Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha bemegyek a gyűmügyhöz és...

Ha bemegyek a gyűmügyhöz és közlöm, hogy nem szeretnék a szüleimmel lakni tovább, akkor elvesznek a szüleimtől?

Figyelt kérdés
Tudom, tulzásnak fog tűnni, de még az államintézetben is jobb sorom lenne, mint "itthon". még fél évem van hátra a 18 éves korig, de egy másodperccel sem szeretnék tovább itt maradni. Van bármi lehetőségem arra, hogy elvegyenek a szüleitől?

#Gyámügy #elhelyezés #államintézet
2022. nov. 1. 14:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
12%
Jobban jarsz a gyamuggyel, mintha nem egyaltalan nem lepsz. Szerintem probald meg.
2022. nov. 1. 15:31
 12/20 anonim ***** válasza:
98%

Kedves kérdező. Nagyon is megertelek. Én is így voltam sok évvel ezelőtt. Alig vártam, hogy 18 legyek.

A 18. szülinapom után másnap költöztem otthonról. (barátokkal, közös albérletbe messzire).

Tarts ki, lesz megoldás. Fél év meg hamar eltelik. Addig tervezgess, merre hogyan tovább érettségi után, esetleg beszélj erről barátokkal, barátnőkkel, kinek mi a terve, hátha ti is tudtok valamit közösen csinálni.

Én is elmentem, lett munkám. Pár év múlva egyetemre is mentem munka mellett, be is fejeztem. Lett férjem, gyerekem, lakásunk... Pedig annyira kilátástalan volt minden 17 évesen még...

2022. nov. 1. 15:44
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

18 évesen mehetsz dolgozni egy gyárba életed végéig

Nekem az lenne a büntetés, ha tüntikéznem kellene.

2022. nov. 1. 15:54
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
Én átérzem a helyzeted. Nálam is hasonló volt az otthoni környezet. Amit tudsz csinálni: suli mellett munkát vállalsz, vagy főállásban dolgozol és mellette estin suli. Lakhatás szempontjából meg albérlőtársak, munkásszállás, ha jár a munkád mellé, munkásszállás vagy koli érdeklődés alapján, hogy van-e szabad helyük külsősnek. Utána ha továbbtanulsz egy koli évekre megoldja a lakhatási gondjaid.
2022. nov. 1. 16:04
 15/20 anonim ***** válasza:
60%
12-es, nagyon menő vagy 👍😀
2022. nov. 1. 16:05
 16/20 anonim ***** válasza:
52%

Hogy jön ide a "tüntikézés"

Vagy pártutasítás, hogy mindenhol ezt kell emlegetni?

2022. nov. 1. 16:11
 17/20 anonim ***** válasza:
88%
Mivel ilyen kevés van 18 éves korodig, sok értelme nincs a gyámügyhöz fordulni, pláne, ha fizikai erőszak vagy súlyos elhanyagolás nincs. Addig inkább készülj a lelépésre anyagilag, mentálisan is. Pl fontos, hogy legyen egy olyan számlád, amihez csak te férhetsz hozzá. Ilyent valószínűleg csak 18 évesen fogsz tudni nyitni, addig a szülőknek is van hozzáférésük a számlához, viszont legyél készen arra, hogy aznap egy mozdulattal oda irányítsd az összes megtakarításodat, ha van. Ha kp-t gyűjtesz, azt dugd el alaposan, csoportosítsd a cuccaidat, hogy azt tudd vinni, amit szeretnél, stb. Nézz utána a lakhatási lehetőségeknek. Az sem mindegy, mikor fejezd be a középiskolát. Pl ha még egy évig tanulsz nappalin, akkor is elköltözhetsz, de a szüleidet rokontartás rá kötelezheted bírósági úton. Ezeknek mind szépen járj utána.
2022. nov. 1. 17:19
 18/20 anonim ***** válasza:
91%
Ahová most jársz suliba annak nincs kollégiuma? mert akkor ott is érdeklődhetsz, hogy van-e esetleg hely, megemlítheted nekik, hogy helyiként miért szeretnél menni.
2022. nov. 1. 17:37
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ok nélkül nem emelnek ki.
2022. nov. 1. 22:07
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Lelki bántalmazásért az égvilágon nem fognak kiemelni a családból.

Még azokat a gyerekeket sem mindig, akiket kék-zöldre vernek.

2022. nov. 2. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!