Csak szerintem bizarr ez?

Figyelt kérdés

Már jó pár éve elköltöztem a szüleimtől. Anyukámmal tartottam a kapcsolatot online. Időközben eljegyzett barátom és összeházasodtunk, vettünk 2 kocsit, elindítottam a vállalkozásomat, férjem vezető lett. Szóval minden szépen haladt az életünkben. Anyukámékat meg akartuk látogatni, aztán csak pislogtunk, hogy nem kíváncsiak ránk. Meg, hogy írassam át a lakcímet. Folytattuk a beszélgetést online. Mondtuk nekik, hogy venni fogunk saját lakást, és az volt a válasz, hogy jajj nem tudnátok férjed szüleinél lakni??? Wtf? Szóval gondolom nem hiszik el, hogy van rá pénzünk.

Na, aztán tesóm ledoktorált, és gratuláltam neki. Onnantól kezdve tiltott anyukám. Xd

Nem nagyon értem mi értelme a tiltásnak, mi változik akkor az életünkben. Ha annyira irigy lennék tesómra meg minden, akkor nem azon múlik, hogy tilt-e anyukám vagy sem, hisz kiderült a doktorija. Minden esetre kíváncsi lennék, hogy mi járhat a fejükben. Hogy férjes asszonyként saját lakással hazaköltözöm, vagy mi? Anyukaként úgy akarja leélni az életét, hogy egyik gyerekére nem kíváncsi? Bizarr minden esetre és nem áll össze a kép, hogy a tiltással mi volt a cél. Egyébként nővérem eléggé manipulálja őket, lehet miatta tiltott le. De neki se értem mi a célja vele. Kb. Arra lehet gondolni, hogy az örökséget magának akarja.

2022. szept. 20. 04:59
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
92%
Nem íratod át a lakcímet, mert akkor nem kapsz albérletet? De hát saját lakásotok/házatok van, nem?
2022. szept. 20. 08:17
 12/37 anonim ***** válasza:
95%
Online tartottad a kapcsolatot. Az mit jelent? Hogy szülinapra meg karácsonyra küldtél egy-egy üzenetet? Hosszú éveken át nem voltál képes személyesen meglátogatni a családodat és csodálkozol, hogy nem kíváncsiak rád? De persze, biztos a tesód az oka...
2022. szept. 20. 08:35
 13/37 anonim ***** válasza:
86%

Nem kell lennie semmi sumákolásnak ebben a sztoriban. Az az igazság, hogy a kérdezőt nem szereti az anyja, nem kíváncsi rá.

Nálunk is hasonló volt a helyzet, sosem voltunk túl jóban anyámmal, míg a városban laktam csak-csak talákoztunk, de miután külföldre költöztünk teljesen elhalt a dolog, amikor hazalátogattunk évi 2-3 alkalommal, mindig elmentünk hozzájuk, de egyébként semmi kommunikáció nem volt már a, végén, ha én nem írtam, nem telefonáltam, akkor nem is beszéltünk, ők egyáltalán nem kerestek.

Aztán meguntam a dolgot, nem kerestem öket én sem többé és ennyi, azóta nem tudunk egymásról, a gyerekeimet nem is ismerik.

2022. szept. 20. 09:26
 14/37 anonim ***** válasza:
41%
Ott a baj,hogy mióta elköltöztek online tartod velük a kapcsolatot.
2022. szept. 20. 09:27
 15/37 anonim ***** válasza:
90%

"De miért csak online tartottad a kapcsolatot anyukáddal?? Nem is látogattad meg (mondjuk 2-3 hetente)"

Hát ne haragudjatok, de ezek szerinte anyukát sem érdekelte annyira a gyereke, hogy akár csak egyszer meglátogassa...

2022. szept. 20. 09:33
 16/37 anonim ***** válasza:
93%

8: nekem is erősen hiányosnak tűnik a sztori.....

Mintha minden második mondat kimaradt volna, főleg az előzményekből.

2022. szept. 20. 09:48
 17/37 anonim ***** válasza:
60%
Picit furcsa egy helyzet.
2022. szept. 20. 10:00
 18/37 wartburg353s ***** válasza:
91%
Gondolom, van oka annak, hogy jópár éve elköltöztél, és azóta CSAK anyukáddal tartod a kapcsolatot, és CSAK online. Ha ezt az okot, ezt a régi sérelmet nem tudtátok megoldani, akkor most már annyi terhet hordoz a kapcsolatotok, hogy nagyon nehéz normálisan viszonyulni a másikhoz.
2022. szept. 20. 10:41
 19/37 anonim ***** válasza:
92%
Én évekre megszakítottam a szüleimmel a kapcsolatot (más családtagom nincs is). Később megkerestem őket. Az idő és a távolság sokat javított a kapcsolatunkon. Elengedtem a traumákat, elengedtük a neheztelést. Persze soha nem leszünk egy idilli család, de mindenképp jót tett ez a majdnem 2 év. Ez már rég volt. Akkor 17 voltam. Most 29. Most már szoktunk beszélni (inkább csak személyesen, mikor amikor egyébként is segítek a ház körül). Néha a találkozás előhozza a rossz emlékeket, de nekik sincs senkijük. Valamennyire szükségük van rám. Ha lenne tesóm aki jóban van velük, valószínű most sem találkoznánk 1-2 havonta. Max Karácsonykor.
2022. szept. 20. 11:12
 20/37 anonim ***** válasza:
90%
20 vagyok: Még hozzátenném hogy 27 éves egyedülálló még nem is teljesen férfiként szakítottam meg a kapcsolatot. Az lehet hogy túl kemény út volt. Neked viszont férjed van és otthonod. A lehetőség adott. Tényleg nehéz elmagyarázni milyen rengeteget segít a hasonló szünet a lelki egyensúlyban és rossz emberi kapcsolatok helyreállításában. Sok problémás barátommal is csináltam hasonlót. Mindig bevált. Pár év alatt lecsillapodnak a kedélyek, mát másképp látja mindkét fél a dolgokat, sokat változunk. Ami utána jön az szinte egy újrakezdés.
2022. szept. 20. 11:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!