A szülő szégyellheti, ha a felnőtt gyereke egyedülálló és otthon lakik (még akkor is ha sikeres vállalkozó, otthonról dolgozik, vagy idénymunkákat vállal 3-5000 euróért)?
Figyelt kérdés
2022. dec. 6. 14:29
11/28 anonim válasza:
10!
Nem, én nem röhögöm ki a büszkét, hanem át érzem az örömét, a szegyenkezessel pedig együtt érzek.
12/28 anonim válasza:
11, próbálj változtatni rajt, könnyebb lesz. A büszkeség nem jó, elégedettnek lenni jó, más örömének örülni nagyon jó. A szégyenkezővel pedig nem együtt érezni kell, hanem megtanítani neki, hogy sehova nem vezet a szégyenkezés. Haszna nulla, pont mint az aggódásnak, teljes energiaveszteség. Lehúz mint az örvény.
14/28 anonim válasza:
Látod, Morzsi007, az ember néha akkor is tanul, mikor nem számít rá. :)
15/28 anonim válasza:
Egy szülő bármit szégyellhet: ez a legszebb a gyerekvállalásban.
16/28 anonim válasza:
Nem, ha így jó neki, ez az ő dolga.
17/28 anonim válasza:
Hogyne, biztos büszkén meséli az ismerősöknek, hogy "az én fiám még otthon lakik és alkalmi munkákat vállal!".
Ja nem.
18/28 anonim válasza:
17, persze, hiszen hozzáteszi büszkén, hogy "az én fiam nem dugja a macskát". Mert ugye simán lehet, hogy az ismerősnek felsővezető a fia a multinál, palotában lakik tökegyedül, jaa és van három macskája. :) Ugyan már, nincs ember akinek valaki szerint ne kellene valami miatt szégyenkeznie. De ki is az a másik valaki, hogy dönthessen az én érzéseimről? Elégedett a fiával, mert olyan kis kedves, helyes gyerek. Hogy a Julcsa szerint szégyellni kéne, hogy otthon lakik? Azon rágja Julcsa a kefét, nem oszt, nem szoroz.
19/28 anonim válasza:
Azt nem mondom, hogyg szégyelni kell, de azt igen, hogy egy sikeres vállalkozó nem otthon lakik a kisszobában.
20/28 anonim válasza:
Mondjuk nekem nem Julcsa a mérce, hanem én magam és nekem bizony nem lenne se büszkeség, se öröm ez a helyzet. Önállótlan a gyerek, hiszen otthon lakik. Vagy zsugori, hogy nem akar külön költözni? Sikeres vállalkozóként miért nem vesz/bérel lakast? Idenymunka az meg mi? Mégsem jól sikeres vállalkozó? Ugyan milyen idenymunkaval lehet enni pénzt keresni? Dubajozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!