Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igaza van szüleimnek, hogy...

Igaza van szüleimnek, hogy naplopó lusta ember lettem?

Figyelt kérdés

Azt mondják szégyenlenek hogy ilyen lusta lettem. Van munkám, igaz ülőmunka de meg tudok élni belőle önállóan. Viszont az igaz hogy otthon nem vagyok hajlandó megkezdeni a második műszakot mint ők, nem dolgozom munka után hülyére magam a kertben vagy az udvaron, inkább elmegyek a barátaimmal vagy egyedül sétálni a városba vagy filmezek itthon. De mondjuk se főzni se mosni se takarítani nem kell rám.

Most az hogy nekik az az élet hogy meló után otthon gályáznak míg el nem alszanak hogy gyerekkorom azzal telt hogy sehova soha nem mentünk mert otthon mindig volt munka és én nem így élem az életem azért most egy lusta naplopó vagyok tényleg?

2022. szept. 18. 16:13
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
66%
Pontosan milyen munkát várnak el tőled, miket kellene csinálnod? Én nagy kertes házban nőttem fel, el sem tudnám képzelni, ha nem lenne kert, bezártságérzetem lenne. Annyi, hogy a füvet le kell vágni, meg a növényeket rendezni, de az meg nem munka. Veteményezünk, ami akar megterem, majd leszüreteljük ősszel. Egyszerűen nem értem manapság milyen teendők vannak, ami rengeteg időt vesznek el egy átlagos kertesháznál. Az más, ha vannak haszonállatok, amiket rendezni kell, azt én sem csinálnám. Egy húszperces "munka", míg pl levágom a füvet meg csak kikapcsolódás. Te beszállsz a rezsibe? Hogy érted, hogy nem kell rád mosni? Külön mosol magadra? Nem eszel abból, amit anyád készít, mindent magadnak veszel? Kinek a pénzén mosod el a tányért, amiből ettél?
2022. szept. 20. 18:04
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

17-es de a szülők mindennap elvárják tőle h segitsen a kertben. Tehát kb soha nem mehetne el sehová a barátaival, szabadideje se lenne hisz itt irod h kötelessége segiteni mindennap. Mintha a szülők nem akarnák elenegdni a gyereküket sehová se annyira féltik a világtól :D

Ha neked mondanák h munka után gyere haza azonnal vagy otthon munka után lefürdesz átöltözöl és elakarsz menni, de az év 365 napján mondanák a szülők h előbb a kerti munka és azzal estére végeznél akkor sosem mennél el te sem szórakozni? Gondolom ezek a szülők elvárják azt is h ha kiveszed a szabadságodat ne merj elmenni nyaralni hanem gondozd a kertet egész nap :D

2022. okt. 7. 17:43
 23/25 anonim ***** válasza:
70%
17.43 nem csak a két véglet létezik, hogy 365 nap gálya a kertben, vagy 0 segítség otthon. Természetesen egyik sem működik hosszútávon. Amikor én úgy döntöttem, hogy nem szeretném a szüleim életformáját elfogadni, akkor külön költöztem és vállaltam annak minden előnyét és hátrányát.
2022. okt. 7. 20:46
 24/25 anonim ***** válasza:
70%
22, miből gondolod, hogy minden nap halálra kell dolgoznia magát munka után?
2022. okt. 8. 02:19
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
24 Irja a kérdező is h gyerekkorábban se vitték el sehová. Nyaralni se. Nem mehetett el sehová sem a barátaival. Egész nyáron kint dolgoztak ak ertbenn. Ez ezért sok mindent elárul :D És most h felnőtt, önálló keresete van és nem akar mindennap kitn a kertben dolgozni már lustának tekintik. Mintha valami bűn lenne a gyerekük részéről h elakar menni szórakozni, ide oda csavarogni. Mintha munka után haza kellenne menend és otthon dolgoznod az esti teendők előtt és másnap ugyanaz :D
2022. okt. 12. 13:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!