Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hol is tudnám ezt meg pontosan...

Hol is tudnám ezt meg pontosan? Talán eddig mindvégig hittem anyámnak?

Figyelt kérdés

25 éve meghalt apukám.

Kicsik voltunk semmiről nem tudtunk hogy mi mi után következik! Anyukám férjhez ment eladták a házat másikat vettek elköltöztünk!

Mióta felcseperedtünk szoba került már ez hogy mi miért nem örököltünk apa iránt mindig az volt a válasz hogy mert anyukám nevén volt a telek ház így apának nem volt vagyona így csak anyáé minden! Házasok voltak házasság után építkeztek

2022. nov. 29. 11:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
63%
A szóban forgó házat a kérdező anyja már rég eladta, tehát nincs semmilyen haszonélvezet. Kérdező, anyukád mit mond, miért került a ház teljesen az ő nevére?
2022. nov. 29. 13:11
 12/17 anonim ***** válasza:
26%

Persze, hogy a kerdezonek tetszik a 7-es valasz, fel is csillant a szeme.

Szanalmas.

Anyad felnevelt, te meg 25 ev utan kovetelsz rajta valamit..ohm, mit is? Majd ha o is meghal, lesz orokseged jo esetben. Addig hagyd mar beken szerencsetlent.

2022. nov. 29. 15:38
 13/17 anonim ***** válasza:
62%
Csak igy teljesen jogtalan a követelés.
2022. nov. 29. 18:31
 14/17 A kérdező kommentje:
Anyának a nevén volt a ház amit eladtak, amiből nem (örököltünk) semmit mert az anya nevén van minden címszóval nem örökölte nem ajándékozta neki senki hanem azt akkor vették mikor anno az apukám udvarolt neki valamiért csak az anya nevére került házasság után kézdték az építkezést! Apa meghalt és anya férjhez ment azt az ingatlant eladtàk és vettek egy másikat amit közös névre írattak az ( új) férjel és örökösnek a közös gyereket íratták be! Ja és az új férjnek semmije nem volt!
2022. nov. 30. 12:09
 15/17 anonim ***** válasza:
92%

Hova íratták be a közös gyereket? Ezt nem igazán értem, nem létezik olyan fogalom, hogy "beíratnak valakit örökösnek".

A részletek alapján én most azt mondanám, hogy majd ha anyukád meghal, akkor nyújthatsz be igényt arra hivatkozva, hogy a mostani közös ingatlant abból a pénzből vásárolták, ami a te apukáddal volt házastársi közös vagyon. de nagyon nem lesz egyszerű menet, ez egész biztosnak látszik.

2022. nov. 30. 12:24
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked bármi járt volna apukád halála után, azt a gyámügy intézte volna. Nem történt ilyen, tehát anyukád és apukád úgy intézték a dolgokat, hogy ne legyen apukád után örökség. Hogy miért azt mi nem tudhatjuk, de ez igazából az ő dolguk. A saját vagyonukkal azt csinálnak amit akarnak.

Most pedig ha jó értem az a bajod, hogy anyukád és az új férje a közös házukat a közös gyerekükre akarják hagyni és erről végrendelkeztek. Ha valóban végrendelkezésről van szó és nem ajándékozásról, akkor neked anyukád része után fog járni a köteles rész, ami a törvényes öröklési rend alapján neked járó rész 1/3-a lesz. Ha anyukád meghal és később hal meg, mint a férje. Ha korábban hal meg, akkor szintén ez a helyzet, de a férjnek holtig tartó haszonélvezete lesz, szóval te akkor kapsz bármit is, ha mindketten elhunytak.

2022. nov. 30. 12:51
 17/17 anonim ***** válasza:
71%

Átérzem kérdező, ez rosszul tud esni. Nálunk családban volt hasonló.

Apum igazgató volt, a felesége meg titkárnő. Mivel apum sosem ért rá, ezért a felesége megcsalta. A válás után a feleségre hagyta a közös ingatlant, azzal a feltétellel, hogy a nővérem örököl és apumnál maradhat a gyerek, addig, amíg nem kér gyerektartást.

Viszont a volt feleség (a negyedik új férje) mostohalányára hagyta az ingatlant a végrendeletben, ami tök fájdalmas dolog, mind apumnak, mind a nővéremnek.

Szerintem a legjobb, amit tehetsz, ha elengeded. Minden más esetben csak felemészt a fájdalom, amiért becsaptak és a másikat jobban szeretik. Nem tudom mennyit ér az ingatlan, de majdnem biztos, hogy nem éri meg a bíróságra járkálást. Ha gondolod egy ügyvédet kérdezz meg, ha csak sikeres per esetén kell fizetned a munkadíját, akkor lehet perelni, de amúgy fordítsd az energiáidat valami produktívra.

2022. dec. 2. 05:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!