Anyuka foztje. Felnőtt külön háztartást vezető nő szerintetek normális ha hétköznap is nagyrészt de hétvégén mindig egyedül az anyjánál ebédel, délre érkezik és ott tölti a napot a maradék kaját pedig viszi?
Amíg anyukám közelében laktam, én is gyakran jártam hozzá enni.
Hogy miért ? Mert alapból látni akartam őt , és akár hány éves is vagyok-leszek, mindig a " kicsi lánya " maradok és szeretettel főzött nekem.
Most már nincs olyan erőben, hogy gyakran főzzön és sajnos messzebb is lakom tőle, így kicsit ritkábban tudok elmenni hozzá mint annak idején, de most én viszek neki ételt. ( amúgy meg én fizetem az ebédét minden nap amit kivisznek neki hétköznaponként)
Ne írigykedj, inkább örülj annak, ha valakinek ennyire szoros a kapcsolata a szüleivel.
A dolog többi részéhez amit még írtál, valószínűleg nincs semmi közöd.
Ha neki így jó, akkor élje így az életét.
Panaszkodott neked az említett nő anyja, vagy a férje?
Mert egyébként ha nem és nekik így megfelel, akkor senkinek semmi köze nincs hozzá. Ennél extrémebb módon is élnek emberek és jó nekik. Lehet, hogy mindnyájan boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak, mint te.
Ez van!
Kedves kérdező!
50 éves vagyok, van családom, gyerekem. Anyukám 83 éves. A közelemben lakik. Sokszor beugrunk hozzá ebédelni, vagy kávézni. Ő imádja és igényli is ezt. Főz nekünk sokszor, igen. Máshogy nem tudja magát hasznosnak érezni ennyi idősen.
Ha nincs feladata, akkor jön a depresszió, a "semmire sem vagyok már jó érzés" az ilyen idős embereknél.
Mi a testvéremmel vásárolunk neki, visszük az alapanyagokat, pénzt nem fogadunk el érte, pedig a kicsi nyugdijabol mindig oda akarja adni.
Mi ezért csináljuk. Anya hasznosnak érzi magát, mi pedig a munkahely után nem kell hogy még itthon is minden áldott nap a tűzhely mellé álljak.
Fordítva is működik, amikor én készítek nagyobb adag ételt, akkor abból kap anya és a testvéremek is.
Én nem látok semmi rosszat abban amit leírtal, amennyiben az mindkét félnek ad valamit és nekik megfelelő.
"És nem faj csak ki vagyok akadva az ilyen embereken. Én készítek a szüleimnek, gyerekeknek és a férjemnek ebédet a saját háztartásomban"
Gondolom, innen fúj a szél. Nézd, nem baj, ha t*köd kivan már a főzéssel, ettől nem leszel rossz ember, kérd meg a férjedet, hogy néha ő főzzön. Vagy esetleg néha rendeljetek. Nem egyedül a te dolgod a háztartás vezetése, nyugodtan kérj segítséget, csak ne legyél ennyire féltékeny másokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!