A szüleim elváltak, de lesz esküvőm?
41/136 A kérdező kommentje:
A férjem úgy gondolja igenis illik beszállni nagyobb összeggel. És a mi kultúránkban ez jogos.
A saját részemről azt tartanám gáznak, ha szüleim finanszíroznák az esküvőnket.
2022. nov. 29. 11:22
43/136 A kérdező kommentje:
Gondolod, fél millát fog enni apád?
2022. nov. 29. 11:23
"Úgy gondolom ha elmegyek lagziba, akkor minimum hogy kifizetem a fogyasztásom hogy ne menjen a szerelmespár minuszba. És ezt még szerintem sokan így gondolják."
Így van. Az nem is félmillió forint.
"A férjem úgy gondolja igenis illik beszállni nagyobb összeggel. És a mi kultúránkban ez jogos."
Szerintem nincs még férjed. Egyrészt. Másrészt milyen kultúrkörben mozogtok? Romák vagytok? Mert a magyarok közt nem bevett szokás kötelezően finanszírozni a gyerekek lakodalmát.
Igenis illik. Szerinted. Meg a LEENDŐ férjed szerint. Apád szerint meg max nem.
Erőszakoskodhatsz, az a tényeken nem fog változtatni.
2022. nov. 29. 11:26
46/136 A kérdező kommentje:
Amit a fogyasztásról írtam az összességében mindenkire érvényes aki eljön az étterembe. Nyilván aki a szertartásra jön csak attól egy forintot nem várok el. Engem is hivtak esküvőre, viszek ajándékot, holott csak a szertartásra hívtak a szülőkön és a 2 tanun kivül mindenkit.
47/136 A kérdező kommentje:
Magyarok vagyunk de vidékiek.
Mi nem kértünk a szüleinktől, ha adtak volna sem fogadtuk volna el. Nyilván az ajándék minden vendég részéről végül pénz volt, mert épp házvásárlás előtt álltunk, és gondolták majd a berendezésnél jobban jön a pénz, mint a tárgyi ajándék. De egyikünk szülei sem adtak bele magába a lagziba egy ft-ot sem. Mert nálunk az az illem, hogy nem a családdal fizettetjük ki a magunk esküvőjét. Felnőtt dolgozó emberek vagyunk. 2 napos esküvőt rittyentettünk, fizettük mindenki szállását, étkezését, és senki felé nem volt elvárásunk, hogy mennyit ad aztán. Félretettünk hónapokon keresztül az esküvőre, és a házra is. Örültünk, hogy mindenki jól érzi magát, legközelebb már a házavatónkon gyűlt így össze a család, és akkor sem kértünk senkitől semmit. Szép dolog így menni egy házasságba, ahol úgy indul az egész, hogy tartjuk a markunkat. Nektek elég lenne egy 2 tanús esküvő, ha nem telik nagyobbra.
2022. nov. 29. 11:28
És mit fognak szólnia a szomszédok? Vagy mi a probléma?
Ne nyúlkálj más pénztárcájában.
2022. nov. 29. 11:28
Oké, írd még le itt 100 kommenten keresztül, hogy szerintetek ez az illendő, apád akkor sem fog pénzt adni, ha nem akar.
Akkor még mi a kérdés? Minek kiírni egyáltalán, ha nem is fogadod el más véleményét, csak megerösítést akarsz? Akkor azt kérjél a férjedtől, neki nyilván jó, ha más állja a számlát helyette.
2022. nov. 29. 11:29
Kapcsolódó kérdések: