A fiam játékfüggő. Semmi nem létezik, csak és, kizárólag az online világ, azon belül szinte mindegy milyen felületen (ps, Xbox, laptop, telefon). Sikeresen tudta ezt kezelni valaki? A fiam elmúlt már 18 éves.
Én ismertem olyat, aki a csalódások, fájdalmak, emberi kapcsolatok elkerülése miatt menekült az online világba.
A szülők azzal tudnak hozzájárulni a függőség fenntartásához, ha "beviszik neki a szobába a kaját, hogy ki se kelljen mennie", "nem dolgozik, nem baj, fizetik a netet, mossák a ruháját"...
Nem tudom még hogyan/milyen módon tudnak nem tudatosan/nem észrevehető módon ehhez hozzájárulni...
Valamiért így alakult a családban a szerepe, vagy másnak a tünete a függőség kialakulása...
Játékfüggőséggel foglalkozó addiktológust is érdemes lenne megkeresni, bár azt mondják: "minden függőségnek azonos a gyökere"...
Ha szakembereket átvágja, vagy nem a valóságot mondja, az ellen elég nehéz mit tenni....
Ha nem dolgozik vagy munkában rosszul teljesít, esetleg tanulmányi eredményeiben, akkor sajnos szóbakerülhet az ultimátum adása az együttműködés érdekében, bár e megoldástól idegenkednek sokan és lehet teljesen más hatást érne el... Ezért szakember tanácsát kell kérni ebben is...
Nekem az az ötletem van, hogy amit ti vettetek, azt adjátok el (PS, számítógép stb), és mondjátok le az internet előfizetést, neki a mobiljára 1G és annyi, nektek meg korlátlan net.
Én is függő vagyok, nekem segít, ha nincs semmihez hozzáférésem. Akkor elmegyek kirándulni vagy áthívom egy barátnőmet. Pár nap után megunom a semmittevést.
Hát, egy szülő ezt nem tudhatja. OK, hogy ti igyekeztetek, de véletlenekből, félreértésekből, metakommunikációból is lehet trauma. Másrészt a fiatalok okostelcsik virtualitásában végzett bullyingről a szülők sokszor nem értesülnek, mert esetleg szégyenli elmondani. Vagy, az utcán, vagy valami ritkán látott, távolabbi rokon, vagy idegen által valami rettenet. Ami lehet olyan is, ami felnőttként már nem rettenet, de gyerekként igen.
Én pl. gyerekként ültem a tv előtt és nagyim kiment két percre. Hát pont akkor adtak le egy részletet egy vámpírfilmből, amitől én eléggé kikészültem, gyerekként. Tehát akár ennyi elég. Nálam persze volt más is. De azért elég tisztán emlékszem erre a jeges rémületre. 49f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!