Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ennyire önsorsrontóak...

Miért ennyire önsorsrontóak az öregek, miért nem akarják szedni a gyógyszereiket, elmenni a problémáikkal szakemberhez?

Figyelt kérdés
Miért kínozzák a szeretteiket azzal, hogy végig kell nézniük, ahogy a felelőtlenségük és makacsságuk miatt hamarabb megbetegszenek, itthagyják őket? Miért kell egy felnőttnek a saját életében való helytállás (munka, saját család, gyerekek) mellett folyamatosan azon rettegnie, hogy a szülőjével mi baj történik, amíg nincs mellette, mert nem bír szófogadni és vigyázni magára? Nem bírnak elmaradni a seggükön, kimennek télen flangálni egy szál papucsban, hogy elessenek és összetörjék magukat. Világosan elmondja az orvos, hogy szedniük kell a szívgyógyszert és basznak rá. Szarnak mindenre, ezzel mindenkinek ártva... Miért teszik ezt? Miért okozzák ezt a fájdalmat és hatalmas terhet a saját gyerekeiknek, akik szeretnének vigyázni rájuk és biztonságban tudni őket? 60-70 éven keresztül nem voltak ilyenek és megtébolyultak.
2022. máj. 1. 16:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Ahogy öregszenek, nagyon sok idősnél gyerekessé válik a gondolkodás, nem tudják felmérni a tetteik következményét sajnos.
2022. máj. 1. 16:09
 2/14 anonim ***** válasza:
56%
Elég idős ahhoz, hogy eldöntse, mit csinál. Nem feltétlen kell jónak lennie másnak. Ha úgy véli, élt eleget, és neki megéri a kockázatot, akkor teszi, amit tenni akar. Írtad, a család szeretne rá vigyázni, de ha ő veszélyesebb életet akar élni, ez ellen nem tehettek semmit.
2022. máj. 1. 16:12
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
2-es! Azért ez nem igazán jó irány. Persze, elég idős ahhoz, hogy eldöntse, mit akar. Csak amikor a felelőtlensége következtében eltöri a csontját, vagy agyvérzést kap, mert nem szedi a gyógyszereit, akkor a családnak kell összefogni, hogy ápolják. Az pedig a mai világban szinte megoldhatatlan hosszabb távon.
2022. máj. 1. 16:16
 4/14 anonim ***** válasza:
37%
Ja amúgy, vagy azért KELLETT figyelnie magára, hogy dolgozhasson, vagy azért KELLETT figyelnie magára, hogy gyereket neveljen... stb. Már egyiket sem KELL. Nyugisabban veheti, akkor ha, ha ez az egészsége szempontjából nem feltétlen ildomos.
2022. máj. 1. 16:16
 5/14 anonim ***** válasza:
80%
Hármas: Ezt elfogadom, és így van. Ha apám csinálná, én is mindig a szájába rágnám a dolgokat, mint ahogy ő nekem. Csak hát, egyrészt ő a szülő, "ő jobban tudja", másrészt ugyanannyira fog hallgatni a szent beszédre ő, mint én anno.
2022. máj. 1. 16:18
 6/14 anonim ***** válasza:
70%
Egyes betegségeknek nincs betegségérzetük... Ezek talán a legveszélyesebb betegségek.
2022. máj. 1. 16:20
 7/14 anonim ***** válasza:
87%
Nem minden öreg ilyen, sőt! Ne általánosíts! Akik ilyeneket csinálnak, ott már elindult a leépülés. Szomorú, ha ez 60-70 évesen bekövetkezik, mert ugye 65 év eleve a nyugdíjkorhatár. Elég sok időst ismerek, ezek közül egy van leépülve, a többi köszöni szépen jól van, szedi a szükséges gyógyszereket, van, aki 75-78 évesen is dolgozik részmunkaidőben.
2022. máj. 1. 16:30
 8/14 anonim ***** válasza:
61%
Apósom ilyen, nem tud már járni, egész nap otthon ül a fotelban. Mondtuk neki, hogy veszünk egy tolószéket, mert szegény felesége meg menne jobbra balra, de nem hagyja otthon, így ő sem mozdul ki soha. Erre kiakadt, hogy ő nem nyomorék, és ül továbbra is a fotelban. Amivel nem lenne gond, csak a felesége életét is megkeseríti ezzel.
2022. máj. 1. 16:43
 9/14 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó válaszoló miért nem megy anyós egyedül sétálni ,vagy ahová szeretne menni ,apos meg maradjon ott magába.
2022. máj. 1. 17:43
 10/14 anonim ***** válasza:
68%

A gyógyszereket sokszor egyszerűen elfelejtik. Az orvosokból meg sokan kiábrándultak. Nekem is van olyan rokonom, aki elment vagy 3-4 orvoshoz a problémájával, de nem sikerült egyről a kettőre jutni, még diagnózis sincs. Szerintem feladta a reményt, és már inkább elutasítja az olyan felvetéseket, hogy keressünk megint valaki újat.

8-hoz: lehet, hogy az apósnak nehéz megugornia lelkileg azt, hogy már kerekesszékre lenne szüksége, ezt azért nem lehet egyszerű feldolgozni. Én az apámnak pont ezért fel sem vetettem, hogy igényeljünk rokkant igazolványt. Minek? Ha mentünk valahova, úgyis látszott, hogy segítségre van szükség, legfeljebb kitettem valahol és én kerestem egy másik parkolóhelyet. Most hurcoltam volna végig a rendszeren, hogy bizonygassam, hogy egyre nehezebben tud menni??? Amúgy járókerettel próbálkoztatok? Azt sem lenne hajlandó használni? Van olyan rollátor, aminek a tetején van ülőke, szóval lényegében bárhol le tud ülni, ha úgy hozza a szükség.

2022. máj. 1. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!