Hogyan magyarázzam el a fiamnak, hogy mi sajnos nem tudunk megengedni magunknak méregdrága nyaralásokat és luxuscikkeket?
Szerintem ezt nem tudjátok elfogadtatni vele, max annyit érhettek el, hogy nektek nem fogja mondani és magába fojtja.
Én gimibe voltam hasonló helyzetben, a szüleimet sose szidtam miatta, de nagyon sokat sírtam, mert úgy éreztem, hogy kevesebbet érek, mint a többiek és az egész életem csak egy szenvedés, ahol mindig a többszörösét kell teljesítenem, mint a körülöttem lévőknek és akkor sem fogom soha azt az életszínvonalat elérni, mint ők. Én nem féltékeny voltam, hanem csak én is szerettem volna, ha ugyanazok a lehetőségim vannak, mint nekik. Egyetemen már nem volt ekkora a szakadék a társaságomban, így valamennyire kijöttem ebből a depresszióból, de szerintem örökre nyomot hagyott bennem az a pár év, mikor nap, mint nap éreztette velem az élet, hogy én alsóbb rendű vagyok. Az a durva, hogy én voltam ott mindig az osztályelső, de nem mertem elmenni az osztálytalálkozóra, mert borzalmasan szégyelem magam, hogy huszon évesen nincs semmim, pedig annyit küzdöttem, mások meg a saját lakásukban, házukban laknak és a gyereket tervezik...
"Bunkó, flegma velünk és mindig tudatja velünk, hogy utál minket."
Az anyagiaktól függetlenül nagyon el van cseszve a nevelése.
Nem "elmagyarázni" kell, hanem leültetni és határozottan megmondani neki, hogy nem, nekünk nem telik ilyesmire és befejezheti az értelmetlen követelőzést.
Majd felnőttként arra költ a pénzéből, amire akar, de a miénket ne ő ossza be.
Ilyen korban nagyon nehéz ezt megértetni egy gyerekkel... vagy előbb kellett volna elkezdeni a hozzászoktatást a gondolathoz, és előbb bevonni a pénzügyekbe, vagy esetleg elköltözni egy kevésbé procc környékre.
Azt tudnám csak javasolni még, hogy többször üljetek le ezt megbeszélni, és tényleg nagyon részletesen és nagyon pontosan beszéljétek meg. Nemcsak azt, hogy "bocs, erre nem telik", hanem igenis belemenni a részletekbe, hogy ez egy gazdag környék, ezért a suliba nálad gazdagabb gyerekek járnak, lehet mutatni statisztikát arról, hogy más környékek mennyire kevésbé tehetősek, hol álltok az átlagkeresetekhez képest stb., hány óra munkáért menni pénzt kaptok, mire költötök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!