Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim elváltak, de lesz...

A szüleim elváltak, de lesz esküvőm?

Figyelt kérdés
Édesanyám fél millióval tudna támogatni, szerintünk jogos igény hogy apám is ennyivel szálljon be, egyébként sosem éltem vele, a gyerektartást is kényszerből fizette, nincs másik gyereke, egyedül él. Akinek elváltak a szülei ugye mindkét fél beszállt a lagziba? Párom édesanyja is be fog, a mi kultúránkban ez normális.
2022. nov. 29. 10:40
 111/136 anonim ***** válasza:
100%

Most volt itt egy kérdés, ahol a menyasszony arra panaszkodott, hogy az anyósáék akarják fizetni a lagzit, viszont egyben ők is akarják megszervezni az időponttól a szalvéta színéig, mert anyós szerint ez így szokás. Abban a kérdésben a "szokás" ugyanúgy nem szokás, csak kívánság és elvárás, mint a te esetedben. Ennyit a szokásokról. Valójában a 21. századi értékrend szerint nem szép dolog se beleszólni az esküvőbe/lagziba, se a saját luxuskiadásainkra vagyonokat kikövetelni olyanok kezéből, akik nem tudnak vagy nem akarnak (annyit) adni.

Egyébként sem értem, mit értesz az alatt, hogy NÁLATOK ez a szokás. Nálad és anyádnál úgy látszik igen, de hogy jön ez az apádhoz? Mert nála meg úgy látszik, hogy nem ez a szokás, hiába szeretnéd.

2022. nov. 29. 14:29
 112/136 anonim ***** válasza:
100%
Kettőtöknek kéne fizetni, a ti esküvőtök.
2022. nov. 29. 16:44
 113/136 anonim ***** válasza:
100%

De nem a saját pénzükből akarnak luxusolni.Abból valószínűleg nem is menne a rongyrázás. Ez a fő problémája a kérdezőnek.

2022. nov. 29. 16:48
 114/136 anonim ***** válasza:
96%

" szerintünk jogos igény hogy apám is ennyivel szálljon be,"

Jogos igény? El vagy tévedve, bogárka.

2022. nov. 29. 17:00
 115/136 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akar úgysem száll be.
2022. nov. 29. 17:09
 116/136 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell erőltetni.
2022. nov. 29. 18:29
 117/136 anonim ***** válasza:
95%
Mit csinálsz ha nem teljesíti a "jogos igényed"? Rendőrt hívsz rá vagy mi? 😂
2022. nov. 29. 18:31
 118/136 A kérdező kommentje:
Meg lesz oldva, ha nem akar nem kell neki beszállni, volt már hasonló húzása, jobb is ha nem várok tőle semmit, anyámra számithattam mindig, akkor ez most se fog változni. De akkor azt se várja hogy teljes értékű szülőnek nevezze bárki. Ő beletett 5%-ot, anyám meg 95-öt. Ezt nem felejtem el.
2022. nov. 29. 18:35
 119/136 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam az összes kommentet.

Nem vagyok benne biztos, hogy elmúltál 18, és csak nagykorúsíttatni akarod magad.

Na, hogy saját történettel jöjjek:

Engem apám csak megcsinált, 3-4 évet volt velünk, de soha nem nevelt, nem játszott velem, csak messziről méregetett.

Lelépett.

Nem jelentette be magát sehova, így nem tudtak gyerektartást lehúzni róla, akkor meg még nem nagyon volt ilyen, hogy az állam megelőlegezi.

Meghívtam a 8. osztályos ballagásomra, nem jött el.

Meghívtam a szalagavatómra, nem jött el.

Meghívtam az esküvőnkre, nem jött el.

A saját unokája sem érdekli, egy bodyt sem várok el tőle, tényleg semmit.

Mi Mallorcán tartottuk az esküvőnket, az én anyám, az ő szülei, meg 6-7 barát, és fergeteges volt. Mi álltuk a repjegyeket, a szállást, az étel-ital fogyasztást, nem vártunk el senkitől semmit, csak azt, hogy érezzék jól magukat, ereszdmagadhajam buli volt, 4 nap 3 éjszaka.

Rá 1 héttel mindenki küldte a pénzt, képesek voltak a saját fogyasztásukat, költségeiket visszafizetni, pedig nem kértük.

Belefektettük a gyerekbe :)

2022. nov. 29. 18:44
 120/136 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádnak sikerült jól elkényeztetnie, el sem hiszem, hogy felnőtt vagy. Huszonéves óvodapedagógus vagyok, de a 3 éves “gyermekeim” sem ilyen értetlenek az óvodában, mint te. Pénzben méred, ki mennyit tesz érted, ráadàsul elvárod. Remélem, ha lesz gyermeketek, akkor nem fogjátok ilyen anyagiasra és torzult értékrendre nevelni.
2022. nov. 29. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!