Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek van esély arra,...

Szerintetek van esély arra, hogy "újrakezdjük a lányommal"?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

43/F vagyok, lehet kicsit hosszú lesz a sztori, elnézést.

Van egy 18 éves lányom. Az anyjával nagyon fiatalon, tapasztalatlanul jöttünk össze anno (18 és 22 évesen), az anyja 22 volt, amikor megszületett. A volt anyósom nyomására házasodtunk össze a gyerkőc miatt. A volt anyósom amúgy mindig is gyűlölt engem. Végül egy nagyon elfajzott, háborúskodó, haraggal teli válás lett a vége. A lányunkat az anyja kapta, én kéthetente szombaton vihettem el reggeltől estig.

Ez a lányunk nyolcéves koráig ment így, akkor egyik szombaton a volt feleségem közölte, hogy a lányunk többé nem akar jönni, rosszul érzi magát velem, és nem adja oda, majd pótoljuk. Két hét múlva már nem laktak ott. Soha semmire nem panaszkodott amúgy a lányom nekem, ellenkezőleg, "szeretlek apu", "te vagy a legjobb" és társaik. Soha nem mondtam neki semmi rosstat az anyai oldalról, pedig lett volna mit...

Próbáltam megtudni közös barátoktól a címüket, pl. a gyermektartásdíj miatt is, amit készpénzben fizettem, de senki nem segített. Nem tereltem jogi útra a dolgot, mert a volt feleségemet de főleg a volt anyósomat ismerve max végrehajtással értem volna el bármit, ami a lányunkat viselte volna meg, hogy rendőr, végrehajtó, bíróság, stb., meg ügyvédre sem volt sok pénzem. Megszakadt a kapcsolat, a lányomat face-n meg instán megtaláltam, nem mertem bejelölni vagy írni neki. Ma már bánom, hogy nem harcoltam jobban a lányomért, tudom, az én hibám.

Szombat délelőtt a volt feleségem facebookján láttam, hogy október elején meghalt. Szó szerint a levegőt kezdtem el kapkodni, sírtam is. Azonnal bejelöltem a lányomat face-n és instán, hogy ki vagyok (az anyjával készült régi közös meg vele készült régi közös képet is küldtem, hogy tényleg az apa vagyok), hogy tudom mi történt, beszélhetnénk-e. A telefonszámomat, címemet is megadtam neki.

Azóta van új feleségem, tőle egy 10 és fiam és egy 8 éves lányom is. A feleségem mindent tud, anno a válóper vége felé jöttünk össze (az egyik vád a volt feleségemtől az volt, hogy megcsaltam és a mostani feleségem tehet mindenről), ő anno győzködött, hogy ne hagyjam annyiban a dolgokat, és anno kedves volt a lányomhoz, aki szintén az volt hozzá. A gyerekeinknek még nem mondtunk semmit.

2022. nov. 29. 07:42
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
80%
Én szurkolok neked,mindent helyre lehet hozni.
2022. nov. 29. 09:30
 12/39 anonim ***** válasza:
83%
Talán majd visszajelöl, de most gyászolja az édesanyját. Szerintem nem a legjobbkor jelölted be.
2022. nov. 29. 09:55
 13/39 anonim ***** válasza:
64%

A lányod helyében letiltanálak. Évekig nem érdekelt téged, valószínűleg a rokonai is csak rosszakat mondtak rólad. Biztos, hogy van rólad egy kialakult képe.

A megkeresés időpontja sem a legszerencsésebb. Meghalt az anyja, valószínűleg a lánynak van öröksége, te meg hirtelen előkerülsz...

2022. nov. 29. 10:15
 14/39 anonim ***** válasza:
28%
Ne haragudj de igazuk van. Én is letiltanálak. Miért higgyem el hogy nem az örökségemre pályázol?
2022. nov. 29. 10:37
 15/39 anonim ***** válasza:
85%

"mindent helyre lehet hozni"

Nem éltél eleget.

2022. nov. 29. 12:57
 16/39 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy nem a legjobbkor próbálom felvenni a kapcsolatot, de mi lenne a jó alkalom ilyen esetben, ha már ez a helyzet...

Azért bizakodom, mert látta az üzenetemet, és nem utasította vissza a jelölést.

Félreérthetően fogalmaztam a két kisebb gyerekemnél. Azt tudják, hogy van egy nővérük, az új fejleményekről nem tudnak még.

2022. nov. 29. 14:48
 17/39 anonim ***** válasza:
96%

A remény hal meg utoljára, szokták mondani. Bármi lehetséges, a lányodon múlik minden. Vannak sikersztorik, de az ellenkezőjük is előfordul.

Neki volt nevelőapja?

2022. nov. 29. 14:56
 18/39 anonim ***** válasza:
88%
Ezzel már elkéstés.
2022. nov. 29. 18:25
 19/39 anonim ***** válasza:
80%
Hiába pontozol le, gyáva voltál sajnos 10 évig, a gyerekednek szüksége lett volna rád. Remélem tanulsz ebből.
2022. nov. 29. 18:36
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
Később próbálkozz, várj minimum fél évet, egy évet. Most halt meg az anyja, erre előkerül a semmiből a rég elveszett apja. nincsen mentális kapacitása ennyi mindenen egyszerre keresztül menni.
2022. dec. 14. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!