18 évesen elkezdtem dolgozni, levelezőn végeztem mellette a főiskolát. Nem akartam a feltétlenül szükségesnél nagyobb mértékben függeni anyagilag a szüleimtől, ha elköltözni nem is tudtam (akkor még). Úgyhogy nyilván magamnak vettem, a saját keresetemből. De a környezetemben olyan is volt, aki milliós nagyságrendű pénzt kapott érettségire, ő abból vett magának új laptopot, telefont meg ilyesmiket.
2022. dec. 17. 16:05
12/26 anonim válasza:
Magamnak vettem részletre, egy sárga ericsson t10-est.
2022. dec. 17. 16:31
13/26 anonim válasza:
Én 19 éves koromban még egy forintot nem kerestem ami saját lett volna,csak amit szülinapra, ünnepekre kaptam. Akkor érettségiztem, a szüleim meg nem tartották szükségesnek, hogy diákmunkázzak bármikor is. Így nekem megvették.
2022. dec. 17. 16:33
14/26 anonim válasza:
Szerintem nem szégyen ha a szüleitől kap az ember bármit, ha amúgy önálló. Én lakást kaptam. Ki segítse az embert, ha nem a szülei?
2022. dec. 17. 16:38
15/26 anonim válasza:
Szülőként válaszolok.
Egy használható alapkészülék árát (mai áron kb. 80k) beletettük a telefonvásárlásokba mindhárom gyereknél, ha valamelyik gyerek (általában a lányunk) szebbet-jobbat, menőbbet szeretett volna, akkor kipótolta diákmunkából. Ezt a segítséget a legnagyobb, már teljesen önálló fiunk már nem igényli, megkérdeztük, azt mondta, hogy meg tudja oldani.
2022. dec. 17. 16:41
16/26 anonim válasza:
16 éves korom óta magamnak veszem a telefont, diákmunka és ajándék pénzek félretételével
2022. dec. 17. 16:50
17/26 anonim válasza:
Magamnak vettem mikor 19 voltam. De nálam egy telefon 3+ évre van vásárolva, így nem sajnálom rá egy bizonyos összegig a pénzt (max. 100 ezer). Iphont nem vennék 300 meg 600 ezerért. Arra sajnálnám, nem keresek olyan jól.
2022. dec. 17. 16:51
18/26 anonim válasza:
19 vagyok (még tanulok). Eddig minden telefonomat ajándékba kaptam. Alsóbb kategóriás telefonjaim szoktak lenni, mert internetezésen és kommunikáción kívül úgyse használom másra, szóval pl. szülinapos ajándék keretbe beleférnek. Ha egyszer úgy döntenék, valamilyen drágább telefont szeretnék, összespórolnék rá nyári melós fizetésből.
2022. dec. 17. 16:52
19/26 anonim válasza:
Tudom, itt GYIK-en az írogatók 90%-a már 12 évesen önerőből kastélyt tartott fenn... Hát, én nem. Az igazság az, hogy 19 évesen még épp elkezdtem az ötéves egyetemet, úgyhogy ami akkor volt telefonom (már azt sem tudom, milyen, de akkoriban még ez nem is számított ennyire, mint most) azt nyilván a szüleimtől kaptam - mint kb. minden mást is.
Amikor elkezdtem dolgozni, egy ideig akkor sem kerestem még jól (ügyvédjelöltként pláne az első két év... hát abból akkoriban senki nem élt meg), úgyhogy akkor még egyszer valami huszonpárévesen tudom, hogy karácsonyra telefont kértem, és az volt az első Samsung Galaxy-m (S4).
Azt követően viszont már magamnak vettem/veszem őket és persze minden mást is.
38/N
2022. dec. 17. 17:16
20/26 anonim válasza:
20 Én is épp elkezdtem az egyetemet, volt némi ösztöndíjam, tartottam korrepetálást, diákhitel nem is tudom hogy akkor volt-e már. Valahogyan azért összejött a sárga t10. 43f
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!