Szülők bedőlnek az anyagiaknak?
Mindig egynek kezeltek engem és a nővéremet. Tényleg nem volt különbség. Viszont a nővérem menő fogorvos, a férje is az és egy nagyon sikeres, luxus módon felépített magánrendelőt tartanak fent, ahol tobzódnak a vagyonos külföldiek. Pontosan nem tudom mennyit keresnek, de a nővéremnek új Porsche terepjárója van, a férjének meg a legújabb, legnagyobb Mercedes terepjáró. Én meg nettó 330-at keresek közgáz mester diplomával. Nem is ez a lényeg.
Sajnos a szüleink elkezdték őt preferálni. Pl Karácsonykor a nővéremék képesek voltak Anyánknak egy 1 millió forintos laptopot venni, Apánknak meg egy 1 millió forintos TV-t! Azért hozzá tették, hogy leírták a cégben költségnek, stb. Én meg vittem ajándékot 10-10 ezer forint értékben. Ilyenkor a nővérem van a porondon, őt kell isteníteni, hallgatni mert hát a drága ajándék miatt úgy illik. Nyaralni is viszik a szüleinket, lazán 2 hét volt idén Californiában. Azóta csak ez a téma ha beszélek velük. Teljesen csak ők a témák, meg az ő gyerekeik. Az enyém most ment szeptemberben oviba, azóta egy alkalommal kérdeztek róla, eljönni nem jöttek el. Bezzeg a nővéremékhez napi szinten járnak a gyerekekhez, vagy ahogy én mondom, potyázni. Mert a vej tölti a legdrágább borokat, van infraszauna, merülőmedence, fűtött-fedett medence a kertben, terülj-terülj asztalkám, stb. Elhiszem, hogy jól érzi magát így az ember. Az egészben a legviccesebb, hogy 2 éve épült az a ház, de engem egyszer se hívtak át. A férje konkrétan lenéz engem, a nővérem meg kezdi felvenni ezt a stílust. Amikor kicsit mondok ezt-azt, pl, hogy keresnem kell olajcserére valami szervizt akkor nagyképűen kijelenti, hogy ezért kell Mercedest venni mert ott állítólag hozzák-viszik az autót. Képzelem hány százezerért. Meg azt mondja, hogy vegyek Mercedest, újat😂 Tiszta álomvilágban van.
Hogyan lehet ezt a helyzetet visszafordítani, hogy ne az anyagiak domináljanak egy családi kapcsolatban?
Elkell engedni az ilyen kapcsolatokat.
Ne keresd őket, nem kell menni ha nem hívnak
Milyen kedves nővéred van, hogy 1-1 millióért vesz ajándékot szüleidnek. Látszik mennyire nem gondol rád.
Aztán ha meg megszakítod velük a kapcsolatot te leszel az irigy szar ember.
De azért az nekem is szemet szúrt, hogy vegyél mercit, te meg azt mondod, hogy álom világban élnek. Hat ha nekik sikerült, akkor nem élhetnek akkora álomvilágban.
Minimalizálom mostantól ezeket a találkozásokat.
Nem, nem vagyok irigy, pontosan tudom, hogy nincs olyan kézségem, amivel nekem bármikor ilyen anyagi helyzetem legyen. Nem vágyok elérhetetlen dolgokra, az az élet megrontója! Megértem a szüleinket, hogy jó néha részesülni a luxusból, ez olyan mint amikor valaki elmegy az összekapirgatott pénzből egy 5 csillagos wellnessbe egyszer. Semmi gond vele, csak a másik gyerekük és unokájuk ne legyen emiatt mellőzve.
Abban élnek álomvilágban, hogy én miből vennék már? Hogy lehet ilyen hülyeséget mondani? Tudják hol lakom, látják a ruháimat, tudják hol dolgozom, mégis miből vennék én új Mercedest? Még új Suzukit se tudnék, hitelre se! Nem olcsó dolog egy új autó manapság. Tudtommal majd 10 millió egy Suzuki is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!