Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolják/mondják a...

Miért gondolják/mondják a szülők,hogy mindig mindenben igazuk van?

Figyelt kérdés
Anyámmal egy vitába keveredtünk,mert olyat állított rólam ami nem volt igaz, én pedig csak el szerettem volna mondani az igazat. Erre ő úgy reagált,hogy "ne akarj nagyobb vitát,az van amit mondok,és pont." közben meg nagyon nem az volt. Miért gondoljak a szülők,hogy mindig igazuk van?
2022. nov. 3. 09:05
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Próbálják fenntartani a tekintélyüket, a látszatot, hogy ők tökéletesek, s a kis buta gyereküket terelgetik az életben.
2022. nov. 3. 09:09
 2/10 szvicsi ***** válasza:
79%
Egyértelmüen a tekintéjüket féltik veled szemben. Pedig ez ostobaság a részükről.
2022. nov. 3. 09:27
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Pont azért, amiért a gyerekek is pont ugyanúgy azt hiszik, nekik van igazuk mindenben
2022. nov. 3. 10:04
 4/10 Metionin ***** válasza:
74%
Mert szülőnek lenni egyfajta hatalom, a hatalom pedig sokak számára (tévesen) egyenlő azzal, hogy mindig igazuk van, "mert csak". Általában azok a szülők csinálják ezt, akik az élet más területén nem tudnak érvényesülni.
2022. nov. 3. 10:11
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Ez egy eset. A kérdésben pedig minden szülő mindig.

Amúgy ebből nem tudjuk, kinek volt igaza valójában. Egy-egy a felállás.

2022. nov. 3. 10:14
 6/10 anonim ***** válasza:
30%
Miért kell már megint állító és általánosító kérdést feltenni? Attól, hogy anyád ilyen hülye, a többi szülő még nem lesz az.
2022. nov. 3. 11:18
 7/10 anonim ***** válasza:
63%

Én se merek velük vitatkozni, mert mindig leintenek.

Árpi bácsi, 82

2022. nov. 3. 12:25
 8/10 anonim ***** válasza:
30%

Mert tekintélyük alaptörvényei:

1§ Nekem mindig igazam van!

2§ Ha véletlenül nem nekem van igazam, akkor az 1§ lép életbe.

2022. nov. 3. 13:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem mind gondolja így.
2022. nov. 3. 17:38
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Még ha nem is minden szülő ilyen, de az olyan szülőknek a viselkedése egyszerűen felháborít. Nem mindig van mindenkinek igaza, bármelyik ember tévedhet. Meg kellett volna a kérdező álláspontját is hallgatnia és közös nevezőre jutni. Az ilyen szülőktől rosszul vagyok, egy gyereknek -legyen az kicsi, vagy már felnőtt- is lehet igaza és a szülők is tévednek. Nem értem miért jó ezt maguknak bebeszélni...
2022. nov. 4. 18:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!