Miért támogatja mindenben annyira a családom a nővéremet?
Mi is a szülôk bûne? Hogy örülnek nôvére sikereinek, és büszkék rá? Biztos a kérdezô sikereinek is örülnének, de ha eddig még nem mutatott fel semmit, akkor hogyan? Azért ne örüljenek a nôvére sikereinek, nehogy a húgának kisebbségi komplexusa legyen? Azt meg miért kell kihangsúlyozni, hogy "nem is mindig" teszel tönkre dolgokat? Ezek szerint volt, ami tönkrement, ezért óvatosabbak veled.
Amúgy is az elsô gyerekkel a szülôknek is minden az elsô, elsô ballagás, elsô egyetem, elsô különköltözés, elsô vôjelölt bemutatása, és ha ilyen ütemben halad, elsô unoka. Az elsô mindig nagyobb felhajtással jár, nem azért, mert nagyobb öröm, hanem mert a szülôknek is új a helyzet, ezért rápörögnek, mert igyekeznek megfelelni. A másodiknál már van egy elképzelésük, hogy is megy ez, ezért kevésbé lesz téma otthon. Attól még örülhetnek neki ugyanúgy.
Kíváncsi lennek a csalad zobbi tagja mit irna ide nevtelenul..
De amugy minden bantas nélkül, abbol is érződik h nincs igazad, amit te irtal. Probalj meg belegondolni miert van ez igy. Nem vagy mar gyerek. Meg ha ugy is erzed h igazságtalan, valószínűleg van alapja .
Szerintem fogadd el hogy te más vagy mint a nővéred. Sajnos a szüleid ezt nem tudják értékelni. Vannak emberek akik olyanok mint ő, sikeres, jó munka, jó pasi, olyan "könnyű" nekik minden. Mások pedig küszködnek mert "mindent tönkretesznek" nem tudják mit akarnak, nem népszerűek a társaságban stb.
Te ilyen vagy, jobb ha elfogadod és nem arra vágyakozol hogy olyan legyél mint a nővéred, mert olyan sosem leszel. Te egy külön ember vagy, más személyiség. Nem az árnyékában kellene élned. Ha ezt a szüleid nem tudják megérteni, akkor jobb ha a saját utadra lépsz és külön költözöl. Nem baj ha nincs sztár melód, szuper pasid és unokát sem gyártasz 3 éven belül...
3.te mégis honnan veszel ilyeneket? Egy szóval nrm írta a kérdező.
Kérdező, ahogy már írták magadnak felelj meg ne anyádéknak. Mindig ilyenek voltak a nővéreddel vagy csak most? Ja és eszedbe ne jusson azért szülni, mert anyád unokázni akar.
Dettó nálam is ugyan ez a helyzet kis gyerek korom óta csak a nővérem létezik!
mekerdeztem anyámat miért, nem volt válasz mondtam neki innentől fogva foglalkozzanak vele engem felejtsenek el így is lett !
Amiket a nővéredről írtál, azok közül mi az, ami nem támogatandó? Az elvégzett egyetemi képzés, a jó párkapcsolat egy kedves emberrel, a rendes munka, vagy a jó kaja? Melyik a gáz, melyik az, amire húzni kéne a szánkat? Vagy a szüleidnek elégedetlennek kéne lenniük a szinkrontolmácsi munkával, zsigerből rühellni a pasit, és azt mondani, szart főzött?
Havi 2-3 látogatás sok? Mégis hányszor mehetnek? Évente egyszer? A heti 2-3 az sok lenne, de a havonta ennyi az teljesen rendben van.
Ha nem mindig teszel tönkre kölcsönkapott dolgokat, de időnként azért igen, akkor ne csodálkozz, hogy féltik a kocsit.
Ha folyton, apropó nélkül is áradoznak a nővéredről, az tényleg zavaró, a hasonlítgatás, példálózás pedig tényleg rosszulesik, és egyébként tényleg hiba is. De gondold át, hogy valóban van-e bajod a nővéreddel, valóban rá nem kéne-e büszkének lenni, mert szerintem nem ezzel van gondod. Te nem kapsz meg valami figyelmet, érzelmi gondoskodást, amire szükséged lenne, de ez a nővéredtől független. Valószínűleg ugyanúgy nem kapnád meg akkor sem, ha ő nem lenne. Úgy írsz róla, mintha tehetne a problémádról, pedig nem.
Ne rá vetítsd ki, ne hidd azt, hogy miatta vagy hanyagolva, ne rá neheztelj emiatt. Nem ő tehet róla, hogy feléd nem mutatnak kellő elfogadást a szüleid, és ellene sem tud tenni semmit, nem mehet önként csövesnek, hogy te legyél a bezzeg-gyerek.
Gondold át, mit szeretnél hallani a szüleidtől. Mi esne jól, mi hiányzik? Mit mondjanak neked, mit tegyenek másképp? Vagy mi az, amit magadra vonatkozóan fáj hallani, mégis burkoltan vagy nyíltan megkapod? És hogyan érhetnéd el, hogy kimutassák feléd azt a szeretetet, megbecsülést, elfogadást, amire vágysz? Lehet, hogy csak hallanod kell, hogy bár szeretnének téged is jó kapcsolatban, jó munkával látni, de ez nem a szeretetük feltétele, és most is szeretnek. Talán beszélgethetnél is velük erről, és elmondhatnád hogy rosszul érzed magad, de nem azért mert szeretni merészelik a nővéredet, hanem azért, mert úgy érzékeled, mintha téged nem szeretnének igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!