Miért ennyire önsorsrontóak az öregek, miért nem akarják szedni a gyógyszereiket, elmenni a problémáikkal szakemberhez?
A gyógyszereket sokszor egyszerűen elfelejtik. Az orvosokból meg sokan kiábrándultak. Nekem is van olyan rokonom, aki elment vagy 3-4 orvoshoz a problémájával, de nem sikerült egyről a kettőre jutni, még diagnózis sincs. Szerintem feladta a reményt, és már inkább elutasítja az olyan felvetéseket, hogy keressünk megint valaki újat.
8-hoz: lehet, hogy az apósnak nehéz megugornia lelkileg azt, hogy már kerekesszékre lenne szüksége, ezt azért nem lehet egyszerű feldolgozni. Én az apámnak pont ezért fel sem vetettem, hogy igényeljünk rokkant igazolványt. Minek? Ha mentünk valahova, úgyis látszott, hogy segítségre van szükség, legfeljebb kitettem valahol és én kerestem egy másik parkolóhelyet. Most hurcoltam volna végig a rendszeren, hogy bizonygassam, hogy egyre nehezebben tud menni??? Amúgy járókerettel próbálkoztatok? Azt sem lenne hajlandó használni? Van olyan rollátor, aminek a tetején van ülőke, szóval lényegében bárhol le tud ülni, ha úgy hozza a szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!