Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai kisgyerekek felnőttként...

A mai kisgyerekek felnőttként mit fognak szólni, hogy a szülők (már aki..) kirakott róluk rengeteg kiskori képet a social médiára, és mindenki mindet tudott róluk?

Figyelt kérdés
Igazából az gondolkodtatott el, hogy ugye ők eleve ebbe nőnek bele, hogy természetes, ha minden sz@r ki van téve instagramra, facebookra. Emiatt lehet nekik is tök normális lesz, hogy ott virítanak majd a babakori képeik? Most itt nem arra gondolok, akik néha megoszt egy-egy fotót, hanem akik szinte mániákusan posztolgatnak. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2022. okt. 21. 13:05
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
*aki, nem akik.
2022. okt. 21. 13:05
 2/31 anonim ***** válasza:
59%
Nem vagyok szülő, de szerintem túl van tolva ez a téma. Szerintem is nekik valószínűleg ez már természetes lesz.
2022. okt. 21. 13:13
 3/31 anonim ***** válasza:
40%
Mai kis gyerekek még nagyobb "függők" lesznek mint akikről beszéltél ezért valószínűsíttem természetes lesz nekik.
2022. okt. 21. 13:20
 4/31 anonim ***** válasza:
94%
Én most várom a kisbabánkat. Az én szüleim nem ebbe születtek bele, de (a nagyszüleimmel együtt!) annyira brutális módon ráfüggtek a social media-ra, hogy szó szerint MINDENT kipakolnak, mindenkiről, bárkiről, az sem érdekli őket, hogy pl. egy vadidegen telibe van fotózva a képen, csak hadd osszák meg a Facebook-on. Nagy veszekedések árán rólam már új képet nem tesznek ki, a régieket, amiket nem voltak hajlandóak törölni, azokat osztják meg időről-időre. Nagyon durva mit tett velük a Facebook. Én Facebook-on semmit nem osztok meg, Instagramon pedig privát az oldalam, évente szelektálom a követőimet, de így is minimális képet osztok meg magunkról. A férjem Facebookon semmit, más social media felületen nincsen regisztrálva. A gyerekünkről jelenlegi állás szerint semmit nem fogunk megosztani. A nagy(-déd) szülők pedig privát üzenetben kapnak róla képet. Ha megosztják a saját oldalukon engedély nélkül, akkor pedig privát üzenetben sem. Én ezt nagyon komolyan veszem, pont ezért, mert tudom, hogy nekem mennyire sz@r volt, amikor hiába kértem, hogy ne tegyen ki képet, vagy szedje le amit kitett, magasról tett rá. Úgyhogy az én gyerekem nem lesz bazári majom. 🤷🏼‍♀️
2022. okt. 21. 13:25
 5/31 anonim ***** válasza:
89%
Lesznek köztük olyanok, akiknek ebből komoly traumáik fognak származni. Mi például még a rokonoknak is megtiltottuk, hogy a gyerekeinkről fotót publikáljanak, aki mégis megtette, azzal utólag leszedettük.
2022. okt. 21. 13:28
 6/31 anonim ***** válasza:
92%

Sehová, senkiről, semmit. Őrült egy világ ez.

#4: maximálisan igazad van.

2022. okt. 21. 13:29
 7/31 anonim ***** válasza:
96%
Én is maximálisan ellenzem, de azt hiszem, úgy nagy általánosságban el fogják fogadni, mert ahogy írod, ebbe nőnek bele. Személyes véleményem az, hogy sajnálom azokat, akiknek a szüleik, nagyszüleik minden sz*rt kiraknak, és nem csak a gyerekkori fotóik miatt, több szempontból is káros szocializációnak tartom.
2022. okt. 21. 13:35
 8/31 anonim ***** válasza:
20%
Ők ebben nőttek/nőnek fel, szóval semmit nem fognak szólni, akinek meg traumatikus volt ez tudatalatt, abból meg lesz majd egy olyan influencer mint az a Forstner Csenge, akinek nem sok sütni valója van a világról.
2022. okt. 21. 13:36
 9/31 anonim ***** válasza:
22%

[link]

Tanulságos video. Főleg a vége felé a kérdés.

2022. okt. 21. 13:40
 10/31 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem pár év múlva lesz más platform, ami leváltja a facebookot, instát... Ahogy a myvip és iwiw, msn stb 10-15 éve elmúlt, teljes eltűnt, úgy a mai népszerű oldalak is el fognak tűnni. Szóval valószínűleg nem fog annyira nagy kihatással lenni rá. Akikkel együtt felnő, azok meg nem azt fogják kutatni, hogy milyen gyerekkori képeket rakott ki xy anyukája 10-20 évvel ezelőtt a facebookra (ami lehet nem is lesz majd visszanézhető addigra):
2022. okt. 21. 13:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!