Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom már, ti is megtettét...

Nem bírom már, ti is megtettétek volna?

Figyelt kérdés
Apám egy nagyon rossz ember. 63 éves már, és eléggé levan ragadva a Krisztus előtti időkben, mikor a gyereknek kuss volt a neve, és ha hülyeségeket is beszél a szülő, akkor is bólogatni kell neki. Állandóan bunkó, nem csak velem, anyámmal is. Volt mostanában egy nagyon nagy balhé, amit ő provokált ki. Vacsoráztunk a családdal, és meglett hívva pár rokon, körülbelül 20-an voltunk. Majd elkezdte szokásosan osztani az észt piásan, beszélgettek rengeteg dologról, amikhez én nem szoktam hozzászólni, mert állandóan beszól, hogy én mi jogon merek akármit is hozzászólni a felnőttek témáiba, nekem a focipályán a helyem meg a számítógép előtt, 22 évesen én még gyerek vagyok és fogjam be, mert semmit nem tudok az életről. Kb ugyan ez volt akkor is. Nagybátyám felhozott egy témát, én meg válaszoltam (mindenki egyet értett velem), de ő belém állt, hogy minek okoskodok én, még "kölök" vagyok. Majd nem bírtam tovább, meguntam az állandó terrorizálást és megmondtam neki, hogy ha ő olyan kva okos lenne, mint amilyennek hiszi magát, akkor nem inná magát minden héten hulla részegre, meg nem utálná kb az összes ismerőse a személye miatt, na meg hogyha lenne egy kis esze rájönne arra, hogy nem a kor miatt lesz az embernek esze. Majd miután elmondtam, felállt, és a vendégek előtt elkezdett ütni, amit nem hagytam. Felálltam és visszaütöttem neki jó párszor. Nagy balhé volt utána, ki akart dobni, meg ilyenek. Tönkretette ismét az estét. Az anyja, mamám meg azóta szid, hogy miért nem viseltem el a pofonokat, miért ütöttem vissza, mert ez így van rendjén, ő is sokszor kapott és el kellett viselnie. Nem értem ezt. Mit tudnék tenni, hogy ez megsznjön? 3 évig sajnos még elköltözni nem tudok, mert egyetemre járok még.

2022. szept. 21. 15:27
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
36%

Mondjuk belém több kultúra szorult, és nem alacsonyodom le a szintjére. 🤷‍♀️ Te semmivel sem vagy jobb apádnál.

Ha ennyire rossz, akkor már rég össze kellett volna szedned magad.. Az egyetem nem kifogás.

Én sem szeretem az olyanokat, akik szídják a szüleiket, de otthon verik a seggüket, és mindent a szülő áll.

2022. szept. 21. 20:41
 22/31 anonim ***** válasza:
72%
Undorító, hogy még vannak, akik egy ilyen mocsadék, bántalmazó patkány selejtet védenek, mint ez. Pfejj...
2022. szept. 21. 21:41
 23/31 Darius- ***** válasza:
29%
Jól tetted, hogy visszaütöttél. Meg is kellett volna verned, hogy ne jusson eszébe majd megint.
2022. szept. 21. 23:44
 24/31 Darius- ***** válasza:
100%
Olvasva a kommenteket az nem jogosít fel erőszakra valakit, hogy eltart egy mar nem gyerek családtagot.
2022. szept. 21. 23:50
 25/31 anonim ***** válasza:
84%
Nagykorú vagy, el tudsz költözni. Diakhitel, munka és q probléma megoldva.
2022. szept. 22. 06:18
 26/31 anonim ***** válasza:
58%

Akik a kérdező viselkedését méltatták, nem is írták azt h az apja joggal ütötte meg.

"Felálltam és visszaütöttem neki jó párszor."

A jó párszoron van a hangsúly.

Minek? Egy idős ittas pasit?

2022. szept. 22. 06:33
 27/31 anonim ***** válasza:
70%
Az, ha apád menüt téged, őt minősíti. Az, hogy te vissza adod, téged. Értelmes ember felállás volna és ott hagyja. Nem vagy jobb nála. Sőt, tulajdonképpen rosszabb vagy, hiszen utálod, megveted, teljes joggal, érthetően, de ennek ellenére azért csak otthon laksz vele, csak eltartatod magad vele.
2022. szept. 22. 06:43
 28/31 anonim ***** válasza:
80%
Aki azt mondja, hogy a kérdező a hibás, mert hogy megalázta 20 ember előtt az apját, az nem gondol arra, hogy ELŐBB az apja alázta meg a 20 ember előtt azzal, hogy lehurrogta, lekölkezte, stb.? Szakadjunk már el attól, hogy azért, mert valaki idősebb, automatikusan több joggal, tudással, kompetenciával rendelkezik, mert ez már rég nem igaz. 22 évesen igenis lehet véleménye a világról, sőt, bizonyos területeken igenis több tudással, tapasztalattal rendelkezhet, mint az apja, tehát azért leugatni, mert úgy érzi, hogy az apjaként ezt bármikor, bármeddig megteheti, nem vall értelmes, intelligens emberre. A másik meg, hogy ha ez zavarja, ne tartassa el magát az apjával... itt azért képben van az anyuka is. Aki lehet, hogy szívesen támogatja a gyerekét amíg tanul, és az a ház feltehetően az anyukáé is, aki a saját fizuját költi a gyerekére. Nem valószínű, hogy az alkesz apuka fizetése megy a gyerekre, tapasztalatom szerint az sokkal inkább piára fordítódik. Amúgy meg az, hogy valaki idősebb és az apja, nem jogosítja fel arra, hogy ütlegelje a felnőtt gyerekét, akinek pedig nem kötelessége azt némán tűrni, igenis védje meg magát. Ha apuka csak az erőszak nyelvén ért, akkor nyilván vele sem lehet másként bánni, hiszen a szép szóból nem ért. Nem tartom helyesnek a verekedést, de ha nekem esnek, hát én sem hagyom magam. Egyébként meg a sok otthon elnyomott, meghunyászkodásra nevelt emberből lesz a sok szerencsétlen, önérvényesítésre képtelen szolgalélek, akit simán terrorizálhat a főnöke, a kollégái, mert képtelen kiállni magáért, hiszen úgy nevelték. Véletlenül sem szeretnék átmenni politikába, de ezért tart itt ez az ország. Sok szerencsétlen birka, aki csak tűr, tűr, a fejére is sz.hatnak, mert abban szocializálódott, hogy kuss a neve.
2022. szept. 22. 12:56
 29/31 anonim ***** válasza:
27%

Szülöt megütni a világon a legundorítobb

Ott kelett volna hagynod és kimenni

Ocsmány dolog az alkoholízmus de ne te legyél a bírája ha nyíltan leirod még 3évig rá vagy utalva.

Az élettapasztalat a hosszú idök alatt tapasztalt megélt dolgokból ered.(Talán 63év alatt nagyobb mint huszon pár évesen)Nem az egyetemen tanítják.

Furcsa manapság a nyul viszi a puskát.Megbocsás ha olyan fenemód mindent jobban tudtok mégis miért nem találja ki a mai fiatal hogy kell önnálósodni?

Miért ácsingózik a legtöbbje a szülök péntárcájára vagyonára.(Mamahotel)

Nem csak hatalmas egóval kell rendelkezni meg kell mutatni mit tud letenni az asztalra ez a fiatal.

Én soha nem iszom egy kortyot sem de az biztos hogy én ezek után ajtót mutattam volna neked.Nem hogy még évekig finanszírozzalak.

Tudod szülő az szülő még akkor is ha 100 diplomád lessz

Mivel nem a te erödből lenne mert a te nagyon okos fejed még ennek az eléréséhez kevés amít valamilyen szinten itt bevallasz Így végtelen tisztelet jár.Tiszteletből ha nem értünk egyett a szülővel akkor is hallgatunk.Föleg kezet nem emelünk rá.

Most majd tudom a korodbéli nagyon okos emberek azt mondják nem én kértem magamat erre a világra

Erre csak annyi a válasz talan mi is azt hittük a mi értékrendünkbe nöttök fel!

2022. szept. 23. 10:23
 30/31 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem meg gyereket megütni, meg terrorizálni a világon a legundorítóbb.
2022. szept. 23. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!