Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan van anya megsértődve?

Jogosan van anya megsértődve?

Figyelt kérdés

Itthon van hetek óta táppénzen (már jól van, de olyan betegség miatt volt itthon, amivel általában több hétig ajánlott otthon lenni).

Én már dolgozom, viszont részmunkaidőben (4 nap), mellette még van egy kis egyetem is. A munkámban heti 1-2 nap homeofficet engednek.

Ma (csütörtök) azonban pont a szabadnapom volt, ugyanis egy egyetemi csoportos versenyre mentünk vidékre, hajnali kelés, esti érkezés, sok utazás, egész napos pörgés stb, ezért a kollégáimmal úgy beszéltem, hogy a heti 1 nap homeofficet pénteken venném ki, hogy ne kelljen korán kelnem így a versenyzés után. Ezt anya is tudja.

Erre kitalálta most(!), hogy kelhetnénk korábban és mehetnénk piacra még a munkám előtt, ha úgyis homeofficeban vagyok. Én meg mondtam, hogy szolhatott volna előre, mert akkor nem éjfélkor fekszem le, hanem korábban, mert fáradt vagyok. És felajánlottam neki, hogy esetleg ebédidőmben ugorjunk át a piacra (el lehet intézni egy 40 perc alatt kb), de nem szeretnék korán kelni, hosszú napom volt.

Erre teljesen kikelt magából, hogy rám nem lehet semmiben számítani, én csak azt nézem, hogy nekem mi a kényelmes meg ilyenek.. Picit jogtalannak érzem. Szívesen segítek neki, de nem értem, miért csattan, ha nem ugrom egyből neki, ha valamit másnap hajnalra talál ki éjfél előtt nem sokkal.

2022. nov. 17. 23:48
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
37%

Részmunkaidő a napi négy órás munka, és négy napi nyolcórás is :) Ha már annyira kötekedni akarsz.

Minden, ami nem heti 40 óra bármilyen felállásban, az már részmunkaidő.

2022. nov. 18. 07:26
 22/35 anonim ***** válasza:
67%

Call centeres, home office munkában nem ritka, hogy úgy osztják be az embert, hogy 8-12:00 délután és 14-18:00-ig. Ez is egy példa. Faxnak kell minden egyes mondatot érvenyteleníteni, nem elhinni, "aznemúgyvan"? Minden egyes kérdésnél ez van. Nektek jobb lesz az életetek, ha kötekedtek? Komolyan, most beszóltatok, pillatnyi örömérzetet ad, te vagy a király, te nagyon tudod. De a nap további részében boldogabbak lesztek, jobb lesz a családi életetek, kevésbé lesz nehéz a gyereknevelés, a munkahelyi megfelelés, kevesebb lesz a villany és gázszámla, vagy bármi jobb lesz? Miért kell a nyomorotokat projekciós felületekre vetíteni?

Ha jobb lesz tőle az életetek, csináljunk petíciót, aztán neveztessük át az oldalt "gyakori dühöngések-amit a való életben nem mernél"-re.

2022. nov. 18. 07:42
 23/35 anonim ***** válasza:
68%
Nyilván nem jogos, sőt, a megjegyzése miatt még bocsánatot is kérhetne. Nem tudom, milyen választ vársz.
2022. nov. 18. 07:44
 24/35 anonim ***** válasza:
28%
#22: Te most egyetlen emberrel vitatkozol...
2022. nov. 18. 08:00
 25/35 anonim ***** válasza:
39%
De ha más területen valaki felismeri magát, aki mondjuk még csak olvas, hátha elgondolkozik. A hangnem lehet agresszív volt, én ilyen vagyok, ezzel nektek nincs dolgotok, csak rám hagyni. Dolgoznom nekem kell rajta. De innen indulna az, hogy egy normális összetartó társadalom legyünk. Hogy hagyjuk már egymást békén. És nagyon szomorú vagyok, hogy sehol nem látom ezt. Igen, én sem hagytam békén most azt, akihez szóltam. Olyan ördögi kör.
2022. nov. 18. 08:19
 26/35 anonim ***** válasza:
79%
Te vagy az, akinek az anyjának kivették a méhét?
2022. nov. 18. 08:54
 27/35 anonim ***** válasza:
60%

#26, nekem is az a sztori jutott az eszembe. Amikor anyának kórházba kellett mennie, de a kérdező az utazásán, az egyetemi szakdolgozatán meg a home office-on nyökögött, és nem akarta elkísérni. Akkor is tett az anyjára magasról; most is tesz rá. De idejön önigazolásért.

Öreganyám mondogatta: nemakarásnak nyögés a vége.

2022. nov. 18. 10:46
 28/35 anonim ***** válasza:
33%
Mondjuk a szülő kórházi műtétje meg piacra menése egészen más kategória énnálam.
2022. nov. 18. 11:27
 29/35 anonim ***** válasza:
79%
#28 nyilván más. De a lóláb kilóg.
2022. nov. 18. 11:29
 30/35 anonim ***** válasza:
37%

28!

Annyiból egy kategória, hogy a kérdező kb xarik mindkettőre, de közben otthon el és nagyjából az anyja tartja el.

2022. nov. 18. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!