Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleimet,...

Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy elmehessek szakemberhez?

Figyelt kérdés

Korábban már fel-fel említettem nekik, hogy elszeretnék menni terapeutához, de ingerültek lettek és témát váltottak.

Traumatikus emlékek nem feldolgozása miatt szeretnék elmenni. Már nem bírom a rémálmokat és az elmékfeljövéseket.

2022. okt. 17. 20:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Simán nem mondod el hogy ott voltál, berátnőddel stb voltál aztán kész.
2022. okt. 17. 21:10
 12/17 anonim ***** válasza:
90%
Iskolapszichológusnál voltál már? Minden sulinak kell, hogy legyen és az osztályfőnöktől meg tudod kérdezni, hogy mikor van a rendelési ideje és hol (nekünk az egyik teremben volt heti 1 vagy 2 délután). Ha neked is a suliban rendel, akkor nyert ügyed van, csak bemész hozzá és beszélsz vele. Nem fog szólni a szüleidnek/ senkinek, hogy te ott voltál és hogy mi a problémád. Gondolom lehet majd hozzá rendszeresen menni és segít majd.
2022. okt. 17. 21:46
 13/17 A kérdező kommentje:
Évi egyszer van iskolapszichológus, rém fura, nem tudom miért így van ez.
2022. okt. 17. 21:50
 14/17 anonim válasza:
95%
háziorvos tudod adni beutalót járóbeteg ellátásba
2022. okt. 17. 22:05
 15/17 anonim ***** válasza:
96%

Egyébként tényleg, házi orvos is tud adni beutalót, sztk, szóval nem kell fizetni, ha ez lenne a gond.

Esetleg nézelődj a környékeden, valahol biztos fel van tüntetve a szakemberek neve, rájuk tudsz keresni és általában találni értékelést . Én pl azzal szembesültem , pl bőrgyógyász, nogyogyasz stb teruleten, hogy magán és sztk szinten is ugyan úgy dolgoznak ugyan azok az orvosok. ( fogorvos miatt féltem az sztk dologtól ) . Tehát ugyan az az orvos sokszor ingyen is elérhető .

Ha a házi orvoshoz mész, hangsulyozd ki az emiatt keletkező tüneteket. Pl fáradtság, koncentráció hiány stb . Így komolyabban fogják venni . Lássak, hogy igen is zavarja a mindennapjaid. ( ezt csak azért javaslom, mert anno 20 évesen egyetem alatt jelentkeztem az orvosomnál hasonló tünetekkel, és nem igen akarta komolyan venni, nagy nehezen egy vervetelt kaptam, amiben “nem

Volt semmi különös “ , így ennyivel le volt tudva )

Sok sikert kívánok ! :)

2022. okt. 17. 22:18
 16/17 anonim ***** válasza:
90%
Eleg elmaradottak lehetnek a szuleid.
2022. okt. 18. 00:00
 17/17 anonim ***** válasza:
94%
Ez gáz... Keress rá a körzeti pszichológusra, az ingyenes, aztán kamuzd be, hogy valami barátnődhöz mész vagy ilyesmi. Már ez alapján, hogy nem engednek , hogy segítséget kapj is látszik, hogy sok dolgod lesz egy pszichológussal.. :(
2022. okt. 18. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!