Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai kisgyerekek felnőttként...

A mai kisgyerekek felnőttként mit fognak szólni, hogy a szülők (már aki..) kirakott róluk rengeteg kiskori képet a social médiára, és mindenki mindet tudott róluk?

Figyelt kérdés
Igazából az gondolkodtatott el, hogy ugye ők eleve ebbe nőnek bele, hogy természetes, ha minden sz@r ki van téve instagramra, facebookra. Emiatt lehet nekik is tök normális lesz, hogy ott virítanak majd a babakori képeik? Most itt nem arra gondolok, akik néha megoszt egy-egy fotót, hanem akik szinte mániákusan posztolgatnak. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2022. okt. 21. 13:05
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
67%

19-es vagyok, a nagyon örültem, nyilván irónia volt. Ameddig csak tudtam visszatartottam, hogy ez nem lehet kötelező platform a tanuláshoz.

Mindenesetre inkább az aggódjon szerintem, aki azt se tudja a gyereke mit csinál a neten, meg kinek mit küld, mert azt hiszi az is gyerek... Az a kisebbik baj, mikor egy felnőtt hülyeséget posztol, neki még szólnak, ha valami gáz, és leszedi. De egy kontrollálatlan gyerek??

2022. okt. 21. 14:54
 22/31 anonim ***** válasza:
93%

40 éves vagyok. Már rég nem élek Magyarországon, ugye ott kezdtem az életem, de nem sokkal diplomaosztó után leléptem onnan. Kb. évente megyek vissza látogatóba. Olyankor találkozom a legjobb barátnőmmel és a családjával is, akinek egyébként már a legnagyobb fia babakorában mondtam, hogy fejezze már be a nyilvános Facebook posztolást a gyerekről, mert szerencsétlen nem tud védekezni ellene. Nekem már rég nincs face oldalam, instant, Twitter, ilyesmi sose volt, szóval ma már nem látom, ki mit oszt meg.

De legutóbb, amikor otthon voltam, akkor azt mondta a már említett fiú, aki egyébként azóta gimnazista, hogy velem szeret a legjobban beszélni az anyja ismerősei közül, mert én vagyok az egyetlen, aki még azt sem tudta, hogy melyik gimnázium melyik tagozatára jár, és hogy nem is oda akart menni eredetileg, de most nagyon örül neki. És annyira jó szerinte, hogy ezt nem tudtam, mert így normálisan ő mondhatta el, mindenki más már látta facén.

2022. okt. 21. 15:11
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekkoromban nem voltak közösségi oldalak, de így is kiakasztott, hogy meztelen képeket csináltak rólam. Nem érdekel, hogy baba/kisgyerek voltam, nem érdekel, hogy nem szexuális célzattal történt. Akkor is egy kretén dolog az ilyesmi.
2022. okt. 21. 15:29
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
A legszebb az lesz az egészben, amikor a most 4-5-6 éveseket "hercegnőző" rokonok majd 10 év múlva arról beszélnek, milyen egoisták ezek a már "hejcegnők".
2022. okt. 21. 16:07
 25/31 anonim ***** válasza:
83%

Akik szerint túl van reagálva az internet veszélye, meg "nem rakunk fel 》olyan《 képet, azoknak ajánlom ezt a cikket:

[link]

2022. okt. 21. 18:54
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Lehet itt lepontozgatni, meg mondani hogy 15 év múlva a kutya se emlékszik, de pont ebből látszik hogy az idősebb generációnak fogalma sincs arról hogy egy rosszindulatú tinédzser mikre nem képes 'cyberbullying' címke alatt.
2022. okt. 21. 20:53
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Biztos lesz, akit később zavarni fog. Van olyan korszaka az embernek, amikor még a papíralapú gyerekkori fénykép is cikinek számít a barátok előtt. Na most egy eltávolíthatatlan (mert az Internet nem felejt) kép, amit ráadásul nem feltétlenül csak a barátok láthatnak, ráadásul fizikailag sem lehet úgy rendelkezni vele, mint egy papírral, az még kellemetlenebb lehet.

Nálunk van egy családtagokkal megosztott online fényképalbum, ahova ők is rakhatnak fel képeket, bízom benne, hogy ezzel nem lesz gond.

2022. okt. 21. 22:45
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a gyerekkori fotókat rakják ki, hanem már az ultrahang felvételeket is, így gyakorlatilag megszületett az a generáció, akinek a teljes életét bedigitalizálják születéséről a haláláig.

Ez rohadt ijesztő. Pár évtizede csak fotóalbumok voltak. Már az is ciki volt, amikor a közeli rokonaid a pelenkás fotóidon röhögtek, de az albumot legalább el lehetett tenni a polcra és max pár tucat embert látta. Most viszont szó szerint az egész világ, mert a sok karrierben és magánéletben sikertelen nyomorultnak az egyetlen öröme, hogy a világra bax ott egy gyereket és a fotóival akar like-okra és emojikra vadászna. Persze minden adatod meg is adnak, hogy mi a gyerek kedvenc csokija, fagyija stb. Hadd vadássza már le a gyereket egy-két közelben élő rejtett pedofil vagy más aberrált állat.

2022. okt. 21. 22:56
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Rohadtul nem egészséges hogy teleszarják a netet a gyerekek képeivel!Dehát szarik rá a "kedves"szülő hogy mi lesz késöbb.Olyan traumát okozhat a gyerekének hogy abba nem lesz köszönet!Sok agyatlan marha szülő van sajnos...
2022. okt. 22. 09:54
 30/31 anonim ***** válasza:
15%
A mostani tizenévesek már pont ebbe nőttek bele, kérdezd meg tőlük. Nekem a nagyobbikam 15 éves, ő egyáltalán nem szereti jelenleg, ha kép készül róla, de a már ezer éve a neten lévő kiskori képek nem zavarják.
2022. okt. 23. 08:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!