Milyen együttélési szabályokat hoznátok ebben az estben?
Én a feleséged szemszögéből nézem az egészet. Ha veletek fog élni após, a minimum az, hogy nem piál, cigizik, rendet tart maga után, külön kiemelném, hogy a wc-t tisztán hagyja maga után (ez nem nagyon szokott menni idősebb férfiaknak), nem kapcsolgatja el a tv-t, rádiót megkérdezés nélkül.
A rezsi részét állja, az ételeket megveszi magának. Megkérdezés nélkül a mi ételünkbe nem eszik bele, nem használja el az alapanyagainkat. Ha amúgy főztök, akkor megbeszélés szerint lehet neki is főzni (részarányos költséget vállalva), de ha elkezd fintorogni, beszólogatni, hogy ez így nem finom és úgy van pocsékul elkészítve, meg hogy ezt mi ám másként szoktuk csinálni, akkor befejezve a közös kondérból evés. Rendel magának vagy elkezd főzni, de ezt nem csináljuk azzal aki a munkából hazatérve még meleg ebédet is tesz a család elé.
Az alvás-felkelés-fürdés időket is érdemes lenne tisztázni, mindkét fél számára jobb, ha előre megegyeztek ezekben. Pl. hajnalban lehet, ő már felkelne és hallgatná a rádiót vagy tévézne, ti pedig még aludnátok. Vagy pont fordítva, ti éjfélkor mentek fürdeni, őt már akkor zavarják a hangok.
A mosás igazából akkor problémás, ha a személyi higiéniája nincs rendben, ezt te tudod. Ha gondok vannak akkor érdemesebb külön mosni.
A feleséged helyében én itt mondanám azt, hogy oké, akkor én megyek külön.
Miért? Mert 1000%, hogy az összes házimunkát az ő nyakába varrjátok majd, főleg, az apád, hogyha olyan típus, akit "ki kell szolgálni".
Az meg külön szép, hogy úgy akarod odavenni, hogy kicsit sem szívelitek egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!