Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem adják vissza a...

A szüleim nem adják vissza a pénzem mit tegyek?

Figyelt kérdés

Még 2020-as ballagásomra kaptam a nagyszüleimtől pénzt, és a rokonjaimtól pénzt.

Az 100.000 ft volt, illetve a 2021-es karácsonyomra kaptam 50.000 ft-ot.

A szüleim kölcsön kértek 100.000 ft-ot mert akkor akartam új autót venni, amit meg is vettek viszont én rá fél évre mondtam nekik, mikor óhajtják visszaadni a pénzem mert én is szeretnék spórolni, félrerakni(akkor akartam venni új telefont) illetve magamra is költeni, azt mondták majd visszaadják csak most nincs pénzük…Ez volt 2 és fél éve.. Majd apukám az 50.000 ftomból lenyúlt kérdés nélkül 30.000 ft-ot amit a kocsija frissítésére fordított ez volt 2021-ben. Azóta győzködöm őket, hogy mikor adják vissza, mert én is szeretnék magamra fordítani, (új ruhák, spórolni is akarok) ezt hajtogatják, hogy nincs pénzük. Persze apukám azóta a mostani hétvégén 80.000 ftért vett magának egy nadrágot, 40.000 ftért egy kabátot és 30.000 ftért egy pulcsit.

Anyukám visszaadná ha kéne, de ő a kéz műtéte miatt nem dolgozik így őt nem is kínzom ezzel a kérdéssel.

Viszont a saját apám magára többet költ mint a saját lányára, anyukám 140.000 ft-nyi fizetésből fizeti a heti 5.000 ftos edzéseimet(lovaglás) a ruháimat amik 3 hetente változnak, illetve ő fizeti a kaja vásárlást és az áramot is. Ehelyett apukám májusban kb 800.000 ft értékben elkezdte kint a kertet dekorálgatni a hülye térkőivel, ahelyett, hogy a saját lányára akármennyi időt is fordítana.

Nagyon elhanyagol sajnos.

Mit tehetek ez ellen szerintetek?

2022. nov. 24. 19:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
25%

saját apám magára többet költ mint a saját lányára

Na eddig volt meg az együttérzés. Még jó, hogy nem utalja át neked a fizetését. Ő dolgozik, eltart titeket, nehogy mar rád költsön többet mint saját magára. Vagy már olyan idős hogy elmenj dolgozni.

Az ünnepekre kapott pénzeket meg eldugod. Azt hazudod hogy elköltötted. Nem kell odaadni. Nem fogod soha visszakapni.

2022. nov. 24. 19:12
 2/11 anonim ***** válasza:
24%
Menj el dolgozni
2022. nov. 24. 19:23
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

Milyen idős vagy kérdező ?

Az, hogy a pénzt amit te kaptál nem akarják vissza adni az nem korrekt.

Az meg, hogy kérdés nélkül elveszi az felháborító.

Tudom milyen érzés, nekem apám alkoholista és rengetegszer előfordult amikor még gyerek voltam és otthon laktam, hogy a spórolt pénzemet ellopta, hogy inni tudjon.

Az #1nek pedig csak annyit, hogy ha valaki gyereket vállal akkor igen is a gyerek legyen az első.

2022. nov. 24. 19:27
 4/11 anonim ***** válasza:
99%
Arra a pénzre keresztet vethetsz. A férjem fiától is mindig kicsalja az anyja, amit adunk neki, csak "kölcsön" kell, de vissza még soha nem adott neki egy fillért sem. A megoldás, hogy elmentek a bankba, és csináltatsz magadnak kártyát. Utána meg hazudd azt, hogy nincs rajta pénz. Mi is így csináljuk a gyerekkel.
2022. nov. 24. 19:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez már bukta igy valoszinü
2022. nov. 24. 20:12
 6/11 anonim ***** válasza:
44%
Egyedül anyádat sajnálom. Anyád fizeti hogy te háromhetente ruhát óhajtasz, a hobbikára heti ötezer, meg a franc tudja miket vársz el, de a lóvédat adják vissza, és közben tömjenek pénzzel.
2022. nov. 24. 20:23
 7/11 anonim ***** válasza:
88%
Nekem ez így sántít: 80.000ért nadrág? 2x annyi, mint a kabát? Meg 3 hetente kapsz új ruhát? Egyébként melyik ballagásodra kaptad a pénzt? Általános iskolás vagy középiskolás? Ha középiskolás, akkor már 18 éves vagy, legyen saját bankszámlát, amihez nem adsz hozzáférést a szüleidnek. Ha még nem vagy nagykorú, akkor nem tehetsz semmit, max elmondhatod a rokonoknak, mit csinált apukád, illetve tarthatod a pénzt pl a nagymamádnál.
2022. nov. 24. 20:30
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

Nem értem azokat akik a kérdezőt támadják.

Miért gond az ha elvárja, hogy a szülei fizessék a dolgait meg q hobbyját ? Ez a szülők feladata, hogy előteremtsék a pénzt a gyerekük jólétére.

Nehogy már azért ne tudjon semmit csinálni mert szülők sajnálják a pénzt.

Gondolom senki nem tarzott pisztolyt a fejükhöz, hogy vállaljanak gyereket.

Ha kell anyu/apu menjen túlórába ha nincs elég pénz.

5000ft/hét egy hobbira pedig nem egy egetrengetően nagy összeg.

Nem arról kell, hogy szóljon az élet, hogy mindenről le kell mondani és csak a szenvedés marad.

2022. nov. 24. 20:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiamtól is 2 éve kölcsönkérte az apja a spórolt pénzét, 40 ezret parkettázásra.

Azóta nagy-nagy hallgatás van erről. Soha többet nem fogja látni.

2022. nov. 25. 10:13
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez ment. Sose adták vissza az ilyeneket. Tesómtól 500 ezret kértek kölcsön, azt se adták meg neki. Aztán amikor látták, hogy kezd neki jobban menni, akkor rögtön visszaadták. Úgy már "megérte" nekik. Mit tegyél? Hagyd el az ilyen férgeket, amint lehet, és vissza se nézz.
2022. nov. 25. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!