A szüleim elváltak, de lesz esküvőm?
Most volt itt egy kérdés, ahol a menyasszony arra panaszkodott, hogy az anyósáék akarják fizetni a lagzit, viszont egyben ők is akarják megszervezni az időponttól a szalvéta színéig, mert anyós szerint ez így szokás. Abban a kérdésben a "szokás" ugyanúgy nem szokás, csak kívánság és elvárás, mint a te esetedben. Ennyit a szokásokról. Valójában a 21. századi értékrend szerint nem szép dolog se beleszólni az esküvőbe/lagziba, se a saját luxuskiadásainkra vagyonokat kikövetelni olyanok kezéből, akik nem tudnak vagy nem akarnak (annyit) adni.
Egyébként sem értem, mit értesz az alatt, hogy NÁLATOK ez a szokás. Nálad és anyádnál úgy látszik igen, de hogy jön ez az apádhoz? Mert nála meg úgy látszik, hogy nem ez a szokás, hiába szeretnéd.
De nem a saját pénzükből akarnak luxusolni.Abból valószínűleg nem is menne a rongyrázás. Ez a fő problémája a kérdezőnek.
" szerintünk jogos igény hogy apám is ennyivel szálljon be,"
Jogos igény? El vagy tévedve, bogárka.
Elolvastam az összes kommentet.
Nem vagyok benne biztos, hogy elmúltál 18, és csak nagykorúsíttatni akarod magad.
Na, hogy saját történettel jöjjek:
Engem apám csak megcsinált, 3-4 évet volt velünk, de soha nem nevelt, nem játszott velem, csak messziről méregetett.
Lelépett.
Nem jelentette be magát sehova, így nem tudtak gyerektartást lehúzni róla, akkor meg még nem nagyon volt ilyen, hogy az állam megelőlegezi.
Meghívtam a 8. osztályos ballagásomra, nem jött el.
Meghívtam a szalagavatómra, nem jött el.
Meghívtam az esküvőnkre, nem jött el.
A saját unokája sem érdekli, egy bodyt sem várok el tőle, tényleg semmit.
Mi Mallorcán tartottuk az esküvőnket, az én anyám, az ő szülei, meg 6-7 barát, és fergeteges volt. Mi álltuk a repjegyeket, a szállást, az étel-ital fogyasztást, nem vártunk el senkitől semmit, csak azt, hogy érezzék jól magukat, ereszdmagadhajam buli volt, 4 nap 3 éjszaka.
Rá 1 héttel mindenki küldte a pénzt, képesek voltak a saját fogyasztásukat, költségeiket visszafizetni, pedig nem kértük.
Belefektettük a gyerekbe :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!