Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez tényleg ekkora baj volt?

Ez tényleg ekkora baj volt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17/F vagyok, a szüleimmel és a nővéremmel élek. Alapjáraton jól megvagyunk, tegnap volt a születésnapom, amire anyám minden évben árnyékot vet a következővel:

Kb. 10 éves lehettem, amikor a szüleink a születésnapomon meglepetés gyanánt nővéremmel elvittek minket az Operaházba, ahol az elmondás alapján a királyi páholyból néztük a Diótörő balettet. Számomra kínszenvedés volt, dögunalom, főleg úgy hogy lézerharcozásra vágytam, a szüleink meg mindig azt mondták, hogy meggondolják, elkezdtem reménykedni, aztán ezt kaptam Azóta sem tudtam megszeretni a színházat...

Anyám legalább kéthavonta felemlegeti, hogy mennyire jó ajándék volt a színház, más gyerek hogy ujjongott volna, stb. stb. A születésnapomon mindig megemlíti. Én mindig azt válaszolom, hogy igen, ujjjongtam, de amikor vége lett az előadásnak, és hogy korhoz illő programot kell szervezni egy gyereknek, mégis mit várt...

2022. szept. 19. 18:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Én valószínűleg elaludtam volna,nem irigyelek,màst nem kaptál??esetleg tortát?utólag boldog szülinapot
2022. szept. 19. 18:46
 2/13 mantis religiosa ***** válasza:
84%
Hasonló szituk szinte mindenkivel történtek gyerekkorban. Ha még mindig nem tudtál túllépni rajta, keress fel egy szakembert, ne hagyd, hogy tönkrezegye az életed!!!
2022. szept. 19. 18:47
 3/13 mantis religiosa ***** válasza:
100%
Ja és igen. Boldog születésnapot!
2022. szept. 19. 18:48
 4/13 anonim ***** válasza:
22%
Az egyedüli probléma a történetben, hogy az operában nincs királyi páholyból
2022. szept. 19. 18:57
 5/13 anonim ***** válasza:
97%

Anyukád alapvetően nem akart rosszat neked, csak annyira szűklátókörű, hogy nem képes felfogni, hogy nem mindenkinek ugyan azok a vágyai, és érdeklődési körei. Valószínűleg anyukádnak elképzelni sem lehet csodálatosabb dolgot, mint az operában nézni a balettet, ezért gondolta azt, hogy neked is tetszik.

Próbáltad már megmagyarázni neki, hogy téged ez amúgy rohadtul nem érdekel? Vagy erre sem nyitott?

2022. szept. 19. 19:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Atyaég... Engem kötéllel sem rángatnának el operába, pláne a szülinapomon. Én gyerekként sem szerettem az ilyen dolgokat, felnőttként is messzire kerülöm.

Hadd ne neked legyen bűntudatod, amiért olyanra vittek, amire egyértelmű volt, hogy nem vágysz. Egy dolog lenne, ha megpróbálkoztak a dologgal, hátha tetszik, DE miután kiderül, hogy basszus, ez neked nem tetszett (enyhén kifejezve), akkor nem kéri számon a kedves anyuka, hogy bezzeg másoknak. Nem más ment el, nem más szívott ott mit tudom én hány órát, hanem te.

21/l

2022. szept. 19. 19:18
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jókívánságokat!

Oh 1-es, mennyivel jobb lett volna ha elalszom közben! Álmodhattam volna a vágyott lézercsatáról :D :D Nem emlékszem, hogy kaptam-e utána tortát, csak arra, hogyrossz hangulatú volt a nap utána, mivel anyám neheztelt (neheztel) rám a történtek miatt.

Az túlzás, hogy tönkreteszi a sztori az életem, csak unom, hogy anyám felemlegeti a sztorit.

Hál Istennek azóta egyszer sem akart ilyesfélét.

2022. szept. 19. 19:45
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
Pedig mennyit megtakarítottak volna, ha vesznek pár ezresért egy kínai lézerkardot...
2022. szept. 19. 19:53
 9/13 anonim ***** válasza:
23%
Nem emlékszel hogy kaptál e tortát?a színház mellet csak kaptál valamit
2022. szept. 19. 19:58
 10/13 anonim ***** válasza:
83%
Ennyi évvel utána szerintem már jobb elfelejteni.
2022. szept. 19. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!