Hol is tudnám ezt meg pontosan? Talán eddig mindvégig hittem anyámnak?
25 éve meghalt apukám.
Kicsik voltunk semmiről nem tudtunk hogy mi mi után következik! Anyukám férjhez ment eladták a házat másikat vettek elköltöztünk!
Mióta felcseperedtünk szoba került már ez hogy mi miért nem örököltünk apa iránt mindig az volt a válasz hogy mert anyukám nevén volt a telek ház így apának nem volt vagyona így csak anyáé minden! Házasok voltak házasság után építkeztek
Persze, hogy a kerdezonek tetszik a 7-es valasz, fel is csillant a szeme.
Szanalmas.
Anyad felnevelt, te meg 25 ev utan kovetelsz rajta valamit..ohm, mit is? Majd ha o is meghal, lesz orokseged jo esetben. Addig hagyd mar beken szerencsetlent.
Hova íratták be a közös gyereket? Ezt nem igazán értem, nem létezik olyan fogalom, hogy "beíratnak valakit örökösnek".
A részletek alapján én most azt mondanám, hogy majd ha anyukád meghal, akkor nyújthatsz be igényt arra hivatkozva, hogy a mostani közös ingatlant abból a pénzből vásárolták, ami a te apukáddal volt házastársi közös vagyon. de nagyon nem lesz egyszerű menet, ez egész biztosnak látszik.
Ha neked bármi járt volna apukád halála után, azt a gyámügy intézte volna. Nem történt ilyen, tehát anyukád és apukád úgy intézték a dolgokat, hogy ne legyen apukád után örökség. Hogy miért azt mi nem tudhatjuk, de ez igazából az ő dolguk. A saját vagyonukkal azt csinálnak amit akarnak.
Most pedig ha jó értem az a bajod, hogy anyukád és az új férje a közös házukat a közös gyerekükre akarják hagyni és erről végrendelkeztek. Ha valóban végrendelkezésről van szó és nem ajándékozásról, akkor neked anyukád része után fog járni a köteles rész, ami a törvényes öröklési rend alapján neked járó rész 1/3-a lesz. Ha anyukád meghal és később hal meg, mint a férje. Ha korábban hal meg, akkor szintén ez a helyzet, de a férjnek holtig tartó haszonélvezete lesz, szóval te akkor kapsz bármit is, ha mindketten elhunytak.
Átérzem kérdező, ez rosszul tud esni. Nálunk családban volt hasonló.
Apum igazgató volt, a felesége meg titkárnő. Mivel apum sosem ért rá, ezért a felesége megcsalta. A válás után a feleségre hagyta a közös ingatlant, azzal a feltétellel, hogy a nővérem örököl és apumnál maradhat a gyerek, addig, amíg nem kér gyerektartást.
Viszont a volt feleség (a negyedik új férje) mostohalányára hagyta az ingatlant a végrendeletben, ami tök fájdalmas dolog, mind apumnak, mind a nővéremnek.
Szerintem a legjobb, amit tehetsz, ha elengeded. Minden más esetben csak felemészt a fájdalom, amiért becsaptak és a másikat jobban szeretik. Nem tudom mennyit ér az ingatlan, de majdnem biztos, hogy nem éri meg a bíróságra járkálást. Ha gondolod egy ügyvédet kérdezz meg, ha csak sikeres per esetén kell fizetned a munkadíját, akkor lehet perelni, de amúgy fordítsd az energiáidat valami produktívra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!