Miért kell alkoholistának titulálnia engem anyámnak csak azért, mert több alkoholt fogyasztok, mint ő? 20
Ő egy évben kétszer fogyaszt alkoholt maximum, akkor is nagyon minimális mennyiségben. Újévkor, meg egy családi összejövetelen.
Én havi maximum 5-ször(ennél több sosem volt, de ez rendszeres), de többnyire csak kétszer, és akkor sem részegedek le. Ha hétvégén beülök valahová a barátaimmal, szerintem belefér 1-2 pohár bármi. Ha meg nincs időm ilyesmire, akkor simán van, hogy hónapokig semmi, és nem is hiányzik. És persze, megtehetem, hogy nem említek ilyesmit anyunak, nincs köze hozzá, nem is vagyok otthon, csak havi kétszer, de azt azért csak elmesélhetem neki, hogy ekkor meg ekkor találkoztam a barátaimmal(ez azért érdekes, mert ritka, hogy többen is ráérünk egyszerre), én meg nem vagyok hajlandó kamut kitalálni a helyszínre, mert mondjuk anyám felháborodik azon, hogy kocsmába voltunk, függetlenül attól, hogy én akár állíthatom azt is, hogy amúgy nem ittam alkoholt éppen.
Viszont mindig megkapom, hogy ez függőség, alkoholista vagyok, stb. Holott nem. Nem magamban iszok kényszeresen, soha nem hiányzik egyébként.
Valószínű a családban volt már alkohol gond és roppant mód aggódik nálad ez hova fejlődik. Ilyenben gondolkdj.
Nekem is van olyan ismerősöm aki 20 éve még pont ennyit mondott mint te: munka után egy-két sör belefér. Az még semmi, ráadásul nem is mindennap. Mostanra (elmúlt 45 most) semmije nincs cserébe meló után csak a pia létezik.
Nyilván akkor mondom azt, hogy nem ittam alkoholt, ha tényleg nem ittam.
A havi ötnél volt egy kis férecsúszás a megfogalmazásban, a havi öt eddig egyszer történt meg. De én azt írtam,hogy átlag havi kettő. Ebben benne van az is, amikor egyszer sem fogasztottam semmi alkoholt két hónapig. Meg nem csak a kocsmába találkozom a barátaimmal, csak nem sok minden van nyitva olyankor, amikor tényleg többen ráérünk. Ráadásul akkor is olyan helyen vagyunk, ahol fogyasztás mellett lehet társasozni, szóval még csak nem is az a lényeg, meg nem is feltétlenül fogyasztunk alkoholt, attól hogy a hely tulajdonképpen kocsma jellegű...
Spicces sem szoktam lenni mellesleg.
"Én havi maximum 5-ször(ennél több sosem volt, de ez rendszeres), de többnyire csak kétszer..."
Akkor most rendszeresen havi 5ször vagy csak kétszer? Amúgy ha rendszeres, akkor alkesz az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!