Valahogy feltudom dolgozni, hogy ne legyenek arról rémálmaim, meg emlékbetöréseim, ahogy az alkoholista apám disznót vágott?
Figyelt kérdés
Nem tudom mennyire viseli meg a normális embert egy disznóvágást, de sok mindentől besokkaltam az életemben. 7 voltam akkor, most 17 vagyok.2022. nov. 29. 13:35
12/21 anonim válasza:
Hátha ez segít egy kicsit: https://www.youtube.com/watch?v=jhfJ2vOU0lA
Minden másra ott a pszichológus.
13/21 anonim válasza:
Mérgező, nárcisztikus szülők. Képesek disznót vágni.
Költözz el, szakítsd meg velük a kapcsolatot.
(Mindenre ezt írják itt:)
14/21 anonim válasza:
A legapróbb dolog is képes traumatizálni egy embert. Téged épp ez. A pszichológiában vannak módszerek ezek feldolgozására. Én csak az emdr-t ismerem, az arról szóló könyv: Shapiro - Győzd le a múltad!
15/21 anonim válasza:
Akkor nem a disznóvágás traumatizált, hanem hogy bántalmaztak. Miért nem azt mondod?
16/21 anonim válasza:
15-ös: ha pl. az apa kényszerítette a kérdezöt, hogy a kést, amivel a disztót levágták, közben fogja, vagy a kifolyt vérbe belenyúljon, akkor van köze az egésznek a disznóvágáshoz.
18/21 anonim válasza:
A flashbackek veszélyesek, pl vezetés közben jön be egy ilyen, akkor balesetet okozhatsz, és sorolhatnám.
A legtöbb amit tehetsz, hogy pszichológussal beszélsz (ő az, aki nem ad gyógyszert, ettől ne félj).
De a PTSD-d nem fog javulni magától.
19/21 anonim válasza:
Mi van olyan egy disznovágásban, sokan inkabb kellemes emlékként fogják fel.
20/21 anonim válasza:
Örülj hogy csak 1x vágott disznót, más minden evbe vág.
Sőt lehet jön olyan idő amikor nem lesz kaja a boltokban akkor majd arról almodsz hogy milyen jó lenne disznót vágni, finom sonkat, húst enni...
Minthogy éhen dogleni.
Érted..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!