Miért erőlteti apám a munkát?
"Miért, ti örömmel dolgoznatok úgy, hogy kb tele van apátok pénzel?"
Az ember sosem dolgozik örömmel, de belehalni sem fogsz egy kis diákmunkába. Nehogy apád elzárja a pénzcsapot.
Szerintem egyikőtöknek sincs igaza. Téged láthatóan csak az érdekel, hogy bulizni tudjál még pár évig más pénzén. Hogy "jól tanultál" gimnáziumban, az semmit nem jelent a felsőoktatásban, és főleg az elején nagyon keményen oda kell tenni magát az embernek, ha jó szakember akar lenni, és nem csak egy papírt szerezni. Ha már az első félév legelején a "diákélet" a legfontosabb, az teljesen komolytalan.
Másrészt értem én, hogy apád keményen dolgozó, a maga erejéből boldoguló embert akar belőled faragni, de valódi szakember nem a diákmunkától leszel. Az az idő, ami elmegy ilyen tevékenységre, az egyetemtől, illetve a plusz szakmai erőfeszítéstől térít el (pl. TDK és hasonlók). Ha valaki rá van szorulva, mert nincs megfelelő háttere, akkor nyilván nincs más lehetőség (és a személyiségfejlődés szempontjából egyáltalán nem lebecsülendő egy ilyen élettapasztalat), de akit tud támogatni a családja, az ideális esetben ezt a helyzetet kihasználja a minél sokoldalúbb és alaposabb szakmai képzésre.
Ok, holnap vár titeket a meló
Bye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!