Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom már, ti is megtettét...

Nem bírom már, ti is megtettétek volna?

Figyelt kérdés
Apám egy nagyon rossz ember. 63 éves már, és eléggé levan ragadva a Krisztus előtti időkben, mikor a gyereknek kuss volt a neve, és ha hülyeségeket is beszél a szülő, akkor is bólogatni kell neki. Állandóan bunkó, nem csak velem, anyámmal is. Volt mostanában egy nagyon nagy balhé, amit ő provokált ki. Vacsoráztunk a családdal, és meglett hívva pár rokon, körülbelül 20-an voltunk. Majd elkezdte szokásosan osztani az észt piásan, beszélgettek rengeteg dologról, amikhez én nem szoktam hozzászólni, mert állandóan beszól, hogy én mi jogon merek akármit is hozzászólni a felnőttek témáiba, nekem a focipályán a helyem meg a számítógép előtt, 22 évesen én még gyerek vagyok és fogjam be, mert semmit nem tudok az életről. Kb ugyan ez volt akkor is. Nagybátyám felhozott egy témát, én meg válaszoltam (mindenki egyet értett velem), de ő belém állt, hogy minek okoskodok én, még "kölök" vagyok. Majd nem bírtam tovább, meguntam az állandó terrorizálást és megmondtam neki, hogy ha ő olyan kva okos lenne, mint amilyennek hiszi magát, akkor nem inná magát minden héten hulla részegre, meg nem utálná kb az összes ismerőse a személye miatt, na meg hogyha lenne egy kis esze rájönne arra, hogy nem a kor miatt lesz az embernek esze. Majd miután elmondtam, felállt, és a vendégek előtt elkezdett ütni, amit nem hagytam. Felálltam és visszaütöttem neki jó párszor. Nagy balhé volt utána, ki akart dobni, meg ilyenek. Tönkretette ismét az estét. Az anyja, mamám meg azóta szid, hogy miért nem viseltem el a pofonokat, miért ütöttem vissza, mert ez így van rendjén, ő is sokszor kapott és el kellett viselnie. Nem értem ezt. Mit tudnék tenni, hogy ez megsznjön? 3 évig sajnos még elköltözni nem tudok, mert egyetemre járok még.

2022. szept. 21. 15:27
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
22%
Tök mindegy, minden ember, az én szememben az se jobb, aki felnőttként köpködi az apját, de azért a pénze jól jön.
2022. szept. 21. 16:37
 12/31 anonim ***** válasza:
60%
Ha annyira xar lenne a helyzeted, egyetem mellett is elköltözhetnél. Sajnáltasd csak magad.
2022. szept. 21. 16:38
 13/31 anonim ***** válasza:
23%
A szokásos napi kamukérdés, de azért kicsit le vagyok döbbenve a kommenteken. Ha valaki ilyen helyzetben van (tényleg, és nem csak kamuból) akkor az ha teheti, verje meg ahogy tudja, adja vissza a veréseket. És költözzön el, amilyen hamar csak tud, nem otthon maradni 22 évesen boxzsáknak.
2022. szept. 21. 16:49
 14/31 anonim ***** válasza:
33%

Én is azokkal értek egyet, hogy az sincs rendben, hogy még 3 évig kell a pénze. Felnőtt vagy, ha annyira rossz otthon, akkor költözz el! Egyetem mellett is lehet dolgozni (valamennyit), ott a nyári munka, van diákhitel (nem a legjobb, de az is egy lehetőség, ha más nincs), vehetsz ki szobát stb.

De te nem csinálsz semmit, csak apádat szapulod. Neki sincs igaza, de neked sem. Megérdemlitek egymást. Én nem csak mondtam volna, hogy takarodj!

2022. szept. 21. 17:07
 15/31 anonim ***** válasza:
30%

Azért van különbség aközött, hogy kiosztotta volna amiatt, hogy apám ne ugass le, látod, hogy a többieket érdekli a véleményem - és aközött, hogy az élete összes hibáját a fejére olvassa dühében. Az előbbi jogos, az utóbbi a család előtti megalázás kategória.

És igen, mivel agresszív dinoszaurusz, akkor lehet, hogy az elsőért is nekiment volna a kérdezőnek (mondván kölyöknek kuss a neve), de akkor lehet, hogy a családtagok is másképp reagáltak volna.

Nem mondom, hogy nincs igaza a kérdezőnek, mert igaza van, de azért ő is túlzásba esett.

2022. szept. 21. 17:13
 16/31 anonim ***** válasza:
14%
Igen, vagy ha otthon eltartjak akkor viselje el már el,hogy legyerekezik. Átléptel egy határt, apádat nyilvánosan megszegyenitetted. Ezután megis mire szamitottal? Nem vagy elég eszes különben nem állnal le egy részeggel vitatkozni. Milyen jogon várod el ezek után, hogy eltartson?
2022. szept. 21. 17:16
 17/31 anonim ***** válasza:
55%
Jól tetted, egy ilyen utolsó patkány megérdemli a nyilvános megszégyenítést. Te viszont oldd meg a költözést (kollégium, társbérlet, diákmunka, diákhitel, akármi) - aki akar, az tud.
2022. szept. 21. 17:39
 18/31 020310192051759397 ***** válasza:
79%

Próbálj meg keressni az egyetemedhez közeli kollégiumot és költözz be. Más így hirtelen nem jutott eszembe.

Nagyon együtt érzek veled.

2022. szept. 21. 17:46
 19/31 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem undorítóan viselkedtél.

Felnőttnek tartod magad, de amellett h anyádék tartanak el, még helyénvaló módon beszólni se tudtál apádnak. Csak ilyen fúj téged senki sem szeret stílusig jutottál.

Elkezd ütni, majd Te egy 63 éves részeget, nem tudsz levinni a földre és otthagyni?

Cicaharcolsz vele?

Hát ez rohadt szánalmas.

Egyikőtök se jobb a másiknál.

Na meg a társaság is undorító h ezt szó nélkül végignézték

2022. szept. 21. 18:55
 20/31 anonim ***** válasza:
80%

Ez nem azon múlik, hogy megtettük-e volna. Ez benned gyűlt, gyűlt, gyűlt és gyűlt - sok éve gyűlt, és az a pillanat lett az, amikor a gát átszakadt, és mondtad. Az ember tűr, de örökké nem lehet. Illetve régen lehet, de akkor gondolom, ha máshova nézett is talált ékes példát, hogy ott sem megy ez másképp, míg most már ez nem megszokott jelenség, hogy az ember csak eltűrje az örökkévalóságig, mert a gyereknek kuss a neve a felnőttek között. Feltétlen tisztelet idegennek és szülőnek sem jár, ha a másik fél bunkó, alázó. Mert hát, azt a szülők vállalják, hogy a gyerekkel együtt bizonyos költségek is járnak. Az már nem elvárás, hogy a gyereknek mindenből márkás kell, de az igen, hogy legyen mit ennie, felvennie, és néhány játéka hadd legyen. Kettővel felettünk a szülő azért kis ku*vázta a saját 12 éves lányát, mert hogy ki van nyalva a pi**ája a kisasszonynak (az anya szó szerint luxusnak nevezte a melegvizet és a villanyt, egyébként mindkét szülő részeges, és a pasi csak néha-néha dolgozik valamit, azt is valszeg elissza...). Én biztos nem tapsolok meg senkit azért, amiért szexuális életet élt, aztán a foganatot úgy döntöttek (ők!!!), hogy megtartják és felnevelik.

Nem a legjobb időre esett, és így tényleg a te provokációdnak tűnik a nagyobb kirohanásra, de ő volt az, aki felállt és neked ment. Az meg, ha nem tetszik neki, hogy azt mondod, részegre issza magát, ne csinálja, és nem lesz felsorolható. Ő kezdte először otthon, és nem egyszer, nem kétszer, nem háromszor. Most ért be a gyümölcse.

2022. szept. 21. 19:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!