Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nagy kérés anyám...

Miért olyan nagy kérés anyám felé, hogy KÉRETLENÜL ne emlékeztessen olyan elintézendő dolgokra, amik őt ráadásul nem is érintik?

Figyelt kérdés

Rühellem, ha valaki úgy emlékeztet engem valamire, hogy arra nem kértem meg. Okádni tudnák tőle. Konkrétan annyira fel tud ez idegesíteni, hogy elkezdem halogatni a dolgot, holott lehet, hogy ha nem emlékeztetnek rá teljesen kéretlenül már rég megcsináltam volna. Főleg anyám csinálja ezt rendszeresen, de olyan dolgokkal, amik őt nem is érintik, lévén önellátó vagyok.

Tudom, hogy mikor akarok megírni egy számomra közepesen ráérős, minimálisan fontos emailt, jobban tudom, hogy mit-mikor akarok/érek rá/tudok elintézni, mint ő 160 kilométer távolságból, tudom mikor van a beadandóm határideje, én látom Neptunkban, ha valami befizetés van, nem kell Messenger üzeneteket irkálni csak azért, hogy a beszélgetés egy naptár jellegű valamivé váljon, ráadásul az is az irritáló formában.

Nyilván tartunk kapcsolatot, ha ritkán otthon vagyok látja, hogy például beadandót írok, tehát nyilván nem tudom hermetikusan elzárni előle az összes infót, meg ha kérdez valamit akkor válaszolok, mert azért elég nonszensz lenne egy például mi van a diákigazolványommal(ez egyetem elején volt még, nem mostanában) kérdésre azt válaszolni, hogy "nincs semmi közöd hozzá", a beszélgetés közepén meg elég életszerűtlen nem szimpatikus mondatokat ignorálni élőben, messengeren meg csak megkérdezi újra, meg újra, meg újra, és addig nem lép tovább.

Csak hogy egy azt a régi diákigazolványos példát mondjam. Lejárat közelébe volt a gimis igazolvány, az új meg még kanyarban sincs, kéne ideiglenes. Anyu meg teljes tudatában annak, hogy hétfő volt, óráim reggel nyolctól este nyolcig folyamatosan, ennek ellenére rámír, hogy voltam-e azon a héten intézkedni az ügyben, ráadásul a hétvégén előtte otthon voltam és napi hatmilliószor elmondta, hogy a következő héten intézzem el. Nyilvánvaló volt, hogy az hétfőn nem lesz elintézve, hát folyamatosan órám van, sietni kell szünetekben a két épület között, időm se lett volna rá aznap... Akkor minek kell megkérdezni?

Vagy ha hétvégén otthon beadandót írok, több mint egy hónap van a határidőig. Meglátta, hogy írom, aztán minden áldott nap rámír minimum két kicseszett héten keresztül, hogy leadtam-e, ne felejtsem el leadni, stb. Teljesen elveszi a kedvemet az egésztől az álandó bsztatással, hogy otthagyom nem nézem át, nem adom le két héttel a határidő előtt, hanem "csak" időben.

És én már mindenhogy kértem, hogy ne bsztasson a határidőkkel, ha nem kérem meg rá (márpedig sosem kérem meg rá), nincs erre szükségem. Mondtam már szépen, csúnyán, viccesen, mindenhogy. Ha meg megindokolom, hogy ennek hatására kezdek el halogatni, akkor meg betudja annyival, hogy hát az én bajom. Hát de, ha az én bajom, akkor minek próbál belepofázni?

El nem tudom képzelni, hogy így akar beszélgetni. Ha nem ilyen muszáj-fontos-fontosnak tűnő-határidős dologról van szó, akkor nem érdekli annyira, hogy mi van velem, néha teljesen random témát vált az ilyenekre inkább. Tehát ha arról beszélek, hogy mit csináltam a barátaimmal, azt félbeszakítja az ilyen emlékeztető-bsztatással, vagy telefonozik közben...

2022. okt. 25. 16:37
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
#10 Ez nem áldozatszerep. Attól, hogy a wc-n vagy a szobában vagyok, hallom, hogy az ajtó előtt nyomja tovább csak kiabálva. Na meg egyszer úgyis ki kell onnan jönni. Otthonról elmenni meg nem egy biztonságos opció este tízkor egy faluban, ahol sok a drogos, barátaim meg nincsenek ott helyben(meg amúgy sem állítok be hivatlanul senkihez), tömegközlekedés meg már nincs. Egyszerűen nem életszerű az élőben ignorálás, mert rá van állva a témára, maximum késleltetni lehet. Évekig próbáltam az élőben ignorálást, azon kívül, hogy ordibálás lett belőle, és sokkal rosszabb lett, nem változott semmit. De nyilván nem véletlenül nem járok haza túl sűrűn...
2022. okt. 25. 18:21
 12/24 babyboom567 ***** válasza:
84%

Nem olvastam végig a válaszokat, csak kitartást szeretnék kívánni.Anyám is ilyen, mindig ilyen volt, soha semmi sem változott nálunk,pedig 46 éves családos nő vagyok.A mai napig felhív, hogy ne felejtsek cipőt adni a gyerekre, meg vacsorát adni neki,meg én is vegyek kabátot,ha kimegyünk,meg feküdjek le hamar,mert reggel dolgozni kell menni,meg jó buszra szálljak, nehogy eltévedjek,mert akkor ő majd kereshet(wtf!!),ilyesmik,sőt bármi ilyen,és ezek életszerütlen variációi.

Remélem te találsz megoldást.

2022. okt. 25. 18:27
 13/24 babyboom567 ***** válasza:
100%
Az lemaradt,hogy másik városban élünk,90%ban telefonon nyomja a vakot, ezt 70%-ban tudom ignorálni,egyik fülemen be másikon ki.A lehető legkevesebb dolgot mondok el neki,mert rögtön azonnal intézkedni,fontoskodni akar,így viszont nincs nagyon felülete, de hát ő már profi ebben, és teljesen evidens hétköznapi dolgokba osztja az észt.
2022. okt. 25. 18:37
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha rákérdez élőben, hogy mikor csinálod ezt meg azt, mondd neki, hogy "amikor békén hagysz vele". Ebből értenie kell.
2022. okt. 25. 18:39
 15/24 anonim ***** válasza:
67%

Akkor egyáltalán ne járj haza.

És valamit valamiért. Az üzenetbeli kapcsolattartás beszüntetése lenne a megoldás, hiszen a rászólás, mint látod, nem működik. Ha nem kívánod az üzenetek olvasását megszüntetni, nincs megoldás. Csodák nincsenek.

2022. okt. 25. 18:47
 16/24 A kérdező kommentje:
#15 Csak a mamám miatt járok haza. Csak a mamám miatt nézem meg az üzeneteit. Nyilván reagálok is, de többnyire nem az ilyenekre. Ezeket mellőzöm, csak akkor elküldi százszor.
2022. okt. 25. 18:53
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor közöld vele még határozottabban és még dühösebben, komoly arccal, ellentmondást nem tűrően, öntudatos nyugalommal, de radikális lépés nélkül kevéssé valószínű, hogy eredményt érsz el. Elkezdheted te is őt szekálni, hátha abból ért. Apukáddal mi van?
2022. okt. 25. 19:15
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Én tuti már beszóltam volna, hogy "és te nem felejtetted el ma megnézni a postaládát? bevetted a gyógyszereid? mentél 10ezer lépést? mostál fogat? kész vagy már a mosogatással? ugye nem felejtettél el bevásárolni... stb." :D

Na jó, előbb megmondanám, hogy "anyám, már felnőtt vagyok és nagyon rosszul esik, hogy nem bízol bennem, pedig mint az ábra mutatja, nélküled is még életben vagyok és inkább büszkének kellene lenned rám".

Egyébként az én anyám is szokott ilyen lenni (40 vagyok két gyerekkel), bár nem ennyire durván, de minden nap felhívott, nem kell-e segítség meg átjött akkor is valami mondvacsinált indokkal, ha nem kértem és nem volt alkalmas. Szóval szépen leültettem és megkértem, hagyjon végre felnőni, mert nem ettől fogom jobban szeretni, hanem ha elengedi a kezemet és bízik bennem. És a hogy kontroll helyett inkább a dicséret hiányzik a boldogságomhoz. Azóta nagyon sokat javult a helyzet.

2022. okt. 25. 19:41
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
Hiába mi anyák már csak ilyen idegesítő, pokolfajzatok vagyunk. Nehéz kicsit megszokni hogy olyan önállóan vagytok, ti gyerekek. Sokszor bizony túlzásokba esünk.
2022. okt. 25. 21:01
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Szoszi tesó, nem is tudtam, hogy anyám titokban szült egy tesót. :D
2022. okt. 26. 03:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!