja a kérdező, hogy együtt laknak még. Magyarországon is sok esetben a fiatal felnőttek (huszas éveik elején) még a szülőkkel laknak. Akkir úgy gondolod, majd ahogy 18 éves lesz a gyerek, kipenderítik? Miért is?
Amúgy akiket én Németországban ismerek és van gyerekük, szinte kivétel nélkül azért jöttek ki ide, hogy a gyereknek jobb sora legyen. Szóval ilyen alapon kicseszni a gyerekkel nettó önzőség. Ha már kirepültek, akkor van értelme beszélni róla, hogy hol éljenek, de pl a nagyi ápolására és ellátására is Németországban van jobb kilátás. Magyarországon kb csak elpusztulni lehet, de az is drága, nem is kicsit.
Szóval nyilván haza lehet menni, ha valaki haza akar, de az ilyen emberek sokesetben csak lusták asszimilálódni, a honvágy pedig csak egy elvont fogalom, amit minden ilyen helyzetben be lehet dobni. Összehasonlíthatatlan az életszínvonal a legtöbb keleteurópai országban a magyarral, ha valakinek nincs reális, épkézláb oka hazamenni, akkor azt nem tudom elkönyvelni felnőtt módon gondolkodó embernek.
De miért nem lehet elfogadni, hogy mindenki másmilyen? Attól, hogy a 15-ös válaszoló jól érzi magát Németországban, még a random Kovács Gézának nem kötelező. És ha neki 6 év után is rossz, akkor miért kell erre feláldoznia az egyetlen életét, ami soha többet nem jön vissza?
Várja meg, amíg leérettségizik a kisebbik gyerek is, mert érte felelősséggel tartozik, aztán élje az életét úgy, ahogy neki a legjobb. Vagy ha a feleségével még fontosak egymásnak, találjanak egy olyan megoldást, ami mindkettőjüknek legalább részben megfelel. De baromira nem fair elvárni, hogy az egész életét leélje egy olyan helyzetben, amiben szenved. És abszolút nem releváns, hogy más ugyanebben a helyzetben jól érzi magát.
Teljesen egyértelmű hogy a kérdező a 17 éves.
Nem, továbbra sincs igazad, kérdező. Felnőtt ember maga dönt az életéről. Ha menni akar, akkor megy. Az ő döntése. Ti mentek vele vagy maradtok, az meg a Ti dontesetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!