Támogatnátok ilyen esetben havonta az édesanyátokat, ha nem jön ki a fizetéséből?
5 éves voltam, mikor hozzáment a nevelőapámhoz. Eleinte semmi baj nem volt, tényleg megvolt az a tipikus boldog családi élet, amiket a filmekben is látunk. Aztán kezdődött az, hogy a nevelőapám egyre többször kiabált, vagyis inkább üvöltözött otthon, leginkább semmiségek miatt. Pl. hogy miért az ebédlőben írom a leckémet, a szobámban miért hason fekve olvasok, mi az, hogy kihűlt reggel a kávé, amit anya csinált neki. Eleinte heti 1-2 ilyen volt, utána már naponta 2-3, de tényleg olyan üvöltözések, hogy nem egyszer szomszédok csengettek át, minden rendben van-e. A "legviccesebb", hogy ahogy idősödött a nevelőapám, az idegrohamaihoz csatlakozott az, hogy mikor látszott rajta, mindjárt kezdi a kiabálást, elkezdett tickelni a szeme, üvöltözés közben dadogott, remegett, majd néha még az orra vére is elindult, szóval komikus képet mutatott. Ha látta, hogy nevetünk/mosolygunk rajta, még hangosabban ordított.
Így visszagondolva nevetséges és vicces, de akkor nagyon megviselt, hogy tényleg MINDENÉRT azonnal üvöltött, ha unatkozott, kötekedett és addig piszkált, amíg vagy el nem sírtam magam, vagy el nem kezdtem én is kiabálni, hogy hagyjon már békén. Rengetegszer kértem az anyámat, hogy váljon el, de nem akart. Mondván, hogy van a férjénél százszor rosszabb, ő egy megbecsült és mindenki által tisztelt ügyvéd, mindenki ismeri a városban. És hogy legyek hálás (!), amiért csak kiabál és nem ver minket, meg hogy ő biztos nem fog elválni másodjára is, mit gondolnának róla. Ráadásul sokszor azt is hozzátette, hogy miattam van vele, mert ha én nem lennék, elég lenne a fizetése magára, de kettőnket nem tudna fenntartani.
Gondolom nem meglepő, hogy 18 évesen, érettségi után elköltöztem, azóta 2-3 havonta megyek haza hétvégékre. A helyzet változatlan, mellé jött még az, hogy kiderült, a házasságuk óta csalja anyát konkrétan bárkivel, aki az utcán szembejöhet vele. Mellette anya házicseléd otthon, mert a férje egy szendvicset nem tud megcsinálni, mondván, "ő fiú, neki ezeket nem kell tudnia". Szerintem az, hogy ezek is kiderültek, adta meg anyának a végső lökést, hogy elváljon, vagyis tervezi. Viszont tanárnő, a fizetéséből nem jönne ki rendesen és azt szeretné, hogy én azt havonta egészítsem ki neki. Konkrétan kapom a lelki zsarolást, hogy máshogy nem tudna elválni.
Párom szerint segítsünk neki, hiszen az anyám. De akkor is ugyanígy az anyám volt, amikor a férje az érettségi előtti estén üvöltött velem, hogy mi az, hogy még este 11-kor égetem a villanyt és ha eddig nem tanultam meg, ne most álljak neki, úgyis ugyanolyan semmirekellő vagyok, mint az anyám és az apám, semmire nem fogom vinni, kár tanuljak (ja igen, mivel anya pedagógus, heti szinten el volt mondva otthon, hogy anya semmit nem csinál, csak gyerekekre vigyáz és könnyű ülni egész nap a tanteremben). Vagy mikor törött kézzel nem tudtam segíteni anyának fát pakolni, ő meg kiszólt bentről, hogy csak egy lusta k_cs_ög vagyok, az az én bajom.
Tönkretett lelkileg, az anyám pedig azzal, hogy ezt tűrte, egyszer sem tette helyre, asszisztált neki. Emiatt érzem, hogy nem szívesen utalgatnék neki havonta 100-150 ezreket, élete végéig.
54 éves.
Ugyan hivatalosan külön kasszán vannak/voltak a férjével, anyám azért leszedte pénzzel, ahol csak tudta... Ha elválna tőle, akkor ugye ez az opció nem lenne.
Nem, mert mikor neked lett volna szükséged az ő támogatására, akkor neked nem segített, inkább okokat keresett, hogy miért nem válik el.
Ha akkor képes volt eltűrni, hogy a férje ilyen, akkor tűrje el most is, vagy menjen keressen jobban fizető állást, de te nem tartozol neki semmivel!
Az édesanyád még akár 30-40 évig is élhet!
Ki tudja, hogy te milyen anyagi helyzetban 30-40 év múlva, tudod-e támogatni és ha esetleg nem tudod, akkor mi történik?
Ha most belemész, örökké zsarolva leszel anyagilag!
Szerezzen annyi nyugdíjat, amennyiből majd meg tud élni!
Más is így csinálja és nem a gyerekeitől szedi el a pénzt!
Fel se merülne bennem, hogy ezek után támogassam. Anyád lejmoló. Először arra hivatkozik, hogy miattad kell a vadbarom mellett maradnia, hogy ne haljatok éhen. Aztán arra, hogy miattad fog beledögleni a házasságába, ha nem pénzeled... Nem azt mondta, hogy nélküled elválna, mert önmagát fenn tudja tartani? Nosza, most mehteheti. NÉLKÜLED.
Nem elég, hogy tönkretette a gyerekkorodat azzal, hogy nem vált el, most a felnőtt életedet is tönkrevágná azzal, hogy lenyúlja a jövedelmedet. Remek anyuka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!