Miért kell alkoholistának titulálnia engem anyámnak csak azért, mert több alkoholt fogyasztok, mint ő? 20
Ő egy évben kétszer fogyaszt alkoholt maximum, akkor is nagyon minimális mennyiségben. Újévkor, meg egy családi összejövetelen.
Én havi maximum 5-ször(ennél több sosem volt, de ez rendszeres), de többnyire csak kétszer, és akkor sem részegedek le. Ha hétvégén beülök valahová a barátaimmal, szerintem belefér 1-2 pohár bármi. Ha meg nincs időm ilyesmire, akkor simán van, hogy hónapokig semmi, és nem is hiányzik. És persze, megtehetem, hogy nem említek ilyesmit anyunak, nincs köze hozzá, nem is vagyok otthon, csak havi kétszer, de azt azért csak elmesélhetem neki, hogy ekkor meg ekkor találkoztam a barátaimmal(ez azért érdekes, mert ritka, hogy többen is ráérünk egyszerre), én meg nem vagyok hajlandó kamut kitalálni a helyszínre, mert mondjuk anyám felháborodik azon, hogy kocsmába voltunk, függetlenül attól, hogy én akár állíthatom azt is, hogy amúgy nem ittam alkoholt éppen.
Viszont mindig megkapom, hogy ez függőség, alkoholista vagyok, stb. Holott nem. Nem magamban iszok kényszeresen, soha nem hiányzik egyébként.
Szerintem ennyi alapján teljesen rendben van a Kérdező. Egyetemre jár, külön él, de tartja a kapcsolatot a szüleivel, vannak barátai is, akikkel néha eljár és fogyaszt némi alkoholt. Tényleg ez lenne az alkoholizmus iskolapéldája?
Az szerintem teljesen pozitív, hogy sok mindent megbeszélsz édesanyáddal. Nála valószínűleg azért ennyire alacsony a tolerancia, mert ő maga szinte semmi alkoholt nem iszik. Ráadásul 20 évesen még félig-meddig a kicsi fia/lánya vagy, még lehet benne egy anyai féltés a gyereke iránt, ami idővel csökken, mert egyre felnőttebbnek fog tartani ideális esetben. És talán neki a "kocsma" szó - tudat alatt - egyet jelent a részeg, lecsúszott, (igazi!) alkoholisták gyűjtőhelyével - főleg mondjuk ha valami kis falusi környezetből származtok. Esetleg annyit szépíthetsz, hogy szóhasználatban a kerülöd "kocsma"/"kocsmázás" kifejezéseket, helyettük használod a "presszó", "klub", "kávézó", "hely", "szórakozás", "beszélgetés" szavakat. Mert csak jobban hangzik a "rockkocsmánál" az "élőzenés szórakozóhely", nem? De hazudni teljesen felesleges, főleg, ha egyébként jó a kapcsolatotok.
Nem érdekelne.
Az én rokonom is bevizionálta, hogy alkesz vagyok, csak mert havi 3-4x elmegyek a helyi sörözőbe beszélgetni, és hétvégente megiszok egy pohár vörösbort.
Oké. Akkor alkesz vagyok. Nem gáz hogy egyébként nem iszom, és akkor is legfeljebb 2-3 sört.
Idi.tákkal nem lehet és nem is kell mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!