Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek hibája, ha nem akar...

A gyerek hibája, ha nem akar minden este kötelezően telefonon beszélni az apukájával?

Figyelt kérdés

Az apuka személyesen alig találkozik vele (megtehetné, lenne rá módja is, ideje is), viszont minden este felhívja kb 5 percre. Mindig ugyanazokat a kérdéseket teszi fel, és mindig kb 5 percig tart a beszélgetés. Volt z is többször, hogy a gyerek szeretett volna elmesélni dolgokat, tovább beszélgetni, de az apuka megszakította a beszélgetést, hogy most már mennie kell (nem dolgozik ilyenkor, elméletileg nincs semmi, ami miatt ne tudna tovább beszélgetni. Max. olyasmi, hogy időközben elkészült a vacsora náluk).

Ez viszont a ritkább, mármint, hogy szívesen beszélget a gyerek, inkább kötelezőnek fogja fel, és többször volt már vita, hogy nem akarta felvenni a telefont, amikor hívta az apuka.

2022. nov. 4. 16:30
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
69%

A maga módján tartja a kapcsolatot a gyerekkel, ennél többet ő valószínűleg akkor sem tenne bele a kapcsolatba a gyerekkel ha együtt élnének.

A kérdező a gyerek valamelyik női felmenője, elég egyértelmű.

2022. nov. 4. 17:11
 12/31 anonim ***** válasza:
54%
Most miért kell beleállni a kérdezőbe és faggatni bőszen, hogy ugyan ki is lehet a sztoriban? Gyakorin ilyet eleve marhaság bevallani, mert amint a kérdező elhelyezi magát a történetben, a bősz tömeg úgyis vele szemben pozicionálja magát. Semmilyen fröcsögést nem várt el, de ti már lesben álltok, hogy lehessen a kérdezőn ugrálni.
2022. nov. 4. 17:15
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen hozzáállást csak akkor lenne "köteles" eltűrni a gyerek, ha együtt élnének. Mert sajnos sok családban így megy. Külön élve viszont nyugodtan mondhatja, hogy neki ez kellemetlen, nem muszáj az anyának rákényszerítenie erre. Láthatáskor mennie kell, esetleg akkor mondja el neki, hogy mi bántja, mire lenne inkább szüksége. Aztán max. más időpontokban nem veszi fel a telefont. És ez nem a gyerek hibája, az apa viselkedése ilyen. Valószínű, hogy válás előtt sem volt más.
2022. nov. 4. 17:17
 14/31 anonim ***** válasza:
94%
Ez a szimpla kotelezo kör amivel bebiztositja maganak masok joindulatat cagy egy esetleges ujabb gyerektartasi perbel. "En mindennap felhivom a gyerekem". Igy mar senki nem mondhatja ra hogy szar apa. Plusz a telefon hivasliata is bizonyitja. Legalabb arra figyelj, hogy mindig apa szakitsa meg a vonalat, ne az legyen mondva hogy te nem engeded.
2022. nov. 4. 17:20
 15/31 H.B.Netta ***** válasza:
93%
Már hogy lenne egy gyermek felelős egy felnőtt ember viselkedéséért? Szegény gyermek csak az elszenvedője annak, hogy két felnőtt közötti pajzs. Ha nem akar apukával beszélgetni, akkor senki nem kötelezheti rá. Nyilván feltűnt neki, hogy nem kíváncsi rá az apukája. Ha a szülők szeretik, akkor ezt felfogják és nem nyaggatják tovább ezzel a témával. Elég nagy törés szegénykémnek az, hogy akinek igazán a tenyerén kellene hordoznia, az konkrétan magasról ereszt rá.
2022. nov. 4. 17:25
 16/31 anonim ***** válasza:
85%
Na, a kérdésben lévő apuka majd 10-20 év múlva ugyanúgy nyarvogni fog valahol, hogy a lánya le se szarja... Vajon miért...
2022. nov. 4. 18:00
 17/31 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy min csodálkoztok? Az átlag apa kb akkor is ennyit törődik a gyerekkel ha egy fedél alatt élnek.
2022. nov. 4. 18:06
 18/31 anonim ***** válasza:
90%
Egy idő után rájöttem, hogy az apám csak részegen hív, utána már nem vettem fel neki többet. Megszakadt a kapcsolat.
2022. nov. 4. 18:12
 19/31 anonim ***** válasza:
91%
Az én apám is csak részegen hív, mert pénz kell neki. Nálunk is megszakadt a kapcsolat.
2022. nov. 4. 18:14
 20/31 anonim ***** válasza:
8%
Tőlem simán megkérdezi a gyerek hogy most lerázol? ( volt, hogy nyaraltak és tényleg rövidre akartam zárni a beszélgetést) vagy megkérdezték tőlem, hogy xy miért mondta ezt? Én meg simán rávágtam, hogy ezt tőle kérdezd meg, mert én nem tudom. Szóval ok az apa nyilván a ludas a dologban, ám a gyerek simán megkérdezheti, hogy miért nem hallgatsz meg? Nem szeretnéd tudni mi történt? Egy 10 éves, főleg lány gyerek simán megkérdez ilyeneket. Az apuci meg válaszol. Ha nem akar vele beszélni azt is megmondhatja neki, meg annak az okát is. Szerintem az apa tartaná a kapcsolatot, csak nehézkesen megy neki.
2022. nov. 4. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!