Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? (többi lent)

Mit csináljak? (többi lent)

Figyelt kérdés

Előre is elnézést, kicsit ki vagyok borulva, így valószínűleg egy kissé zavaros lesz a leírásom.

Ez az egész ma kezdődött. Éppen iskolában voltam. Egy classroomba feltett tételt kellett olvasnunk. Nekem jött egy értesítésem, és a telefonomnak van egy olyan jó szokása, hogy ha a kezemben tartom, random megnyit alkalmazásokat. Az értesítés a google fotóktól volt, ugye szokott olyat küldeni, hogy ezt az xy képedet újraszerkesztettük, meg ilyesmi. Anyám gmailje (eddig) be volt jelentkezve a telefonomon, és ez az értesítés az ő fiókjához tartozott. Ugye megnyitódott az értesítés, és anyám félmeztelen tükörszelfije volt. Már ott majdnem elkezdtem hangosan szitkozódni, hogy ez mégis mi a franc, de ugye órán voltam. Később szünetben újra megnéztem a google fotókat, és összesen nyolc ilyen hülye kép volt ott. Ezután ki is töröltem anyám gmail fiókját a telefonomról.

Őszintén, már ekkor sejtettem, hogy miért csinálhatott ilyen képeket, és ez most be is bizonyosodott.

Nem tudom miért, utólag már nagyon is bánom, meg eléggé helytelen dolog is volt, de ránéztem anyám messenger beszélgetésére. Éppen csak a legutóbbira. Az már egy ideje feltűnt, hogy RENGETEG ismerőse van (főleg férfiak), és mostanában rengeteget is messengerezik másokkal. (Itt egy kis háttérsztori: ugye szeptember 1-ig lehetett olyat csinálni, hogy ha korábban csak messenger fiókod volt, akkor hozzárendelhettél egy új facebook fiókot. Én ezt hülye ésszel meg is csináltam anyámnak, aki utána rendesen el is merült a facebook világában - amit tulajdonképpen természetesnek is vettem. Korábban csak a jegyeim érdekelték, már egy négyes miatt állt a bál itthon, viszont mióta elkezdte a facebookot használni, egyáltalán nem érdekelték a jegyeim. Eleinte ezt is teljesen jó dolognak találtam, előtte gyomorgörccsel írtam minden dogát, így viszont végre kaptam egy kis szabadságot.)

Szóval, éppen csak a legutóbbi beszélgetésébe néztem bele, és sz*xchatelt (nem tudom, mennyire kell cenzúrázni itt gyakorin xdd). Így teljesen összeállt a kép, a képeket is nyilván férfiaknak csinálta.

Viszont én kb azóta sírva ülök a szobámban, mert fogalmam sincs, hogy ezzel mit kéne kezdenem, vagy egyáltalán kellene-e tennem valamit. Apám nagyon sokat dolgozik, anyám meg itthon van, a háziállatainkat (ló, tyúk, birka, stb) látja el, így gondolom untakozik (bár őszintén fogalmam sincs, ezek után olyan, mintha nem is ismerném). Viszont már hosszú ideje házasok (30+ év), anyám is középkorú, szóval gondolom nem minden a legfényesebb közöttük. Apám tudomásom szerint nem csalja meg anyámat, és nagyon remélem, hogy anyám se csinál semmit (mármint tettlegesen).

Viszont tényleg nem tudom, hogy erről szóljak-e apámnak, vagy anyámmak beszéljek erről, vagy mit csináljak.

Nagyon rosszul érzem ez az egész miatt magam, mindig is attól féltem, hogy egyszer elválnak a szüleim, vagy csak szimplán elkezdik megcsalni egymást, és nyilván nem szeretném, ha ez lenne.

Szóval úgy gondoltam, hogy ide kiírom ezt a kérdést, hátha valaki tud valamit tanácsolni. (Meg őszintén nekem is szükségem van most arra, hogy ezt kiadjam magamból - akkor is, ha csak írásban.)

16/l

2022. dec. 9. 00:29
 1/8 A kérdező kommentje:
Most olvastam újra az egészet, az első mondtban a ma helyett tegnapot szerettem volna írni.
2022. dec. 9. 00:41
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Szia. Hát... szomorú lettem én is ezt olvasva, mert elképzeltem mi lenne velem a helyedben.. nagyon sajnálom hogy így érzel, igazából szedintsm ezzel nem tudsz mit kezdeni.. és nem is a te dolgod,hogy ezzel te foglalkozz mert hát na. Ők tudják milyen a viszonyuk s mi mit ér nekik. Én édesapámnak biztos nem szólnék, lehet ez egyszeri alkalom vagy párszori, és belátja hogy mégse kéne ezt... vagy ha nem akkor legalább nem rombolod le te a családot. Ha nagyon zavar és úgy érzed tudnál vele beszélni, vagy egyáltalán szóba állna veled ezért, saját békéd érdekében megteheted. De szerintem ő is rosszul érezné magát ha szembesítenéd, s ki tudja mit reagálna.. a helyedben várnék mindennel egy kicsit, meglátod hogy alakulnak a dolgok.

Azt is megértem hogy aggódsz a családotok miatt, mert biztos mindkettőt szereted. Biztos én is így lennék.. de szerintem neked nem érdesem ebbe belefolyni csak ha azt látod tényleg zavaróan messzire magy. Az egy dolog, hogy az ő élete s neki is boldognak kell lenni mert hát igen. De ez a kapcsolat még nem csak kettejükről szól, hanem rólad is egy szinten, mert ők minden szinten felelősséggel tartoznak érted és a családért amit alkottok. És ez szerintem felelőtlenség tőle. Mert arra nem is gondol hogy te vagy a férje is nevetséges lesz ezért esetleg. Vagy ő akár.. De mégse tudsz beleszólni ha ő olyan, vagy úgy reagálna. Egyiküket se sajnáld, mindenki vigyáz magára, s ha kell (hátha nem) rendbe szedi magát. Ne gondolj olyasmire hogy jajj mi lesz. Nem lesz semmi baj. És gondolj arra, bármi történik a világon, most az esettől függetlenül is, mindig ők a szüleid, és téged biztosan szeretnek, és mindkettőt megtalálod bárhol, bármikor. Bár nagyon is megértelek, de ne idegeskedj ezért. Nincs mit tenned ha megértetni nem tudod vele. Márpedig én nem tudom elképzelni de lehet van ilyen... Hát kitartást neked. Ha beszélgetni szeretnél nyugodtan írj vagy dobok egy instát 😛 a legfontisabb, hogy te ezért nem kell rosszul érezd magad. Nem a te felelősséged a csalás összetartása hanem az övék.

22/l

2022. dec. 9. 02:57
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Tehát a család összetartása.
2022. dec. 9. 03:00
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
En meg kérdezném, hogy mit jelentsenek ezek a meztelen fotók.Majd elmondja neked, és akkor te is meg fogod érteni, hogy miért tette,amit tett.Lehet az apudnak már nem kell, csak te nem tudsz róla.Vagy õ is nõnek akarja érezni magát.Ha nem kérdezel rá,akkor lelkileg te fogsz belefáradni, mert ugyis a fejedben marad.Nem kellett volna kitörõlnöd a G-mail fiókját.Az apudnak most ne mondjál semmit sem az anyuddal viszont tisztáznod kell a te érdekedban.
2022. dec. 9. 11:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd a felnőttekre az ö dolgukat.
2022. dec. 9. 12:31
 6/8 anonim ***** válasza:
81%

Én lehet megkérdezném a helyedbe anyádat, hogy amúgy normális-e, hogy vadidegen férfiaknak félmeztelen képet küld magáról, aztán meg ki tudja, ha valamelyik visszaél vele, és felrakja ilyen-olyan oldalakra, ahol meg bárki ismerős, falubeli ember megláthatja.... aztán meg sírhat...Ilyenekre nem gondol esetleg?

Kicsit elbeszélgetnék vele az internetről, meg a felhőről, a google fotók automatikus mentéséről, hátha leesik neki, hogy láthattad a képeit, sőt, akár valamelyik osztálytársad is megláthatta volna, akaratlanul is... szóval, hogy ne legyen már ilyen nemnormális, és ne égesse le magát, meg persze téged se, és apádat se.

2022. dec. 9. 14:28
 7/8 A kérdező kommentje:

Beszéltem anyámmal. Őszintén én nagyon kiborultam, már rendesen kiabáltam, meg szitkozódtam a végére. Annyira őt azonban mintha nem viselte volna meg, vagy nem tudom. Beismerte, hogy beszélget random férfiakkal (bár szerintem a legtöbb kamuprofil), azt viszont nem tudom, hogy képeket küldött-e magáról, arról nem mondott semmit.

Azt mondta, hogy mióta így chatel, rendben van közte és apa közt minden, szeretik egymást, nem veszekednek, meg ilyesmi, és lényegében ez hozta rendbe a házasságukat. Azt is mondta, hogy ez számára kikapcsolódás, meg nem fogja megcsalni apámat. Apának nem fogom ezt elmondani, mert azt anyám is megmondta, hogy akkor elválnának.

Őszintén fogalmam sincs, hogy ezek után mit gondoljak, mert szerintem ez nem fair apával szemben, viszont az tényleg igaz, hogy nem veszekednek mostanában.

Ha valaki még tud valamit tanácsolni, akkor nyugodtan írjon, viszont szerintem én ebben a helyzetben nem tudok mit tenni.

2022. dec. 9. 18:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon helyes, hogy beszélgettél vele.Most már hagyd békén, majd elõbb-utóbb többet is be fog vallani.Az is lehet, hogy az apud megcsalta,csak ezt nem mondja el neked.Ugyhogy nyugi,ne törd a fejedet tovább.
2022. dec. 10. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!