Helyesen csinálom ezt szerintetek?
Igazából az van, hogy az esetek többségében a szüleim nem jönnek ki a havi fizetésükből (olyan 350-400 ezer összesen, ebből 120 elmegy rezsire és albérletre). Apám minden nap legalább 2x elmegy a boltba.
Amikor elfogy a pénzük tőlem kérnek egy 20-ast, de én azt mondom nekik, hogy cserébe akkor fizetéskor adjanak egy 25-30 ezret.

Nem, nem adhatná le az egész fizetését. Felnevelni őt kötelességük volt, azért egy fillér sem jár nekik!

Mert az uzsorakamat az jár a büdös hálátlan kölyöknek, ugye? Én csak a kérdező logikáját követtem.
Akkor menjünk tovább, a te logikád mentén. 19 évesen a szülőknek már semmilyen kötelességük nincs a gyerek felé, ugye? Szóval megtehetnék, hogy összecsomagolják a kis motyóját, és viszont látásra. Mínusz egy fő a háztartásban, ergo nem fogy annyi áram, gáz, élelem, tisztálkodási szer, stb. stb. Meg is van az hó végén hiányzó 20-as a családi kasszában.
Ez a baj veletek, hogy a saját jogaitokkal és mások kötelességeivel hú de nagyon tisztában vagytok. De visszafelé már nem működik a dolog...

32-es. Amikor egy ember gyereket vállal, akkor nem úgy vállal, hogy 18 éves koráig neveli, utána kidobja a házból... Még a 88 éves mamám is ugyanúgy ad a lassan 60 éves apámnak név és szülinapjára pénzt ajándékba. Sőt, még karácsonyra is! Apám 24 éves koráig élt otthon, semmit nem kellett befizetnie otthonra, pedig ez lassan 40 éve volt. Azért, mert nagyszüleim nem azért szültek, hogy a gyerek majd eltartsa őket. Cserébe apám 2-3 naponta megy hozzá, ha segítség kell egyből megy mai napig. Viszont akihez úgy állnak a szülők, akkor a szülő meg is érdemli ha a gyerek is így áll hozzá. Hisz a szülő is elmúlt már 18 éves. Akkor neki se kell támogatás ezt a logikát követve... A kutyától/macskától sem várod el hogy visszaadjon bármit is, pedig ők is pénzbe kerülnek.
De röviden: ez mindig egy nehéz ügy. Ha a fiú nem kapna ösztöndíjat, akkor kitől kérnének? Azért kap ösztöndíjat mert megdolgozik érte. Nem kerül egyébként annyira sokba egy plusz fő egy családban. Gondolom ennyi évesen magának veszi a ruháit, tisztálkodószert stb. Ha nem, akkor vegye mostmár magának. Kamatot nem kérnék a kölcsönadott pénzhez, de szerintem nem köteles besegítenie. Majd ha dolgozik, akkor már igen, ha úgy gondolja csak a lakbér miatt. De akkor már mindegy ha megy albérletbe.
Valaki írta, hogy a villanyszámla 15ezerről 8ra leesett. Tény bányászott a gyerek? Mert ennyi áramot max az fogyaszt.

"Akkor menjünk tovább, a te logikád mentén."
Az én logikám erre vezet: undorítóak azok a mocskok, akik egy forintot is elvárnának a gyereküktől azért, mert felnevelték. Természetesen ugyanolyanok azok is, akik uzsorakamatot kérnek a szüleiktől.
Ez a baj veletek, belemagyarázzátok az ember hozzászólásába, ami sosem volt benne, meglátjátok a kérdező logikáját, aztán átestek a ló túloldalára. Végül ugyanolyan mocskok lesztek.

"Mert az uzsorakamat az jár a büdös hálátlan kölyöknek, ugye?"
Miért kinek járjona szomszédnak?
Akármilyen is a saját vére, és a nevét viszi tovább, mert más nem fogja! Főleg nem egy kívülálló ítékező...

"És a gyerek akit eltartanak, van keresete, egy fillért sem ad haza, de uzsorakamatra ad pénzt azoknak akinek a kontójára zabál, az micsoda?"
Utód, örökös, fejlődésben lévő csemete!
Ne a gyerekedtől sajnáld, hanem az ÁLLAMTÓL, mert az aztán tényleg kidobott pénz!

Az uzsorakamat a fejlődésben levő csemetének JÁR, miközben eltartják ugy, hogy dolgozik 😂😂😂
Na ezert vannak olyan 40 éves csemeték akik még sosem dolgoztak és otthon mos rájuk anyuka mert az a csemetéd akinek ez jár 😂😂

Én meg ezt a hozzáállást bírom, értelme kb SEMMI :D
Viszont az nem kérdéses szerintem, hogy ha valaki utód nélkül, vagy utódot hátahagyva távozik a világból akkor mi a helyes döntés!
A Gondoskodás! Mégis mi más?
Ha elégedetlen vagy az utódoddal, akkor MAGADDAL VAGY ELÉGEDETLEN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!