Magyarországon mért olyan szigorúak a szülők az alkoholal?
De mit kell sajnálni azon, aki nem iszik?
Túl sok az alkesz az országban így is.
Na azért egy 17 évesnek nem kell naponta meginnia egy doboz sört. Azonban az, hogy iszik alkoholt, az nem baj. Nekem apám sosem volt igazán, hogy tiltotta az alkoholt, 13-14 évesen is kínálta, hogy kóstoljam meg a haverjától kapott különféle gyümölcslikőröket. Nem iszik sokat, évente lemegy 1-2 kupica, még ritkábban megiszik egyszerre a barátokkal 2 korsó sört, ha nem kell hazavezetnie, mert ott alszik pl Szegeden. Mindent lehet, csak mértékkel. Nekem szimplán nincs rá semmi igényem, nem vágyom alkoholra, nem szeretem az ízét. Egyetlen alkoholt szeretek, abból is csak egyetlen bizonyosat, a karamellás krémlikőrt, de hogy ez pontosan melyik, már nem tudom, annyira nem jutott eszembe. Alig van alkoholtartalma, pont ezért volt kellemes azt a kb négy vagy öt kortyot meginni belőle, és azzal évekre elvagyok.
Ellenben egy ismerősömnek az anyja, teljesen kiakadt attól, amikor megtudta, hogy az akkor 15 éves lánya megivott egy kisebb pohárnyi forralt bort. Egy másik ismerősöm anyjának szintén tabu volt, hogy a lánya alkoholt igyon, de az is könyörgés volt, hogy a kisboltba lemehessen a saját kuporgatott pénzén venni édességet.
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!