Mit szólnál ahhoz, ha a fiad egy olyan nővel lenne együtt aki volt már börtönben?
Zavarna, hogy a párja bűncselekményt követett el és ártott vele másnak? Például 3 év halált okozó autóbaleset, 2 év hamis tanúzás vagy 5 év túlzott önvédelem miatt.
Mindketten 30 évesek.
"Mi van akkor, autóbaleset miatt bárkit leültethetnek. Engem nem zavarna. Csak boldogok legyenek."
Ne zavarjon, hogy 3 eset van felsorolva nem csak 1.
"Megismerném a nőt, ha egyébként normális, semmit, amúgy sem, 30 éves felnőtt fiam szerelmi életébe nem igen szólhatnék bele"
Ismerve a gyakorit és az emberi természetet, ha a nő volt börtönben, akkor azt meg kell ismerni, hátha rendes, ha férfi volt börtönben, akkor red flag, ne merjen a lány közelébe menni+%!+"+!
Egyébként szerintem sem mindegy, hogy ki miért ültz börtönben. Nem igaz az a sztereotípia, hogy csak a legelvetemültebbek kerülnek a börtönbe. Bár mondjuk ez nem is sztereotípia, nyilván piti bűnözőket is csuknak le, tehát alapból nem mondta senki a fülem hallatára, hogy csak irtó elvetemült és gonosz emberek ülnek sitten.
De azért eléggé irónikus az emberek felfogása ezügyben. Ugye ismert dolog, hogy ha egy férfi kezet emel egy nőre, az sokaknak instat red flag. Ezzel szemben a kérdésben a kérdező 3 dolgot írt ki, amiből az egyik (túlzott önvédelem) ráadásul agresszív cselekmény is. Viszont ez nem kizáró ok a fórumozó embereknél, ezzel szemben ha egy férfi életében 1 gyenge pofont ad egy nőnek mondjuk 3 év párkapcsolat során, az már kizáró ok. Persze a társadalom azt is jobban tolerálja, ha egy nő üt meg egy férfit, mintha fordítva lenne.
Én nem tudnék megbízni olyan nőben, aki hamisan tanúzott. Hogyan hihetek párkapcsolat során olyan nőnek, aki eskü alatt is hazudott? A túlzott önvédelem alatt meg azt kell érteni, hogy mondjuk megpofozta őt valaki, ő pedig félholtra verte érte, vagy valami ilyesmit. Tehát ez meg agresszív cselekmény, még ha a jog nem is így hívja. Ha valaki késsel neked támad, azt meg is ölheted. De ha valaki ad egy pofont és utánna elfut, akkor ha utánafutsz és megölöd, az már bűn.
Egyszóval nőként ülhetsz sitten, lehetsz erőszakos, hazudhatsz, az nem kizáró ok párkapcsolati téren. De ha férfiként egy gyenge pofont adsz a csajodnak, az kizáró ok és egy agresszív állat leszel a másik szemében.
Amúgy a pofonról egy példa, egyszer a keresztanyám anno amikor gyerek voltam adott egy pofont. De attól még szeretem őt és ezért nem mondom neki azt, hogy bocsika, kezet emeltél rám, soha többé nem látsz innentől. Amúgy egy hihetetlenül békés és kedves ember, de ez történt több mint 10 éve. Remélem, hogy jól emlékszem rá, mert azért régi dolog, kisgyerek voltam még akkor. Azóta ilyen soha nem történt és eléggé abszurd gondolat, hogy a jövőben történne még egyszer is ilyen.
De ha a feleségem mondjuk 5 év házasság után adna egy pofont nekem, azért még nem szakítanék vele. Még az se biztos, hogy visszaadnám de ki tudja, talán igen.
Most nem azt mondom, hogy mindenki kezdje el pofozni a másikat, csak ki akartam írni magamból ezt a dolgot, ezt a kettős mércét.
Hamis tanúzás miatt nem adnak börtönt, pláne nem 2 évet. Ha bűntetlen előéletű, akkor pénzbírságot kap. De az illető például nem hazudott, csak visszavonatták vele, meg muszáj volt neki, mert fenyegették... Halált okozó autóbalesetértnmeg remélem nem csak 3-at adnak.
Vagy ezt így egyben csinálta és leülették vele a felfüggesztettet is?
Öcsém prostituálttal van együtt. Szerintem az is durva...
A konkrét esettől függ. Az autóbalesetnél mondjuk elaludt vagy ittasan vezetett? Nem mindegy szerintem.
Hamis tanúzásnál valami piti bűnözőt védett vagy egy gyilkost próbált fedezni?
Túlzott önvédelem meg mint bűncselekmény, nem létezik. Azt állapítják meg, hogy jogos volt-e. Ha igen, akár a másik fél halála is elfogadható.
Biztos hogy nem tetszene és fenntartásaim lennének vele.
De gondolom beleszólni nem tudnék.
A legtöbb ember előítéletes lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!