Igaza van a szüleimnek, hogy dolgoznom kellene?

Kezdjük ott, hogy nem látsz át te semmit sem. Eleve egy apróság: nem csak 8-17 óra között létezik munka. És nem csak gyári munka.
Tudod, olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy azt tanulhatsz, amit szeretsz, így elméletben ha végezni fogsz, egy olyan szakma lesz a kezedben, amivel szívesen foglalkozol rendszeresen. Amit munkának hívunk, akár kapsz érte pénzt, akár nem. És könyörgöm, egy csomó olyan munka van, amit nem napi, monoton, állandó munkaidőben kell végezni.
Vannak projektszerű munkák, pl. 1 hónapig minden hétköznap foglalkoznak vele pár órát, aztán 1 hónap szünet. Mondjuk egy képzőművész, megcsinál egy művet, aztán pihen.
De olyan is van, hogy összevissza dolgozik valaki, mint például egy tanácsadó, vagy egy szociális jellegű dolgozó. Amikor igény van rá.
Sorolhatnám.
De még nagyon fiatal vagy, egyszer majd megunod az állandó bulizást, és utazgatást, mert ez nem lehet életcél. Ha megérsz rá fejben, lesz életcélod. Ellenkező esetben szoktak a magadfajták a drogokhoz nyúlni. Mert kell valami más! És mivel semmilyen életcél nincs, de a bulikázás már nem elég. Számtalan példa van rá a kőgazdag csemeték között sajnos.

Ne hallgass senkire, éld az életed a saját belátásod szerint.
Szerencsés vagy jó helyre születtél és nem kell a társadalmi normáknak megfelelned. Itt mindenki irigykedik rád azért írna ilyeneket.
Ha szerencsés vagy akkor találkozni fogsz egy hasonlóval mint én csak fiatalabb kiadásban és mivel sem élettapasztalatod sem eszed nincs akkor a szerencsédnek köszönhetően a szüleid meg fogják érni hogy lenullázod a családi ezüstöt :) De a minuszból szép újra nyerni, és te akkor majd megmutathatod :)
A pénz-vagyon nem vész el csak átvándorol ahhoz aki megérdemli :)
"Ezt akár Rejtő is írhatta volna"

" Azzal is tisztában vagyok hogy nem én felelek a körülményekért ez csak szerencse kérdése volt, amit ki lehet használni. "
Szóval kihasználod azt, hogy a szüleid megteremtettek valamit, amihez neked közöd sincs.
Tehát kihasználod a szüleid gyümölcsét.
Értem.
Hány éves vagy? Na abból vonj le 10et. Szellemileg azon a szinten mozogsz.
Képzeld. Az én szüleim is tehetősek, nem is kicsit.
De én tanultam, és dolgozok. Mióta kijöttem az iskolából dolgozok.
Miért? Mert jól esik minden nap felkelni, csinálni valamit. Aztán mikor megkapom a fizetésem van egyfajta tudat, hogy nem vagyok eltartva, nem vagyok életképtelen, és amim van azért meg dolgoztam.
Szociálisan is fejlődöm a munka álltal.
Tudom a lustaságod nem hagy racionálisan gondolkozni, de ez a való élet.

Én sem engedném a gyerekeimnek, hiába lennék kő gazdag.
Biztosan nem kapnál meg mindent, és nem is engedném, hogy ilyen semmirekellő legyél.
Mindenképpen tanulnod kellene és dolgozni.
Megtanulnod mi is az a pénz, a pénz értékét, beosztani, felelősségteljesen. Meg kellene tanulnod saját magad elérni a sikereidet a pénzem nélkül.
A szüleid pénze nem a tiéd. Az nem a te vagyonod. Normális szülő nem is hagyná ezt a gyerekének amiről álmodozol.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!