Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyesen csinálom ezt szerinte...

Helyesen csinálom ezt szerintetek?

Figyelt kérdés

Igazából az van, hogy az esetek többségében a szüleim nem jönnek ki a havi fizetésükből (olyan 350-400 ezer összesen, ebből 120 elmegy rezsire és albérletre). Apám minden nap legalább 2x elmegy a boltba.

Amikor elfogy a pénzük tőlem kérnek egy 20-ast, de én azt mondom nekik, hogy cserébe akkor fizetéskor adjanak egy 25-30 ezret.

2022. okt. 15. 19:42
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
23%

" a kérdező otthon él és rendszeresen egy kanyit se ad le"

Na és?

A szüleinek van egy 20+ milliós háza (legalább) amiben él a gyerek is.

Neki (a gyereknek) csak a gatyája van amibe a munkahelyére jár, mit adjon le?

A mosási díjat a szennyesért?

Az a kamat, meg kb az egész összeg piti, filléres dolog a mi világba...

2022. okt. 17. 14:33
 52/63 anonim ***** válasza:
23%
Ja bocs most nézem, hogy albérleteznek, hát akkor is egy piti összeg, de kb a jövedelmük is, és semmivel se lesznek beljebb vagy kijjebb...
2022. okt. 17. 14:35
 53/63 anonim ***** válasza:
93%
Ha szerinted nincs különbség aközött, hogy elfogadom, hogy kifizesd a kresz tanfolyamom és aközött, hogy évekig eltartasz miközben én dolgozom, és még kamatot is akarok tőled, akkor tényleg nincs miről beszélnünk.
2022. okt. 17. 14:44
 54/63 anonim ***** válasza:
23%

Ehhez számszerüsíteni kellene a dolgokat, különben nem igazán lehet eldönteni bármit is.

Ráadásul még ott van a bevételi oldal ami szintén függvénye!

Egyébként nincs különbség! Miért lenne?

Nem minegy hogy X összeget ami rendelkezésre áll vagy rendelkezésre fog egybe adsz oda, vagy elcsöpögtetve?

Teljesen mindegy, amennyiben rendelkezésre áll, vagy rendelkezésre fog!

Csak a vanból lehet adni a nincsből nem, de ettől még felesleges dühöngeni!

2022. okt. 17. 14:49
 55/63 anonim ***** válasza:
23%

A havi 20 rongy a kérdező esetébe évente 240 ezer forint.

Most ez akkora pénz?

Még félhavi bevételük sincs a kérdésükben leírtak szerint!

2022. okt. 17. 14:51
 56/63 anonim ***** válasza:
86%

"Csak a vanból lehet adni a nincsből nem, de ettől még felesleges dühöngeni!"

Pontosan, ezért nem kéne elvárni, hogy még a dolgozó gyereket is tartsák el, mikor egy csóróbb személy félfos fizetéséből élnek 3-an, albérletben.

Értem, te adsz másoknak, neked az orvos kifizetése semmi a két kocsival. Nekem sem tétel. De a kérdező családja nyilván nem ez a kategória, ezért is különösen undorító a gyerek hozzáállása.

2022. okt. 17. 15:20
 57/63 anonim ***** válasza:
70%

Inkábba te hozzáállásod undorító!

Idegen több kamatot kérne, vagy kölcsön se adna...

Ha nem hiányozna a srácnak a pénz, nyilván nem is kérné vissza, meg kamatot se kérne rá! Valamie neki is kell nyilván, az ő pénze ő tudja! Akinek ez nem felel meg az ne kérjen tőle, hanem keressen többet, hogy ne kelljen kérnie!

A srác nyilván keres annyit, hogy akár egy szobát is bérelhetne szobatársakkal és élhetne a szülei nélkül is, ha akarna!

2022. okt. 17. 20:44
 58/63 anonim ***** válasza:
76%
Kétpiáska a kérdező, másik fiókból? XDXD
2022. okt. 17. 20:48
 59/63 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem arról tudnék ha ilyesmit kérdeztem volna :D Ne konteózz!
2022. okt. 17. 20:50
 60/63 anonim ***** válasza:
70%
AZ már eleve beszédes, hogy a szülőknek kell kérni, a gyerektől miközben mindketten keresők akkor szerinted ki bánik jobban a pénzzel? A kaját se a gyerek borogatja ki kétnaponta, meg nagyüzemi konyhát se miatta kell üzemeltetni!
2022. okt. 17. 20:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!