Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha a nevelt...

Mit tennétek, ha a nevelt fiatok az agyatokra menne?

Figyelt kérdés
Utálom hogy ezt kell írnom, de sajnos ez a helyzet. Alapjáraton jó fej, 18 éves fiúról van szó, de lehidalok attól, milyen szinten rendetlen és álomvilágban él... Szóval az, hogy 18 éves létére szanaszét hagyja a fürdőben a levetett ruháit, az egész lakás tele van a koszos dolgaival, engem ez nagyon durván felmérgel mostmár. A másik, hogy állandóan szófosása van, és képtelen észrevenni, ha az embernek más dolga is lenne, mint 0-24-ben őt hallgatni ahogy valami számítógépes karakterről beszél. Ráadásul 1 percet se dolgozott még, soha, mindent az apjától vár el, ő meg jó nagy hülye, hogy pénzeli (szerintem.) Igen, beszéltünk már a dologról, hogy tartsa rendben a dolgait, mert nem vagyok takarítónő, vagy legyen tekintettel másokra (ne foglalja be a fürdőt 1 órára reggel, mert rajta kívül vagyunk még hárman stb) de minden hatástalan. Lassan ott tartok hogy meglátom és elegem van :( menekülnék otthonról :( mit lehetne tenni? Én vagyok hisztis? Sztem nem :(
2022. dec. 8. 17:23
1 2
 1/18 Noren1989 ***** válasza:
29%
Vagy skippeled, vagy elkülditek koliba a gyermeket. Vagy esetleg hatàrvadàsznak.
2022. dec. 8. 17:26
 2/18 anonim ***** válasza:
88%

Leultok vele elbeszelgetni, hogy ez így minden csak nem király.

Ha meg nem érti és a párod nem ért veled együtt döntsd el, hogy mi szeretnél lenni egy cseléd vagy egy elettars.

2022. dec. 8. 17:26
 3/18 anonim ***** válasza:
25%
Mond meg neki, hogy volt már dolgod hasonlóval és ő az elmegyógyintézetbe került.
2022. dec. 8. 17:27
 4/18 anonim válasza:
82%
Mindennel egyetértek kivéve a dolgos részével . 18 évesen ne várd már el hogy dolgozzon. Jézus, még gyerek. És ezt úgy mondom hogy egyetem mellett dolgoztam.
2022. dec. 8. 17:40
 5/18 A kérdező kommentje:
#4 nyilván nyári munkára gondoltam 🙂
2022. dec. 8. 17:42
 6/18 anonim ***** válasza:
84%
Gondolom a kozos gyerek meg kicsi. Csak azt vard el a nagytol amit a kicsitol is el fogsz. Ha a nagynak nyari melo, akkor a tiednek is majd. Es a tiedet se penzelje az apja 18 evesen. Legyen hazirend, a kozos kolok is tartsa be, akkor nem lesz vita. Nincs az elveiddel gond, legyen rend, szabaly mindenkinek, de tenyleg vasald be a sajat kolkodon is!
2022. dec. 8. 17:51
 7/18 anonim ***** válasza:
93%
Amit szanaszét hagy, azt nem kell ki és elmosni, összerakjátok a szobája közepére egy kupacba, beszéld meg a férjeddel, csak feltűnik neki, ha már be sem tud majd menni, és tiszta ruhája sem lesz.
2022. dec. 8. 17:56
 8/18 anonim ***** válasza:
16%
18 évesen kirakhatod.
2022. dec. 8. 18:06
 9/18 anonim ***** válasza:
88%
8as, kivéve ha nem az övé a lakás
2022. dec. 8. 18:16
 10/18 anonim ***** válasza:
90%

Rendetlen? Mindent, amit szetdobal, szethagy, te bevagod a szobajaba, ugy ahogy van. Szennyest, koszos tanyert, poharat, mindent!

Nem mosol ra, nem takaritasz utana, elmondod, hogy mostantol uj szabalyok vannak, oldja meg.

Az nem baj, ha beszelget(ne) veled, de nyilvan kellenek ebben is hatarok, meg kell ertenie, hogy neked is van dolgod.

Legyen naponta egy olyan idosav, amikor meghallgatod, beszelgetsz vele, rafigyelsz,de tenyleg, mert lehet ezert beszel annyit, mert csak szeretne, ha valaki tenyleg figyelne ra. Ha ezt megkapja, lehet magatol megy a dolgara.

De ha nem, akkor szolsz neki, amikor eleg, ha nem erti, racsukod az ajtot, elmesz masik helyisegbe, fulhallgatoval elkezdesz zenet hallgatni stb.

Tanulni fog belole, de muszaj,hogy a parod is melletted alljon. Ha o szerinte minden rendben van, az gaz.

Abban nem latok problemat, ha egy tanulo gyerek, aki nincs raszorulva, nem megy nyari munkara. En ugyan dolgoztam nyaranta, mert muszaj volt, de nagyon szivesen kihagytam volna azt a szopast, amit a gyorsettermekben eltem at (mert nalunk ez fizetett a legjobban akkoriban,igy oda mentem, muszaj volt).

Semmit nem tett hozza az eletemhez az, hogy 15-18 eves korom kozott nyaranta szinte sirva jartam dolgozni :D

2022. dec. 8. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!