Közöljem előre anyámmal, hogy piercinget szúratok, vagy csak csináltassam meg, és majd észreveszi?
Még otthon élek, félig-meddig (kolis vagyok, 2-3 hetente járok haza), de nagyobb részt a szüleim tartanak el. (Én is dolgozom, de nem tudnám magam eltartani) Van valamennyi félretett pénzem nyári melóból, meg ilyenek(ő leszögezte, hogy nem kér tőlem pénzt, amit nyáron kerestem, azt tegyem félre, vagy max akkor költsek belőle, ha nem elég, amivel ők tudnak/akarnak támogatni), már nyolc éve szeretnék septum piercinget. Két évvel ezelőttig az tartott vissza, hogy kiskorú voltam, mostanáig pedig részben a tiltás, részben a tűktől való félelem.
Most eldöntöttem, hogy ezen túllépek, januárban egy barátnőmmel megbeszéltük, hogy elmegyünk együtt piercinget szúratni. Még nem kértem időpontot, de tervben van.
Viszont anyám mindigis tiltotta a testékszereket, ameddig lehetett az extra fülbevalók is ilyen fél-másfél éves halogatásokkal voltak ahhoz képest, hogy "megengedte". Nem tudom miből lenne a kisebb harag. Ha csak utólag tudja meg, akkor kiabálva belemagyarázza, hogy titkolózok, meg hazudozok. Ha meg előre mondom, akkor engedélykérésnek veszi, és nemet mond. Nekem nyilván nem szándékom engedélyt kérni, csak tények elé állítanám. Ha ezt megmondom neki bárhogyan is, akár full normálisan, akkor kiakad, hogy szemtelen vagyok, és csak azért akarom, mert neki nem tetszik (nyilván, i have no personality, no personal taste, csak vele akarok ellenkezni). Majd ha elkészült az ékszer, akkor azon veszekszik, hogy minek "kérdeztem meg", ha úgyse azt csinálom, csak ellenkezni akarok, stb.
Nyilván hordhatom otthon befelé fordítva, de örökké nem megoldás, bármikor elfelejthetem, 0-24 nem figyelhetem, hogy a barátokkal közös fotókon is így legyen. Arra se szeretnék áttérni, hogy barátokkal közös fotó sehová, mert mi van, ha eljut anyámhoz. Szóval ja, nem titkolhatom. Az meg, hogy otthon élek-e, anyagilag függök-e, semmit nem befolyásol a reakcióján, szerinte akkor is lenne ebbe beleszólása, ha 40 éves lennék, férjjel, meg gyerekekkel.
Egyszer úgyis el kell fogadtatni vele, hogy nem fogom 100%-ban úgy élni az életem, ahogy neki tetszik. Ez meg jó első nagyobb lépésnek: nincs nagy súlya, csak irracionálisan túlreagálja. Már csak a kérdés, hogy milyen legyen a szembesítés?
Előre megmondom, majd megcsináltatom, vagy utólag tudatom vele?
Mikor meglatja azt mondod majd h evek ota meg van.
🤣😅😁
Nem kell engedélyt kérni.
Megmondod, hogy ekkor és ide mentek a barátoddal, akivel megbeszélted, hogy csináltattok piercinget, és már alig várod.
Így tudni is fogja, de nem is engedélyt kérsz.
És megmondod, hogy a te életed, neked tetszik, lesz, pont.
Az a szep az eletben 13-as, hogy nem vagyunk egyformak. Senki le se szarja, neked mi tetszik vagy mi nem😊
A lenyeg, hogy a kerdezo szeresse magat, aztan csokolom.
Nekem is volt amugy orr piercingem, 18-28 eves korom kozott. Soha nem okozott semmifele problemat, igaz, nekem nem kozepen volt, hanem oldalt, de karikat hordtam.
Ebben a 10 evben benne volt par munkahely, egy hazassag es 2 gyerek is, tehat talalkoztam jocskan mindenfele szituacioval, de soha senki nem szolt meg, nem ereztette velem, hogy hatrany lenne.
Aztan meguntam, kivettem. Ennyi. A helye se latszik mar.
Nem akkora cucc, hogy ezert ilyen nagy hisztit kene csapni.
#15 A 2-es válaszoló is megmondta. Amúgy nem agysebészet kikövetkeztetni, hogy ha két évvel ezelőttig az tartott vissza, hogy nem voltam nagykorú, akkor már egy ideje elmúltam 18. Na meg egy válaszban említettem, hogy egyetemista vagyok... Szóval ha nem azt feltételezzük, hogy határontúli vagyok, és 17 évesen kezdtem az egyetemet mondjuk idén, akkor nem nehéz kitalálni a koromat. De segítek, 20 vagyok.
Nem tudom miért lényeges ez. A kérdésből is kiderül, hogy nem kell magammal vinnem piercinget szúratni, hogy írásos engedélyt tudjon adni a helyszínen. Meg mint írtam, ő azt gondolja, hogy ha tőle teljesen független, negyven éves lennék, két gyerekkel, férjjel, akkor is azt gondolná, hogy olyan beszeszólási joga van, hogy én köteles vagyok aszerint cselekedni. Max annyi a különbség, hogy később jobban le tudom szűkíteni azt a teret, amikor a beledumálást hallgathatom, de ennyi.
Nemrég lett piercingem. Mondtam már előtte hogy szeretnék. Anya nem örült neki, mert neki nem tetszik stb. Mivel már nagykorú vagyok bejelentettem előtte hogy elmegyek csináltatni piercinget, nyilván a saját magam által megkeresett pénzből.
Amikor meglett nem nagyon tetszett neki, de belenyugodott.
Edes istenem, regen 22 evesen mar ferjhez mentek a lanyok, meg szultek, en 27 evesen szultem es azt mondtak, milyen oreg kismama vagyok....konyorgom 20 eves vagy, nagykoru, csinaltasd meg.
Ha elore szolsz, olyan mintha engedelyt kernel es csak megerosited hogy beleszolhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!