Bántalmazó anya, mit tehetek?
Sziasztok! Lehet kicsit hosszú lesz a kérdésem de megoldást keresek, milyen jogi lépéseket tudok tenni az anyám ellen.
Jelenleg 21 éves vagyok, az egész gyerekkorom a szüleim veszekedéséről szólt, anyám mindig ivott, fater meg nem tudta elviselni ezt és ebből keveredett mindig a balhé, verekedés stb. Két évvel ezelőtt megcsaláson kapta anyám fatert, azóta áll a bál tulajdonképpen. Két éve folyamatosan zaklatja fatert, engem, a barátnőmet mindenkit. Nem egyszer fenyegetőzik azzal, hogy megöl engem, fatert, minden családtagot. Azóta is iszik minden nap, volt 3 hónapot elvonón (sikerült bejuttatni, mert drogot találtak a szervezetében) de nem használt. Amint kijött kezdte előről az egészet. Nem tudunk már mit tenni tulajdonképpen. A mai nap folyamán váratlanul beállított hozzánk.(a szülői házban lakunk barátnőmmel, fater a közeli városban lévő lakásában) Bejött fenyegetőzött, most is iszik, kiabál, tör, zúz, megütött stb. Felhívtam a rendőrséget azt mondták ha a bejelentett lakcíme ezen a címen van, akkor sajnos nem tudnak vele mit kezdeni, csak ha eldurvul a dolog. (50% os tulajdonjoga is van) Régebben késsel is fenyegetőzött felém, ha ez a mai nap folyamán is megtörténne akkor tudják csak elvinni.
Ha esetleg elmegy milyen jogi lépéseket tudok tenni én, vagy esetleg fater hogy ez ne történhessen meg mégegyszer? Távoltartási? Bármi ötletet elfogadok. Kicsit összeszedetlenül írtam le, mert nagyon sok dolog kavarog a fejemben. Köszönöm előre is.
Tied a másik 50%?
Ha nem, költözz el.
Ezt amugy en se ertem. Ilyen borzaszto korulmenyek kozott nottel fel es eszedbe nem jutott jo messzire futni anyad elol.
Miert nem?
Elso dolgom lett volna. Pontosabban volt is, fele ennyi gondom-bajom volt, de erettsegi utan azonnal leleptem, mert ennyit se birtam mar ki otthon.
Rendorseg szarik bele, “amig ver nem folyik”, es ugye tulajdonos is, igazabol joga van meg ott lakni is, ha ugy tartja kedve. Nem tudom a haz fele a tied-e, de en akkor is mennek, ha az enyem lenne. Eladni igy nyilvan nem lehet, abba gondolom nem menne bele, szoval itt nincs mas megoldas, csak a koltozes.
Rövid távú megoldásként azt javasolnám, hogy a további problémák elkerülése, és a személyes biztonságod érdekében azonnal költözz el.
Lehet ez végleges megoldás is!
Ingatlanról is írsz ami ha nagy értékű befolyásoló tényező lehet számodra.
Nem derül ki, hogy mennyire kötődsz a lakhelyedhez, ismerőseidhez.
Jogi megoldást szeretné? Az általad leírtak alapján jó néhány jogsérelem ért gyerekkorod óta. Amennyiben anyagi helyzeted megengedi keress egy ügyvédet. Ingyenes jogsegélyre is van lehetőséged. Böngészőben találsz megfelelőt biztosan.
Kedves Kérdező!
Megannyi helyes meglátást olvashattál, s mind ugyanarról szól.
Viszont... nem tudni további részleteket, hogy például van-e önálló kereseted ahhoz, hogy például albérletbe, vagy valakihez elköltözz. Ha egyszer ilyen feszült a légkör otthon.
Meg... mit jelent az: "ha esetleg elmegy..." 🤔 Ki megy el?
Te menj el egy tapasztalt ügyvédhez. És tőle kérj tanácsot. Ez lenne talàn a legjobb, amit megtehetsz.
Ha nincs rá pénzed, akkor keress rá... találni fogsz megoldást.
Az ERŐ legyen veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!