Elkezdtünk üzletelni a barátnőmmel, és a pénz végett van most a balhé. Szüleim csináljak a balhét. Szerintetek hogyan lenne igazságos? Tovább lent.
23 éves vagyok a barátnőm 20.
2 éve vagyunk együtt.
Szüleim sütik az ostyát, és árulják minden évben karácsony előtt egy helyen. Most mi is bele mentünk a barátnőmmel ebbe az üzletbe, hogy megtudhassunk spórolni.
Barátnőm tanul, én járok munkába hétfőtől - péntekig, minden másik héten szombatokon is. Barátnőm sütött, mivel otthonról tanul, mert online tanulnak, és én is sütöttem, de nem annyit amennyit ő megtudott sütni, mert mivel én munkában vagyok nem süthetek ki többet nála. Barátnőm otthon van, tud sütni 2-3 kg én annyit nem tudnék sütni, mert az 4 órás munka. Én délután 14:30 kor jövök haza az 1kg kisütöm 1 vagy 1,5 óra alatt. Szóval nem mondhassák rólam a szüleim és a barátnőm sem, hogy nem sütöttem. Sütöttem, de nem tudtam annyit sütni mint a barátnőm mert munkába járok.
Én vettem beléje olajat, sót, cukrot, lisztet. Csináltunk pizzás ostyát, pizza borsot vettem, brindzát vettem, sajtot vettem, zacskókat vettem amibe raktuk az ostyákat. Bele akart adni pénzt a barátnőm amit én vettem dolgokat az ostyába, de nem vettem el tőle a pénzt. Aztán egyszer ő azt mondja, hogy nem-i tehetnénk közös számlára a pénzt. 2560€ kerestünk meg. Mire közös számlára ha csak egyszer egy évben van ez?
Szüleim oda adták a pénzt külön külön. Hogy jobb lenne, vagyis igazságos lenne, ha közös számlára tennénk a pénzt. Hogy valamikor ha lagzi lesz, vagy baba akkor legyen miből ki venni pénzt. Hogy közös munka volt.
Családban volt egy olyan házaspár, hogy együtt jártak 6 évet, 6 év után össze házasodtak. Lagzi után fél év után elváltak. A vőlegény elvitte az összes pénzt amit a lagzin kaptak 5-7 ezer eurót.
A menyasszony nem kapott belőle semmit. Közösen gazdálkodtak aztán mikor szerte mentek a vőlegény lelépett a pénzzel.
És ismerek olyan házaspárt is akik együtt vannak 20-25 évet, és külön gazdálkodnak, nincs közös számlájuk.
Én a barátnőmmel csak járunk, nem vagyunk házasok, és már közös számlát nyitsunk az ostya végett amit megsütöttünk?
Mi a véleményetek erről?
Nem félek azért, ha le lépne a barátnőm a pénzzel, de mire közös számla? Hisz még házasok se vagyunk. Aztán az anyám azt mondja, és hogyha szakítanánk akkor elosztanánk a pénzt. Azt most látom.
Szerintetek közös számlára lenne jó tenni a pénzt, vagy jó ez így ahogy van külön külön. Hogy ez az enyém, és ez a tiéd.
Mit gondoltok?
Külön. Enyém, tiéd.
És ha már most ezen veszekedtek, akkor gondolkodjál el jó mélyen a jövőtökről...
Azért ez nem olyan ördöngösség, ne legyél már szerencsétlen.
2560 euro bevételetek volt az ostyakészítésből. Ebből levonod az alapanyagok árát, amit te vettél. A maradék pénz 2/3-ad részét megkapja a barátnőd aki 2kg-ot sütött, te pedig az 1/3-ad részét aki 1kg-ot sütött naponta.
Szerintem hülyeség a közös számla. Mindenki kapja meg a részét és kész.
Még csak jegyesek se vagytok. Minek ennyire közösködni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!