Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülő szégyellheti, ha a...

A szülő szégyellheti, ha a felnőtt gyereke egyedülálló és otthon lakik (még akkor is ha sikeres vállalkozó, otthonról dolgozik, vagy idénymunkákat vállal 3-5000 euróért)?

Figyelt kérdés
2022. dec. 6. 14:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
67%
Nem mások előtt kell szégyenkezni, hanem saját magadat kellene szégyellni, hogy felnőtt élet helyett még mindig kisgyerekként a szüleid nyakán élősködsz, nem adsz nekik esélyt a normális, emberhez méltó életre.
2022. dec. 6. 18:03
 22/28 anonim ***** válasza:
36%
Mi a gond kérdező? Valamelyik szülőd így akar hatni rád? Miért nem mondja meg őszintén, hogy őt zavarja, hogy otthon élsz vagy nincs fix munkahelyed?
2022. dec. 6. 18:46
 23/28 anonim ***** válasza:
94%

Nekem nincs gyerekem, de ha egyszer lesz, akkor elég kellemetlen lenne nekem, ha lenne elég bevétele és ereje külön költözni, de nem teszi meg. A felnőtté válás egyik alapköve, hogy leválunk a szülőkről, én kudarcnak élném meg, ha ez a gyerekemnek nem sikerülne.

Az egyedülállóság az mindegy.

2022. dec. 6. 19:47
 24/28 anonim ***** válasza:
48%

Ez sokmindentol függ amúgy. Ha 20 évesen lenne 3000 euró bevétele, biztosan nem érezném rosszul magam, ha otthon lakik, gyűjtsön csak.

Ha 25-26 évesen, akkor se, mert lehet, hogy éppen most lesz meg a lakásra való mindjárt.

De ha 30+ évesen is azért lakik velem, mert egy lusta disznó magára főzni és mosni, akkor szégyellnem, de nem őt, hanem magamat, hogy ilyen embert neveltem.

2022. dec. 6. 19:51
 25/28 anonim ***** válasza:
84%

Hogyha van önálló élettér, értsd elszeparált külön szint! neki - vagy nekünk - ezzel semmi probléma.

A baj abból adódik, hogy sokszor nincs megoldva a dolog, és 2,5 szobás lakásban élnek így: apa-anya- felnőtt gyerek (és oda hozza a random szexpartnert, rövid kapcsolatot, etc.).

Ez viszont sok ember.

Tudom, nálunk is ekkora a lakás, és amikor vengédségbe jön 1-2 ember, a fürdő pl állandó kritikus pont, főleg reggel, amikor mindenki menne pisi-kaki (de közben a zuhanyzó is odabenn van, így aki reggel zuhanyzik, az 10-15 percet feltartja a mindenki mást, etc).

Vagy ami nálunk van.

Nagyszülők lenti lakrész, szülők-otthon élő már 8 éve dolgozó öcsém + a kisebbik a fenti lakrészben.

Ez élhetetlen, főleg, amikor én is ott laktam a két öcsém egy szobában, mert nem volt elég hely.

2022. dec. 7. 07:58
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Szülőként nekem mondjuk csak akkor felelne meg, hogyha nem a "lakásunkban" lakna, hanem mondjuk közös udvar, de külön lakrész - vagy egy teljesen leválasztott rész (külön villany-gázórával), ahol önálló lehet.

És mi is, ergo nem járkálna be random hozzánk, attól, mert ott lakik - én sem.

Így mi is azt csinálunk a saját lakrészben, amit szeretnénk, ő is.

A saját rezsit fizeti. Ez így működhetne, mert végülis nem a gyerekkori szobájában él, nem mi fizetjük a kiadásait (vízhasználat, etc), hanem ő.

2022. dec. 7. 08:02
 27/28 anonim ***** válasza:
35%
Nekem egyetlen sikeres vállalkozó ismerősöm sem lakik a szülei házában, nem is értem, miért...
2022. dec. 7. 10:41
 28/28 Skorpió87 ***** válasza:
100%
Majd, ha a beteg szüleit ápolja, akkor is el lehet ezen gondolkozni. Akkor nem gond, ha a gyermekem visszaköltözik a családi házba... Az a lényeg, hogy jól keres, és félre is tud tenni.
2022. dec. 7. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!