A vejem nem adja vissza a pénzt amit kölcsön adtam. Mit tegyek?
A lányom 6 éve házas vele, közös gyerekük nincsen, a vejem első házasságából való lányát nevelgetik (13 éves).
Felhívott a vőm hogy kellene 290.000 ft kölcsön, hogy meg tudja venni a telefont a kislánynak mert csúfolják az iskolában. Megbeszéltük hogy 2 hónap múlva visszaadja. Azóta 4 hónap telt el és semmit sem láttam belőle. Amikor megkértem hogy már ideje lenne vissza adni, rámförmedt : Hát maga nem tud semmit sem venni az unokájának? Hagyjon engem békén.
Meglepődtem mert nem ez beszéltük meg , és nem gondoltam hogy így kiabálja velem. A lányom meg csak hallgat.
Nekem meg a pénz a vésztartalékomból lett kivéve, mert azt hittem hogy vissza kapom..
Ha nem írtatok róla papírt, akkor lehet, hogy el is lehet felejteni a pénzt. A tanulságot le kell szűrni.
Ilyen célra én nem is adtam volna, de hát eső után köpönyeg.
Elég pofátlan a kedves vej mindenesetre. Milyen unokáról beszél, mikor semmi köze a gyereknek hozzád?
sajnos van ilyen
tanulópénznek kicsit nagy volt az összeg, de nem nagyon tudsz mit csinálni
290.e ft -os telefont egy 13 éves gyereknek?
Ezt ugye te sem hitted el?
Párom szülei, rokonai, igen jó anyagi helyzetben vannak.
Még sem vesznek majd 3kilóért telefont egy gyereknek.
Ha el vered (már ha nem ő ver el téged mert a fagyi vissza nyalhat)a lányod fog meg utállni.
Ha annyiba hagyod akkor meg röhög rajtad.
Nem szeretnék senkit uszítani a te döntédes .
Beszélj velük menj el hozzájuk személyesen stb elsőre azért indulatok nélkül.
Lehet lementek mimuszba és kellett a pénz nekik kajára stb gyerekre félt szégyellte el mondani ...
Vő gyerek dolgozik e, normális munka helyen stb???
Biztosan lessz meg oldás.
Mást nem részletekben oda adja.
Viszont ha beszélsz velük és a lányod hallgat, akkor 2 állás van!
-Vagy fenyiti a vő gyerek, vagy a csaj is benne van ebbe a hazugság sztoriba .
Biztos meg tudjátok beszélni
Mese hogy 300e ft -ot telefon kell egy kamasznak.
Menjen el a szülő maszekolni a munka helye után pluszban vagy vállaljon túl órát
(Hozzá teszem az én telefonom 260e ft indokolatlan még egy felnőttnek is)
Ajándékba kaptam és kiváncsi voltam annó az árára .
100kp le tétellel havi 10e ft törlesztőre kihozható.
Tehát azt szeretném szemléltetni hogy biztosan másra verte el a pénzt a srác :(
Amúgy amit feljebb írtak ez hogy papírt irjatok.
Oké hogy nem írtatok de ,ha írtok azt ügyvéd elött kell.
Az 30-40.000ft munka dijjal levesz +2tanu kell
Utána ha nem fizet polgári per
Így vásároltam hétvégi telket kb 15 éve
Vinnem kellett a havi rá írt összeget.
Többet adhattam de kevesebbet nem.
És utsó törlesztőnél újra mentünk az ügyvédhez a rendes adásvételit íratni mert elsőre csak egy elő szerződés volt.
Esetedben pénz kölcsön adási szerződés nem tudom létezik e
"mert azt hazudja, hogy csufoljak?"
Ha tényleg a gyerekre kellett, hidd el, ettől nevetségesebb ok miatt is képesek csúfolódni, hagyjuk már...
menj el a férjeddel, élettársaddal a vejedhez és kérdezzétek meg, hogy mikor tudja vissza fizetni a kölcsönt.
Aztán ha nagyon bizonytalan választ kapsz a vejedtől akkor megéri bevonni a lányodat is az ügybe, hogy tudjon róla, hogy az anyját "megkárosította".
Aztán ha kiderül netalántán az, hogy a lányodat is azaz az élettársát is rendszeresen meglopja akkor fel kell jelentenetek a rendőrségen.
Azért van szükség a feljelentésre mert a kisgömböc nagy lesz előbb vagy utóbb és mindannyiótokat bajba fog sodorni ezzel a típusú mentalitással.
Remélem nem lesz elszenvedő a kislány annak, ha az apukája eltűnik az életéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!